tinchek1980
|
Enako izkušnjo sem dala skozi prejšnji teden, noseča 7t. Ko sem v ponedeljek zvečer kopala 15 mesečno hčerkico, ki ima že dobrih 11kg, in sem jo dvignila iz banje na podlago, me je v spodnjem delu trebuha špiknilo in me ni nehalo boleti, ves čas po malo, tako čudno, da me je bilo takoj strah, da je nekaj narobe. V torek sem opazila rjavkast izcedek, v sredo pa svežo kri s strdki. Prepričana, da bo šlo vse naprej, sva letela na urgenco. Plodek je bil živ, lepo se je videl, vidla sem turdi srček in sem bila presrečna. Izmerila ga je, 6 mm, velik za nosečnost 6t. Dobila sem tablete Utrogestan (kot Dabroston) in strogo mirovanje. V četrtek so bile krvavitve zmerne, na trenutke ni bilo nič ali le rjavkast izcedek. V petek zjutraj pa več krvi, vedno večje bolečine, kot popadki, kri se je kar ulila iz mene in nato je telo iztisnilo gestacijsko vrečko s plodom. Grozen občutek, ko to vidiš na vložku... nekako sem še vseeno upala, da to ni bilo to. Nato so se krči umirili, tudi krvavela sem manj. Spet na urgenco in so samo potrdili, da je prišlo do popolnega splava in da je maternica prazna. Sedaj se pobiram, hudo mi je, ko že vidiš biti srček, upaš, da bo z ležanjem minilo, potem pa takole ... Upam, da se pri tebi bolje izteče. So mi rekli, da nekatere kljub krvavitvi uspešno donosijo, pri nekaterih pa to vodi v splav. Pa nič ne morejo narest, narava se odloči in naredi po svoje. Nam se je to zgodilo drugič imamo pa vsaj 15 mesečno sončico doma, ki nama daje veselje. Je pa vseeno težko. Veliko sreče ... pa počivaj, nič težkega ne dviguj in si priskrbi tablete Utrogestan. Držim pesti!!!!
|