ronja
|
jaz prisegam na udobje še pri sebi, kaj šele pri otrokih . Za vsak dan je jaz v oprijeta trda oblačila ne bi oblačila, rajši trenirke in pajkice,... Že če sta v žabah imam slab občutek, da to ni fajn celo dopoldne nosit . POtem sem jih še sama začela nosit za doma, da bi videla, če je to za zdržat - pa eno daljšo majco čez (lubi navdušen ). Ne vem, če je to, da so ji obleke všeč, dovojl dober argument: zdi se mi, da se otroci navadijo svojih oblek in niti ne opazijo, če jih kaj tišči... Ker Lejla je hotela imet svoje premale copatke za v vrtec, recimo. Smo jih morali dobesedno odnest stran, da je obula te, ki so ji prav (taprvič, ko smo jih pač zamenjali, pa so bili v vrtcu še tastari copati, s sabo smo meli pa nove). Zdaj ima pa te ful rada. catja, baje so ene punčke čisto nore na krilca (ne vem, moje niso ). Sicer so krilca praktična za pozimi: ko otroka oblečeš v žabe in potem kombinezon ali tople hlače čez in te hlače ali kombinezon daš v garderobi dol, čez pa oblečeš oblekico ali krilce, ker je to veliko lažje kot pa otroka slačit iz žab in v druge hlače. Pa še vzg. potem nimajo problemov, če grejo ven. Se mi zdi, da bi ju samo v žabah zeblo (mene bi...), pa ker vseeno veliko sedijo, pa rodila je fjn met ne toplem, pa če se usedejo na kaj mokrega, je lažje samo krilce dat dol kot preoblačit žabe in sp. hlače (ker skozi žabe gre vse takoj),... Res pa je, da moji nimata plenic - če ima otrok plenice, potem mu je dovolj toplo tudi brez krilca. Moram ji kje nabavit kakšne lepe, ker te ki jih ima za doma so v glavnem vse podedovane in zguljene do amena... PO mojih izkušnjah so vzg. prav zadovoljne, če imajo otroci tudi za v vrtec "obleke za igrat" - torej ne najlepše, ne najnovejše, ampak stare oz. take, da jih ni škoda. Tamalim je pa itak vseeno, da jim bolj ne bi moglo bit. Oni se navežejo na svoje cote, pa če so podedovane od ne vem koga - kaj pa oni vejo, glavno da je fajn nosit ali pa da je gor kaj narisano ali da ima lepe pikice, itd... In tiste, ki niso najnovejše, so navadno še mehkejše, ker so bile že tolikokrat oprane - vsaj po mojih izkušnjah. Seveda se nekje to prelomi in postanejo stara oblačila zoprna, ker niso dovolj topla, puloverji sfilcani, itd... ampak takih pa itak ne damo otrokom, a ne? Sta pa tudi moji taki suhici in sploh Lejli je res prav samo to, kar ji sama naredim. Ali pa večje pajkice, ki so potem njej normalne hlače, nič oprijete . Ima pa tudi Ronja ene kavbojke, ki so trde, neoprijete, ampak jih ima zelo rada. Ampak navadno jo za v vrtec, zdaj, ko je bolj mraz, oblečem v mehke hlače, spomladi so pa trenirke čisto ok.
|