|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje celo noć
1.8.2005 11:37:31   
Seven*
Anajurij, se ZELO strinjam s tabo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   spanje celo noć
1.8.2005 12:04:36   
bini
ja, Anajurij, se delno strinjam... ampak pri nas smo res poskusili vse in žal sva ugotovila, da je vzorec naše princeske tak - če jo crkljaš, nežno uspavaš, poješ itd... se je zbujala na 1-2 uri na noč (si predstavljaš kako sem izgledala zjutraj??).. ko pa sva se s težkim srcem odločila za 'pustit jokat' se je to zbujanje drastično zmanjšalo in po kakšnem tednu je spala celo noč... tako da tvoja 'teorija' ne velja za vse, za našo sigurno ne....

sicer pa si lahko velik preberete o tej 'metodi' tud v angleščini - se ji reče 'cry it out' - jest sem se najprej hotela prepričat, da nisem edina kruta mama, ki pusti otroka jokat in da to res ni tako grozno, potem sem se lažje odločila za to..:rozica:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   spanje celo noć
1.8.2005 12:06:37   
puncica
Naša ni nikol normaln spala, zdaj ko se enkrat zbudi jo dam k sebi v postlo pa potem skoz spi, Zdej ko smo bli na morju je spala zraven naju in včeraj ko je spala v svoji postlci do polnoči, se je po moje ful ustrašila in se ful začela jokat, ko sem jo dala k seb pa je bila pridna, je pa na morju ob naju celo noč spala:zmeden2:

Sem bla ful proti temu, da otrok spi pri starših, a zdej se ne sekiram več, tako kot pravijo, kdaj pa bo če ne zdaj. Zame je dosežek da sploh del noči spi v svoji postlci, če pa pol gre k nama smo se pa že navadl, glavn da je tiho, je pa res da spi tako, da jo je po celi postli dost, pa vedno se mora k enmu tišat al meni al pa atiju.

Ma enkrat bo že spala tudi sama, bomo vidl kako bo ko bo šla v vrtec.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   spanje celo noć
1.8.2005 12:43:04   
Minki
:bravo::bravo::bravo: ANAJURIJ

sploh pa ne razumem zakaj se otrok ne bi smelo nosit, ko bo shodil se itak ne bo več hotel, pa še ko je v naročju ful več vidi in raziskuje, možgančki delujejo veliko bolj kot pa če leži v gugalničku
samo, da podkrepim svoje mnenje, npr.
- nosite svojega otroka (vir MON):
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=3498&t=3498

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   spanje celo noć
1.8.2005 12:54:53   
Naja31
Joj, toliko razlicnih mnenj.
Jaz se strinjam z Anajurij. Pri nas cisto nic drugega ne vzge kot nosenje. Zdaj ko pa full rad gleda naokoli, pa sploh hoce biti pokonci in samo kuka cez ramo Pustiti ga jokati pa jaz ne morem.


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   spanje celo noć
1.8.2005 13:05:36   
rainbow
Naja31!

ne poslušaj tistih, ki ti to govorijo! raje si za svojo informiranost preberi kaj o spanju in tem, da se dojenčkom počasi ureja - med ostalim- tudi vzorec spanja; enim pač hitreje, drugim počasneje; lahko mu pa pri tem pomagaš, tako kot pri vsem drugem.

Vsi bi radi, da bi dojenčki znali tako spat, da bi bili tiho, da bi se sami igrali... kaka finta, pa tak pač ni, ker se morajo tega vse naučit in starši smo tu zato, da jim pomagamo;

te sploh ne kritiziram, tudi sama sem v prvi porodniški tako mislila, preveč poslušala ljudi, npr mojo mamo, ki je drugače pravi :angel:, pa sem zdaj bolj izkušena in vem boljše;

Moja pikica je stara 4,5 meseca in se mi tudi zbuja dvakrat, pa takoj nazaj zaspi, mi je to ok.

Prva pa je sama spala pri po osmem mesecu, ko smo se preselili in je dobila svojo sobo.

Sicer pa je takih dojenčkov, ki bi celo noč spali, zelo malo, poleg tega velja izraz cela noč za dojenčka pet ur skupaj nepretrganega panja.; mene bi bolj skrbelo, če ti recimo dveletni otrok še ne spi celo noč, torej vsaj 9-10 ur skupaj, zdaj pa se resnično še ne raboš sekriat, lahko pa vzameš v roke kako literaturi ali najdeš kaj na netu o tem.

glede nošenja pa - pravijo, da je dojenček, ki se ga dosti nosi, potem veliko bolj bister. moja prva :duda: je po testu pri 18-tih mesecih nadpovprečno inteligentna, pa sem jo ogromno prenosila
malo heca;) ampak res sem to prebrala.

naja31, sicer pa ta vročina ne paše tudi nam, tak da bo že bolje
drži se:metulj:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   spanje celo noć
1.8.2005 14:32:49   
puncica
Kakšen pa je test pri 18 mescih, da izmerijo inteligenco?:zmeden::zmeden2:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   spanje celo noć
1.8.2005 21:16:39   
rainbow
Punčica, testirajo bolj sposobnosti, torej na primer
zlaganje kock, da otrok na sliki pokaže ali najde živali, predmete, pa če jih že poimenuje itd; ne merijo točno, seveda ne. Na splošno, koliko že obvlada/zna, motorika, govor...
Ne morem pa reči iz prve roke, ker je bil z njo mož.

lp:metulj:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   spanje celo noć
1.8.2005 22:41:31   
ksenija.
Tudi mi še nismo prespali cele noči, pa bomo jutri stari 10 mesecev. Zbudimo se standardno 2 x, se podojimo in po 10 minutah že spimo dalje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   spanje celo noć
2.8.2005 13:29:52   
Amoss
Aha najbolje je otroku ugoditi in ga nositi, mislim saj so otroci vaši.In ja predobro poznam razvoj, ob meni so zrastle 4 generacije otrok in moja je 5, tak da vem vse kakšna so obdobja razvoja,....
Kar se pa tiče nošenja pa je stvar na vas, lepo je imeti intelegentnega otroka kot je ena zapisala, da so otroci bolj intelegentni če so nošeni :)-:)-:)-:)-:)-:)-, pznam vsaj 6 primerov pri katerih je ravno obratno.Samo mislim da se vas večina vas ne zaveda kakšno škodo delate sebi in otroku ob nošenu.Ste kdaj pomislile v kakšnem položaju je otrokova hrbtenica ob nošenju?In kako ob teži trpi vaša hrebtenica?
Večina nošenih otrok ima kasneje težave s hrbtenico.
Pa tudi ve mislim da boste če ne prej na stara leta to nošenje prekleto občutile.
Ta ti. materinska ljubezen ki jo po mnenju nekaterih pokažemo tako da otroka nosimo:zmeden: je velika škoda vašemu otroku če je že vam vseeno.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   spanje celo noć
2.8.2005 16:22:48   
Primoza
"Ste kdaj pomislile v kakšnem položaju je otrokova hrbtenica ob nošenju?In kako ob teži trpi vaša hrebtenica?
Večina nošenih otrok ima kasneje težave s hrbtenico."
:zmeden:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   spanje celo noć
2.8.2005 20:01:56   
Minki
ma me res zanima na katerem slamniku so zrasle tele ideje:zmeden2:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   spanje celo noć
12.8.2005 0:34:29   
Olivija
bomo pa več telovadili in okepili naše hrbtne in trebušne mišice in verjamem, da bomo potem v starosti imeli manj težav s hrbtenico, kljub nošenju otrok, kot pa kakšne druge.

Zanimivo, da ravno tisti, ki se ukvarjajo z alternativno medicino zelo priporočajo nošenje otrok (čimveč) - to naj bi prispevalo k boljšemu ravnotežju in dobro naj bi vplivalo tudi na motorične sposobnosti otrok.

Lahko noč :rozica:








(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




imena
luncaa

katero ime za fantka???

Žak (17%)

Tadej (20%)

Nejc (35%)

Anej (29%)


Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!