|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj sledi?
22.10.2010 13:27:50   
Anonimen
če iui in ivf niso uspešni,je potem še kakšen postopek?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj sledi?
22.10.2010 13:39:51   
bibk
Kaj sledi? ... Vztrajaš dokler niso uspešni :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.10.2010 13:51:06   
mismis
Anonimen, v čem pa je problem, v tebi ali v njem.

Namreč, če je problem v njemu imata še možnost ICSI ali po novem IMSI, če pa je problem v celicah pa se bojim, da razen poskušanja nimata kaj veliko možnosti, ok razen darovane celice.

je pa težko takole na splošno karkoli reči...

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu bibk)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.10.2010 14:08:35   
enkratna
Oprosti da te sprašujem, vem da je boleče o tem pisati, a vseeno:koliko IVF postopkov pa si dala skozi?
Ali slučajno veš, kaj je vzrok neuspešnih IVF-ov:
  • imaš premalo foliklov?
  • so ti neuspešno oplojeni?
  • ali pa si že prišla do transferja (v kateri fazi so bile celice, v fazi morule ali blastociste), le da naprej ni bilo uspešno?
So ti rekli, da je vzrok "idiopatska neplodnost" obeh (torej da ni medicinskega razloga za nezmožnost zanositve po naravni poti)?

Možnosti? Na misel mi trenutno pride genetska preiskava, v nekaterih primerih se zgodi, da partnerja nista kompatibilna (in se potem odločata za spočetje z darovano celico ali posvojitev).

Pri meni sta bila možna vzroka še:
- nezdravljena ščitnica (čeprav moja tirologinja pravi, da ni neposredne povezave med neplodnostjo in ščitnico - drugje spet pravijo drugače)
-naknadno ugotovljeni antifosfolipidni sindrom (detece je bilo spočeto z IVF v 1. poizkusu, po 4-ih letih truda zaman, izgubila sva ga v 16. tednu); prej sem 2x naravno spočela, a je bil obakrat SS.
(genetsko sva bila kot partnerja b.p.)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.10.2010 14:30:57   
Anonimen
ne nisem še tako daleč,za mano je drugi iui,imam pa pco,moj je čist uredu,spermiji živi in super je,samo pri meni so izostanki menstruacije,za drugo ne vem niso nič rekli,samo bojim se,da spet ne bo uspešno in malo sprašujem naprej,kaj in kako,vem,da se nebi smela tako naprej zanimat,ampak..vseeno...

(odgovor članu enkratna)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2010 16:04:56   
enkratna
Nihče ti ne more vzeti teh tvojih strahov, smo pa že vse slišale (in se nekje v podzavesti tega tudi zavedamo), da negativne misli niso najboljša popotnica za že tako stresno obdobje, kot je "delanje na user posted image brez željenih rezultatov". Vem pa, da je težko "preklopiti", si ne delati alt_ernativnih scenarijev...  Punce dostikrat rade svetujejo - in tu se strinjam z njimi - da skrbiš za svoje zdravje z zdravo prehrano, vadbo, sproščanjem,..

Predvsem pa povprašaj svojega ginekologa, ki vaju dodobra pozna, saj ogromno dejavnikov odloča o tem, kolikokrat bosta še poslana na IUI (kako dolgo že poskušata, vajino ostalo zdravstveno stanje, vajina starost, itd).

Tudi če boš slučajno spraševala dr. Pušenjaka na forumu Med.Over.Net, ti bo težko napisal kaj več, če boš podala tako skromne podatke. Kolikor ga spremljam, bo rekel, da težko "vedežuje" ali pa kaj podobnega. user posted image

< Sporočilo je popravil enkratna -- 22.10.2010 16:05:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2010 16:33:47   
gigi1
Anonimna brez panike. Kot kaže je diagnoza PCO tukaj še najbolj zaželjena. Vsaj do sedaj se mi zdi, da je puncam s PCO kar večini uspelo. Celo naravno!

Predvsem ti priporočam, da se prehranjuješ po Montignacu. Če ne zmoreš čisto pa vsaj iz prehrane črtaj prečiščene OH (bela moka in sladkor). Pa pazi, da je prehrana uravnotežena! Dovolj vitaminov in mineralov. Morda probaj še z Bownovo terapijo ali kakšno akupunkturo in si naredi kakšno 3 mesečno kuro z Maco (vendar nikakor v postopku!!!). 3 mesece pred postopkom s 1. dnem M jo začneš jemati (ker ti lahko poruši cikel). Končaš z M pred postopkom. V postopku (tukaj mislim na injekcije za stimuliranje jajčnikov - Gonal ali Menopur...) nikakor ne smeš jemati Mace, ker tistim, ki imajo PCO povzroči hiperstimulacijo.

Enkratna user posted image  žal mi je, da se vama to dogaja user posted image . Sta že zamenjala center? Včasih v drugem centru naredijo drugačne preiskave in odkrijejo vzrok.

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2010 17:47:01   
Anonimen
hvala punce za vzpodbudne besede,sej vem,da delam paniko in sem premal pozitivna,pred mano je še dobrih deset dni čakanja na test in,da vidimo,če nama je uspelo...
hvala še enkrat...

(odgovor članu gigi1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.10.2010 23:20:46   
enkratna
Enkratna žal mi je, da se vama to dogaja. Sta že zamenjala center? Včasih v drugem centru naredijo drugačne preiskave in odkrijejo vzrok.
[

gigi1, hodila sem v Ljubljano in vse lepo o tamkajšnjem osebju v Leonišču in stari porodnišnici. Bolezni, ki so mi jih kasneje odkrili in zdravili, so pač odgovorni drugi zdravniki in preiskave (in ne centri za ginekologijo - ti so naredili vse tiste standardne, ki sodijo v diagnostični postopek pred IVF). Sem pa zanosila ob prvem IVF postopku, tako da res ne morem kritizirati Leonišča.

Sem pa zdaj noseča - po naravni poti, že v drugem mesecu poskušanja -  toda tokrat z drugim partnerjem.
Ves čas nosečnosti prejemam zdravila, ki bi preprečila SS (kar je bil vzrok v prejšnjih nosečnostih).

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.10.2010 11:41:01   
gigi1
Enkratna čestitam user posted image  user posted image  user posted image  in držim pesti, da bo tokrat uspešno do konca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Katera zdravila pa jemlješ? Verjetno progesteron...še kaj drugega?

Anonimna srečno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.10.2010 11:52:51   
enkratna
gigi1, hvala user posted image

Ne, sploh jemljem progesterona, temveč:
- Fragmin ter Aspirin Protect 100 mg (zaradi antifosfolipidnega sindroma, ki je pogosto vzrok ponavljajočih se SS, tudi v višji nosečnosti; zdravljenje s Fragminom se je začelo takoj ob potrditvi nosečnosti, Aspirin pa preventivno prej, ko sva začela načrtno delati na user posted image ) ter
- Euthyrox (zdravljenje hipotiroze, zdravljenje so začeli 2 meseca pred zanositvijo)

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?