|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oprijete kavbojke pri otroku
14.10.2010 22:25:35   
mišk
Kaj ve menite o skoraj vsakodnevnem nošenju ( v dopoldanskem času) oprijetih kavbojk ipd. pri troletniku?
Našo triletnico oblačim za v vrtec skoraj vsak dan v ozke hlače, če ne kavbojke, pa pajkice. No, v glavnem pajkice. Mislite, da ji to lahko kakorkoli "škodi"? Počuti se dobro v njih, samo ne vem, če bi blo kaj narobe za prekrvavitev,... Sploh pri obtisnjenih kavbojkah.
Sej mogoče je res neumno vprašanje, ampak ravno sem o tem razmišljala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oprijete kavbojke pri otroku
14.10.2010 22:40:29   
Spark
Jaz svoje najraje oblečem v trenerke in pajkice. Kavbojke pa dam res zelo redko. Res je da nista najlepše oblečeni, ampak jima je vsaj udobno.
Jaz mislim da jima oprijete pajkice ne morejo škoditi, kavbojke pa tudi ne, samo niso jim udobne.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2010 23:37:18   
ribica.
Jaz svojima dajem trenirke, sedaj ko je še dovolj toplo. Ko bo hladno, pa žametne hlače ali podložene. Od tega žametne ki so elastične oz ne oprijete. Stara sta pa 7 in 4. Še tastarejša ne mara da jo kaj drži, tako da za malega niti pomislim ne da bi mu kavbojke dala gor, ker se večinoma igrajo na tleh. Kot je predhodnica rekla, ni najbolj fensi, je pa udobno. In nikakor nočem, da jima je neudobno, če ni treba :)

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2010 23:46:35   
mateyka
sem ravno zadnjič brala, da je nezdravo otroke do vsaj 5 leta oblačit v oprijete trše hlače (a la ozke kavbojke), zaradi prekrvavitve, rasti,.. itd.
naša tega itak ne mara, tako da mamo pajkice, legice in trenirke. ok, mamo tudi ene žametke in dvoje kavbojke, samo niso ozke..

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2010 5:49:26   
CatJa
Pajkic mojima nisem oblačila, ker sta pač fanta user posted image   Kavbojke, včasih trenirke, pa ja, vendar ne opetih zadev.

Je pa za v vrtec/varstvo še vedno boljš oblečt kavbojke kot razna krilca, kot videvam nekatere.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.10.2010 7:27:31   
Hope2
Je fantek. V varstvu je največkrat oblečen v trenirko, 1-2x na teden v hlače (tudi v oprijete kavbojke). Čeprav zgleda, da so mu kavbojke komot in ga ne ovirajo, mam jaz vedno občutek, da ga to mora tiščat, vezat, zategovatuser posted image ( Meni tudi ne paše, da bi cel dan oprijete kavbojke mela, se cele dneve sklanjala, tekala... ), zato ga raje bolj na komot opravim. 

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.10.2010 8:33:29   
barni
Jaz našo oblačim v trenirke. Pajkice ima izključno za pozimi, ko jih oblečem namesto žab spodaj pod trenirko, da je potem v pajkicah v vrtcu. Imamo še podložene žametke, pa ji jih letos še nisem oblekla.

Klasičnih kavbojk nima, ker se mi zdijo že na oko popolnoma neudobne, tudi sama sem najraje v trenirki. Če pomislim, da je doma itak v trenirki ne v kavbojkah in da počne podobne stvari kot v vrtcu, potem je za v vrtec seveda ne bom oblekla v kavbojke. Pa tudi zato, ker se je naučila sama na WC in si kavbojk ne bi znala sama odpeti in nazaj zapeti.

Če je pa nošenje oprijetih hlač zdravo ali ne? Enkrat sem pred leti brala, da so oprijete kavboljke zelo slaba izbira zaradi prekrvavitve. Takrat sem se ubadala s celulitom in je pisalo, da je to zelo slabo, če nosiš oprijete kavbojke.  Kako je pa pri otorcih pa ne vem.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.10.2010 8:38:51   
kristinaj
jaz moja dva oblačim v hlače od trenerke, ker je najbolj praktično in najbolj komot.. mali kavbojk sploh noče oblečt, ta veliki pa jih včasih dam a niso oprijete...

meni osebno kavbojke pri otrocih delujejo utesnjeno, pajkice ne, ker so iz mehkejšega bombaža, škodit pa ne morejo....

obleči se ti v oprijete kavbojke in počni kar počnejo taki otroci cel dan in boš videla, da je zelo neprijetno in nekomot..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.10.2010 8:53:34   
mišk
Vidim, da vse otroke v glavnem oblačite v trenerke. Sej tudi naša nima kavbojk čisto tistih ta pravih - trdih. Ponavadi so to tiste na gumico, ki so bolj kot pajkice v stilu jeansa, ki se ful raztegujejo. Bom pa probala mal zmanjšat nošnjo oprijetih cotk.
Doma nonstop nosi samo trenirke, za v vrtec pa mislim, da je tudi enkrat še ni imela. Moram ji kje nabavit kakšne lepe, ker te ki jih ima za doma so v glavnem vse podedovane in zguljene do amena...
Seveda ji ne bi rada kakorkoli škodovala, sploh pa ne z oblekami!!

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.10.2010 13:38:43   
flik
Malega (2 leti) za v vrtec in za doma oblačim v trenirke, ker so najbolj kamot, nič ga ne ovirajo in se v njih dobro počuti.
Zdej smo kupl tut ene kavbojke, k zgledajo sicer ful luštne, ampak mu jih kar ne morem dati na rito user posted image user posted image user posted image .
Kot rečeno, čez kamot ga ni, sploh pri takih malih...

< Sporočilo je popravil flik -- 15.10.2010 13:39:40 >

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.10.2010 14:01:08   
tajtaja
Moja dva fanta (9 in 4) nosita kavbojke ali pa kake druge ta boljše hlače. Moji nikoli ne gredo v vrtec/šolo v trenirkah, ker mi je to bolj oblačilo za doma.
Je pa res, da jima odgovarjajo kavbojke izključno iz SOLiverja, ker oni imajo res tak zelo mehak jeans.
Sem lani na razprodaji zavohala kavbojke v Vögele, znižane na 5€ in sem starejšemu kupila štiri, z mislijo, da sem rešila celo sezono.
Oblekel jih je ravno toliko, da mi je bilo jasno, da iz te moke ne bo kruha. Držale so ga okrog "jajčk"user posted image , pa lulek ga je tiščal, da vsest se ni mogel prav.....v glavnem zelo neudobne, pa mu niso bile premajhne.
Tako da zdaj več niti ne sprobavam. Tudi iz HM jima ne pašejo, razen če je kakšnen drug material in zelo širok model.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.10.2010 14:04:40   
tajtaja
Punčki pa za vrtec tudi oblačim oblekice, ampak spodaj ma vedno pajkice, tako da je oblekica bolj v smislu tunike.
Sicer pa so otroci najboljši pokazatelji udobja, ker če jim nekaj ne paše, to takoj povejo. Na starših pa je, da to tudi upoštevajo in jih ne stiskajo za vsako ceno v nekaj, kar nočejo.

Ja, res je najboljše poslušat, še boljše pa je tudi slišat kaj nam govorijouser posted image .

< Sporočilo je popravil tajtaja -- 15.10.2010 14:05:13 >

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.10.2010 14:06:51   
Jullija
Ste videli nove žametne hlače v Okaidu? Ozke in na korenček kot pajkice! Lepe ampak nepraktične. Po mojem jih lahko oblečeš samo suhicam.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.10.2010 14:43:04   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Je fantek. V varstvu je največkrat oblečen v trenirko, 1-2x na teden v hlače (tudi v oprijete kavbojke). Čeprav zgleda, da so mu kavbojke komot in ga ne ovirajo, mam jaz vedno občutek, da ga to mora tiščat, vezat, zategovatuser posted image ( Meni tudi ne paše, da bi cel dan oprijete kavbojke mela, se cele dneve sklanjala, tekala... ), zato ga raje bolj na komot opravim. 

Enako. Jaz imam občutek, da ga tiste trde hlače z raznimi žepi in podobno navlako tiščijo oz. ovirajo pri njegovemu "delu", sploh zato, ker ima kar konkretnega trebuščka. user posted image Zato ima največkrat trenirko, pa zdaj sem mu ene podložene hlače od s.Oliverja kupila, ki imajo v pasu tako široko elastiko, ene sem pa v Šparu dobila - te dvoje so tudi fajn, ker nič ne vežejo okoli trebuščka.

Kavbojke pa ko kam gremo da malo pofrajari. user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.10.2010 20:53:02   
mišk
Sej naša je taka "suha južna", da so ji vse hlače normalnega kroja preširoke v pasu in ji padajo dol. Tudi to je eden glavnih razlogov, da ji oblačim ozke stvari.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.10.2010 13:26:55   
Najaa
Moji imata tudi največkrat trenerke in žabe ali pajkice pa krilo čez. Da je udobno. Meni v kavbojkah ni prevel udobno in se mi zdi, da tud otroku ne.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.10.2010 13:36:05   
Dashenka
Moja je pa skoz v kavbojkah. Tudi sama je takoj ko pridem iz službe preoblečem v kavbojke.
Meni so kavbojke udobne, hči pa tudi ne kaže nobene potrebe, da bi se preoblačila v trenirko ali pajke.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.10.2010 13:44:40   
Anonimen
Dokler jih je hotela nosit, jih je. Zdaj jih pa več noče in ima raje pajkice, ki so meni kr neki user posted image , mi niso všeč.

Jaz imam rada kavbojke, tudi tistih, ki so se komaj zapenjale, se spomnim, pa sem danes prav fino zdrava.

(odgovor članu mišk)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
17.10.2010 15:12:33   
tajtaja
No, jaz pa kavbojk sploh ne oblečem. Mi enostavno ne sedejouser posted image user posted image , pa čeprav mam pri štirih križih in nekaj komaj 52 kg.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.10.2010 8:48:43   
lananai
Naša nima nobenih kavbojk. Nosi večinoma trenirke, verjamem, da ji je najbolj komot v njih. Ima še dvojne žametne hlače za zdej pozimi in par tankih bombažnih za poleti. Sej zdej že take lepe trenirke prodajajo, da jo lahko prav super oblečeš.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.10.2010 8:55:59   
Blink1
Naša klasičnih kavbojk tudi nima, ker se MENI ne zdijo udobne. Najraje ji oblečem pajkice ali trenerke.

Sem pa v C&A in v H& kupila pajkice, ki izgledajo kot jeans in so super... Samo na žalost je dvojne že uničila user posted image

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.10.2010 9:27:54   
ronja
jaz prisegam na udobje še pri sebi, kaj šele pri otrokihuser posted image . Za vsak dan je jaz v oprijeta trda oblačila ne bi oblačila, rajši trenirke in pajkice,... Že če sta v žabah imam slab občutek, da to ni fajn celo dopoldne nosituser posted image . POtem sem jih še sama začela nosit za doma, da bi videla, če je to za zdržatuser posted image - pa eno daljšo majco čez (lubi navdušenuser posted image ).

Ne vem, če je to, da so ji obleke všeč, dovojl dober argument: zdi se mi, da se otroci navadijo svojih oblek in niti ne opazijo, če jih kaj tišči... Ker Lejla je hotela imet svoje premale copatke za v vrtec, recimo. Smo jih morali dobesedno odnest stran, da je obula te, ki so ji prav (taprvič, ko smo jih pač zamenjali, pa so bili v vrtcu še tastari copati, s sabo smo meli pa nove). Zdaj ima pa te ful rada.

catja, baje so ene punčke čisto nore na krilca (ne vem, moje nisouser posted image ). Sicer so krilca praktična za pozimi: ko otroka oblečeš v žabe in potem kombinezon ali tople hlače čez in te hlače ali kombinezon daš v garderobi dol, čez pa oblečeš oblekico ali krilce, ker je to veliko lažje kot pa otroka slačit iz žab in v druge hlače. Pa še vzg. potem nimajo problemov, če grejo ven. Se mi zdi, da bi ju samo v žabah zeblo (mene bi...), pa ker vseeno veliko sedijo, pa rodila je fjn met ne toplem, pa če se usedejo na kaj mokrega, je lažje samo krilce dat dol kot preoblačit žabe in sp. hlače (ker skozi žabe gre vse takoj),... Res pa je, da moji nimata plenic - če ima otrok plenice, potem mu je dovolj toplo tudi brez krilca.

Moram ji kje nabavit kakšne lepe, ker te ki jih ima za doma so v glavnem vse podedovane in zguljene do amena...

PO mojih izkušnjah so vzg. prav zadovoljne, če imajo otroci tudi za v vrtec "obleke za igrat" - torej ne najlepše, ne najnovejše, ampak stare oz. take, da jih ni škoda. Tamalim je pa itak vseeno, da jim bolj ne bi moglo bit. Oni se navežejo na svoje cote, pa če so podedovane od ne vem koga - kaj pa oni vejo, glavno da je fajn nosit ali pa da je gor kaj narisano ali da ima lepe pikice, itd... In tiste, ki niso najnovejše, so navadno še mehkejše, ker so bile že tolikokrat opraneuser posted image - vsaj po mojih izkušnjah. Seveda se nekje to prelomi in postanejo stara oblačila zoprna, ker niso dovolj topla, puloverji sfilcani, itd... ampak takih pa itak ne damo otrokom, a ne?user posted image

Sta pa tudi moji taki suhici in sploh Lejli je res prav samo to, kar ji sama naredim. Ali pa večje pajkice, ki so potem njej normalne hlače, nič oprijeteuser posted image . Ima pa tudi Ronja ene kavbojke, ki so trde, neoprijete, ampak jih ima zelo rada. Ampak navadno jo za v vrtec, zdaj, ko je bolj mraz, oblečem v mehke hlače, spomladi so pa trenirke čisto ok.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?