|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koprivnica
14.10.2010 11:47:38   
barni
Zdravo!

Ali ima kakšna tukaj izkušnje s koprivnico? Naša deklica je skupaj z vročino 39 dobila tudi koprivnico po nogah in rokah. Dobila je eno žlico Claritina in je bilo bolje.

Menda je možno, da je to od viroze (ker je bila zraven tudi vročina in smrkanje) in ni nujno, da gre za alergijo na hrano. Ker nimamo pojma katera hrana bi ji to lahko povzročila, saj ni jedla nič takega, kar ne bi že kdaj prej. Je pa vso hrano ker ni izbirčna.

Zanima me koliko časa traja ta koprivnica - naši je potem zginlo, vendar je imela potem naslednji dan spet in je po nekaj urah spet izginilo. Nima po celem telesu, le po rokah in nogah. Na dieti nismo, malo pazimo kaj je, da ne da v usta čisto vsake stvari (konzervansi ipd.).

Ali je korpivnica nevarna (mislim samo na izpuščaje, ne na oteženo dihanje ipd.)? Ali je to potem za vedno? Kake alergije zaenkrat nismo imeli.

Hvala za izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koprivnica
14.10.2010 12:47:51   
nananaja
Ma ne vem, jst bi koprivnico povezala z alergijami, če bi se stvar ponavljala velikokrat in pogosto. Se mi zdi, da se dandanašnji takoj neke diete daje... Res je lahko tudi od viroze. Če ni težkega dihanja oz. zatekanja grla, ni treba takoj iskat vzroka v hrani, ni nevarno, razen, če bi spraskala do krvi in bi ostale brazgotine. Claritine pa lahko daš, če pomaga, ali pa fenistil, je fajn, da se ne praskajo.

Sama sem imela v otroštvu zelo pogoste koprivnice in vedno zatečeno grlo, vedno sem dobila injekcijo, pa so šele po nekaj letih rekli, da je lahko alergija, je bila, zelo huda. Danes se pa gre v drugo skrajnost in se ob prvem nepojasnjenem izpuščaju prepoveduje vse živo.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2010 23:21:37   
Anonimen
Naša tamala je imela zaenkrat 2x "napad" koprivnice. Sicer ne v kombinaciji z vročino. Je pa dobila rdeče fleke po telesu in na teh rdečih flekih so bili svetli mehurčki tam okoli 0,5cm premera ... v glavnem dobila je žličko Claritina pa eno kremo so mi dali, da sem jo po flekcih mazala ... no pa je ta napad ponavadi minil v enem dnevu oz. so flekci skoraj povsem izginili v roku 2-3h ur po tem, ko sem ji dala Claritin in jo namazala s kremo.
Je pa men zdravnica rekla, da se koprivnica lahko pojavi zaradi česar kar je otrok vdihnil, se dotaknil, pojedel ... in da lahko že od vedno je isti jogurt, pa je bilo vse ok, potem pa recimo v jogurtu zamenjajo kako barvilo ali sladilo itd. pa ni ok ...

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.10.2010 8:29:07   
barni
Otika,

pa so vaši deklici predpisali kako dieto? Ali je potem jedla vse normalno naprej? Ste bili na kaj posebej pozorni?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2010 9:38:13   
Anonimen
Ne nobene diete ni dobila ... so rekli, da v kolikor se to naredi sem in ta kadar je lahko bilokaj (kot sem že prej napisala recimo zamenjano barvilo v jogurtu, ki ga pije že od nekdaj ipd.). Če bi se pa večkrat ponavljalo, bi jo dali pa na testiranja. No na testiranja smo potem vseeno šli zaradi enih drugih flekov in n ekoprivnice, pa niso nič odkrili. Tako da imamo sedaj Claritin pa tisto kremicpo vedno nekje blizu in je to to ...

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.10.2010 13:52:48   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Je pa men zdravnica rekla, da se koprivnica lahko pojavi zaradi česar kar je otrok vdihnil, se dotaknil, pojedel ... in da lahko že od vedno je isti jogurt, pa je bilo vse ok, potem pa recimo v jogurtu zamenjajo kako barvilo ali sladilo itd. pa ni ok ...

Evo, pri nas čisto isto. Enkrat samkrat je imela koprivnico, pri cca letu in pol, po nogah in rokah, ampak ni jedla nič posebnega - dr. nam je rekla, da je lahko KAR KOLI, od hrane, pijače, začimb, arome v soku, dodatka jedem, lahko se je česa dotaknila, vdihnila, ni da ni. In da itak težko pogruntaš, kaj bi bilo, ker je res svašta okoli nas. Dobila je claritin in to je to. Brez diete.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.10.2010 15:01:47   
abc123
Mismo jo imeli pred 14 dnevi. Brez vročine s hudimi fleki. Začelo se je s pikico (kot pri komarju) in naslednji dan nadaljevalo po vsem telesu, tretji dan pa so se vsi fleki in pike začeli združevat, z rdečo obrobo na sredini pa je nastala "modrica". Dobili smo Claritine in je pomagal pri srbenju, fleki so izginili četrti dan, modrice 7 dan.

Jedla ni nič nenavadnega, razen mogoče ananas v vrtcu pa je jedla prvič. Nismo ga še stestirali. Kar se diete tiče, sem ji pa za en teden ukinila sveže sadje in zelenjavo, ki sta med bolj alergenimi, drugih sprememb  ne. Danes vse normalno je kot prej.

Upam da se ne ponovi, bomo pa enkrat ananas testirali in videli kaj bo.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?