|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uveljavljanje dopusta za otroka!
15.10.2010 20:05:52   
anabella200
Znašla sem se v dilemi. Oče je po treh letih kalvarije končno začel plačevati preživnino otroku. Danes ni je dejal da naj mu dam osebne podatke od otroka, davčno in emšo , ker jih potrebuje za uveljavljanje dopusta. Zanima me ali lahko uveljavljava oba dopust za najinega otroka ali samo eden od naju. Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uveljavljanje dopusta za otroka!
15.10.2010 20:12:45   
zmajaz
Oba.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu anabella200)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2010 21:43:59   
enea
Oba, s tem da ima mati za 1 otroka do 7 let 2 dni, do 15 let pa 1 dan, oče ima pa po 1 dan.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.10.2010 7:48:35   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: enea

Oba, s tem da ima mati za 1 otroka do 7 let 2 dni...

Tole mi pa ni znano. Lahko poveš kaj več, ker je jaz povsod čitam, da vsakemu pripada po en dan dodatnega dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti...

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.10.2010 8:59:52   
miapia
Ja, jaz sem dobila 1 dan za otroka?

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.10.2010 9:45:01   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_
po en dan dodatnega dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti...

Ja - ZDR določa takole, ampak lahko pa še nekatere kolektivne pogodbe dodajajo kak dan zraven - to je pa potem seveda odvisno od tega, v kaki panogi delaš.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.10.2010 9:49:06   
enkratna
Zakon o delovnih razmerjih navaja "Delavec ima pravico do enega dodatnega dneva letnega dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti."
Ugodnejši dopust lahko ureja kvečjemu posamična kolektivna pogodba oz. sam delodajalec, tako tvoj primer, enea, sodi v to drugo kategorijo...

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.10.2010 10:38:59   
KIKI****
8. LETNI DOPUST
159. člen
(trajanje letnega dopusta)

(3) Delavec ima pravico do enega dodatnega dneva letnega dopusta za vsakega
otroka, ki če ni dopolnil 15 let starosti.

Torej 3. točka 259 člena določa 1 dodatni dan dopusta za delavca (torej očeta in mati), vsakemu od njiju pripada 1 dodatni dan.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.10.2010 9:35:23   
enea
Do 7 leta sta dva dni, do 15 pa en dan. Jaz sem za obe dobila dva dni, za taveliko imam sedaj 1 dan, ima 8 let, za tamalo pa 2 dni, ker ima 3 leta, se pravi imam sedaj za otroke 3 dni dopusta.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.10.2010 9:44:28   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: enea
Do 7 leta sta dva dni,

Dodatni dan do 7. leta si lahko dobila samo po kolektivni pogodbi, ker - kot smo zgoraj že parkrat napisale, po zakonu o delovnih razmerjih je samo 1 dan do 15 leta.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.10.2010 9:45:36   
Dashenka
Zakon prav 1 dan do 15 leta za oba starša.

Delodajalec pa ti seveda lahko da na ta račun toliko dopusta, kot mu srce poželi - le manj kot predpisuje zakon ne.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.10.2010 9:53:24   
enea
a, jaz ne vem kako je po zakonu, ali mora biti tako ali ne, vem pa od kar imam otroke je tako, v obeh službah, ker sem enkrat po drugi punci zamenjala.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.10.2010 11:11:22   
enkratna
Potem si verjetno učiteljica, vzgojiteljica, kuharica v vrtcu ali kja podobnega - ker takšne pogoje za dopust za otroke ima edino le Kolektivna pogodba za dejavnost vzgoje in izobraževanja.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.10.2010 12:09:08   
enea
IZVIRNO SPOROČILO: enkratna

Potem si verjetno učiteljica, vzgojiteljica, kuharica v vrtcu ali kja podobnega - ker takšne pogoje za dopust za otroke ima edino le Kolektivna pogodba za dejavnost vzgoje in izobraževanja.

Ja res je, prej čistilka v vrtcu, sedaj pom. kuharice v OŠuser posted image

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.10.2010 13:34:23   
enkratna
Moja mama je bila kuharica v vrtcu, zato malo bolj "poznam" kolektivno pogodbo vaše dejavnosti user posted image

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?