|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preživnina
1.8.2005 15:50:40   
barbara1
Najprej vsem skupaj en vroč pozdravček. Zanima me naslednje:
S partnerjem živiva vsak na svojem naslovu. V septembru se nama bo rodil otroček pa me zanima, kako moram jaz urediti papirje za preživnino. Naj povem še to, da partner ni zaposlen-je prijavljen na Zavodu za zaposlovanje in njegov edini prihodek je socialn pomoč cca. 45.000,00 sit.
Hvala za pomoč.
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   preživnina
1.8.2005 16:06:17   
bena
Če s partnerjem ne živita skupaj (nimata prijavljenega skupnega gospodinjstva), vendar sta se sporazumela, da ti bo on plačeval preživnino za vajinega otroka, lahko to uredita na pristojnem okrožnem sodišču. Postopek se prične tako, da oba skupaj kot predlagatelja vložita pisni predlog, ki mora vsebovati točen naslov vajinih stalnih prebivališč, navedbe o tem, da sta se sporazumela, da bo partner plačeval preživnino za vajinega mld. otroka, z navedbo otrokovega imena, za katerega se ureja preživnina, mesečnim zneskom sporazumno dogovorjene preživnine, mesečnim zneskom otrokovih življenjskim potreb ter podatke o vajinih osebnih dohodkih v zadnjih mesecih. Predlog morata lastnoročno podpisati oba s partnerjem ter mu priložiti sodne koleke za 1.900,00 SIT.
Če pa se glede preživnine ne uspeta sporazumeti, pa se bosta morala oglasiti pri pristojnem Centru za socialno delo, kjer vama bodo pomagali, da bosta dosegla sporazum. Če pa tudi v tem primeru med vama ne bo sporazuma, pa ti preostane le tožba zoper partnerja na plačilo preživnine.

(odgovor članu barbara1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   preživnina
1.8.2005 16:41:15   
KiSsMyAsS
Mene pa zanima, od kod naj dobi fant denar za prezivnino, ce je student. Jst sm tut studentka in nevem od kod oni zracunajo denar za prezivnino. Mi ni jasno:zmeden:

(odgovor članu barbara1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   preživnina
1.8.2005 17:11:49   
Anonimen
sam lahko določiš vsoto za preživnino!to ti nič ne določijo,vsaj v mb ne.

(odgovor članu barbara1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   preživnina
2.8.2005 8:24:34   
bena
Tudi če je fant brez lastnih sredstev za preživljanje, je kljub temu dolžan prispevati k preživljanju otroka, pač v okviru svojih zmožnosti. Tudi kot študent ima možnost zaslužka z delom preko študentskega servisa. Sicer pa je urejanje preživnine, kadar sta oba starša soglasna glede tega zgolj gola formalnost. Preživnino pač moraš imeti urejeno npr. za uveljavitev otroškega dodatka, ali pa ti bo partner potem dejansko tudi plačeval preživnino pa je vajina stvar.

(odgovor članu barbara1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   preživnina
2.8.2005 13:36:27   
Mateja*
Pa saj vama ni treba določit preživnine in njemu je ni potrebno plačevati, če sta skupaj (pa čeprav prijavljena vsak na svojem naslovu) in če nisi prijavljena kot samohranilka. Če pa si in če s očetom tvojega otroka sploh nista več skupaj, pa je potrebno določit preživnino. Pa saj to je ja logično. Koliko je takih, ki so prijavljeni vsak na svojem naslovu, pa živijo skupaj al pa tud ne, zaradi kakšnih stanovanjskih razmer, ampak so tudi uradno skupaj.
Na sodišču se res ureja samo, če si samohranilka, in s očetom otroka nista skupaj. Vem iz lastnih izkušenj, samo da sem se jaz tudi uradno ločevala.

(odgovor članu barbara1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   preživnina
2.8.2005 15:47:10   
barbara1
Če prav zastopim mi ni treba urejati zapreživnino če nisem samohranilka.
Kaj pa moram urediti. Moram prijaviti, da smo družina in živimo vsak na svojem naslovu ali nič. oj kako je to zakomplicirano.
Kako pa urejam za otroške doklade? Kako ste osatle to naredile
Ja pa sem res zatežila;)
Vsak nasvet pride prav.

Lep pozdrav

(odgovor članu barbara1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   preživnina
2.8.2005 19:56:26   
Mateja*
Če nisi samohranilka ti preživnine ni treba urejati. Če živita vsak na svojem naslovu, mislim, da lahko prijaviš za doklade samo svoje dohodke. A ne živita skupaj? A imata namen živet skupaj?

(odgovor članu barbara1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   preživnina
2.8.2005 23:15:29   
elizabeta p
Midva s fantom živiva pri njegovih starših, jaz in malček pa sva še vedno prijavljena pri moji mami. Pri vlogi za doklade sem vpisala svoje in njegove dohodke in to je to. Nihče ni težil za preživnino.

(odgovor članu barbara1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   preživnina
3.8.2005 10:32:00   
marjek
Levko Odg: preživnina [3.8.05 ob 10:17]
ja mislim, da imajo prav. Vse skupaj se zakomplicira takrat, ko želiš biti samohranilka pa to uradno nisi.

Levko, najbrž si mislil(a) obratno.
Zakomplicira se, ko si samohranilka in se komplicira, ko pa si false samohranilka, pa gre vse kot po maslu.

:rozica:

(odgovor članu barbara1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   preživnina
3.8.2005 11:26:40   
Mateja*
:bravo::bravo::bravo: Levko!!!

(odgovor članu barbara1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   preživnina
4.8.2005 15:01:48   
sasi
Mateja, a je kaj narobe?:zmeden:

En lep pozdravček vsem:)-:metulj::miska::zajcek::sloncek::kuza::muca:

(odgovor članu barbara1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?