potty
|
Aha, torej če je dobil pet ur na teden, potem je verjetno usmerjen kot dolgotrajno bolan otrok. No, pri nas pa so se odločili, da bi ga usmerili kot otrok s primanjkljaji na posameznih področjih učenja in mu posledično s tem dali max 3 ure na teden, kar se meni zdi čist premal (saj sama najbolj veš, da ti otroci potrebujejo vsakodnevni ,,nadzor,, nad njihovimi socialnimi situacijami). Ja, itak da bi ga učili socialnih veščin (tam nekje v posebni sobi skozi socialne igrice - tako je zastavila komisija, v šoli pa HB razumejo in mojga sina in motnjo in jim je kristalno jasno kaj rabi in so pripravljeni pomagat 100%). No, saj načeloma sem jim (onim tam na komisiji) sedaj obrazložila, da moj otrok rabi tudi učenje preko dejanskih situacij, ker ,,na pamet,, pozna en kup socialnih situacij, ko pa se znajde v njih, pa pogrne na celi črti. Pritožbe na odločbo nisem pisala, ker še ni bila izdana. Poslali so mi strokovno mnenje in če bi se jst strinjala z njim (načeloma se starši strinjajo s tem) bi bila odločba že izdana. Sem pa napisala ugovor na strokovno mnenje. Naj ne razlagam podrobnosti o tem, kaka užaljenost in vzvišenost je bila sprva z njihove strani, ker sem si upala sploh spisat kaj takega (pa čeprav ti zakonsko pripada 8 dni za ugovor, ampak tega pač niso vajeni, ker:,, Noben starš ne ugovarja strokovnemu mnenju.,, Bo pač še trajal kak mesec ali dva, ampak sem pa najbolj razočarana nad ljudmi, ki dejansko so v tej komisiji in ne poznajo te motnje Ubistvu se šele sedaj z njegovim primerom učijo kako in kaj. OK, nekje je treba začet in morda bo prav naša kalvarija nekomu drugemu skrajšala in olajšala pot do te pomoči, ki tudi našim otrokom pripada kljub temu da imajo krasne dosežke na šolskem področju.
|