|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ritem
4.10.2010 21:15:32   
natasarobi
Pozdrav!

Pri katerih mesecih začet pri otročku uvajati ritem? Naš je star dobra 2 meseca in še vedno jemo ter spimo ko to mali želi. Počasi bi rada uzpostavila nek 'urnik' pa mi zaenkrat ne ratuje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ritem
4.10.2010 21:20:13   
smokyhawk
joooj,začni čim prej,js sen že od kar sem damu prišla iz bolnce,ponoči ga pustla spat kolkr je spau podnevi pa ga hranla točno na tri ure in sedaj pri 6 mescih se ritem ni veliko spremeniu.... pač podnevi hrana,hrana....zvečer kopanje pa nahrant pa mal pocarklat pa spat...če bo šlo seveda...user posted image amapk vedi da traja en cajt da otrok to vsrka v sebeuser posted image moj je okol 1,5mesca pogruntau kok bo....okol 2 mesceu je blo vse že kot po urniku,tko da nič ne čakaj-GREMO V AKCIJOuser posted image user posted image

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.10.2010 21:23:46   
izgubljena_ovcka
Začneš z večerom. In to kar takoj. Vsak večer ob istem času jest, umivat, pižamco in uspavanje (to sicer ne pomeni, da bo otrok takrat tudi zaspal ampak po parih tednih bo sigurno zakapiral). Potem uvedeš kosilo (ko začne jest GH) vsak dan ob istem času (tudi ne pomeni, da bo jedel takrat). Po n-ti ponovitvi boš nekega dne ugotovila, da čudežno postaja zaspan ob "tisti" uri in teži za hrano pred kosilom.

Za spanje čez dan je pa zdaj še prezgodaj, prav tako za kakršenkoli urnik hranjenja. Majhen dojenček mora jest ko je lačen pa naj bo to kadarkoli.

Mogoče za primerjavo (ne pravim, da so vsi otroci taki, ampak po svojih dveh vidim da gre približno takole)... Naš mlajši je star 6m in zdaj spi čez dan dvakrat. Tri tedne nazaj je imel še zelo neoblikovano spanje potem pa je kar sam začel težit ko je bil zmatran in to enkrat dopoldan in enkrat popoldan. Sam od sebe, nič nismo "reda" uvajali. Razen seveda večernega, ta je pa za moje pojme obvezen (prihrani marsikateri živec kasneje!!!).

Pri hrani pa je zgodnje kosilo in popoldanska malica, ostalo je dojenje, ki pa je še vedno in random order, se pravi kadarkoli se zmisli. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
4.10.2010 21:31:33   
m_o_i
jaz sem ga hranla na tri ure do nekje dveh mesecev (prvi mesec sem itak mogla, ker drugace bi me v bolnici zivo pozrle sestreuser posted image , potem mi je pa ze v kri prislo-in sem se mogla odvadit, da ga nisem na uro zbujala)

pri dveh mesecih sem uvajala nek vecerni ritual (kopanje, cartanje, hranjenje) ob osmih, devetih, a me je mladi gospodic dober mesec nazaj uvedel v svoj ritem-spanje ob sestihuser posted image  nemogoce prestavit! sicer je super, ker potem spi do sestih, sedmih zjutraj s tem, da mu med spanjem uvalim se en obrok-preden grem jaz spat, kar je okoli enajstih.

in pa vzame si cas za siesto; 12-15 strogouser posted image

tak da-pri nas se je ritem vzpostavil pri nekje treh, stirih mesecih. in mama je taaaak srecnauser posted image  ceprav ze prej ni bil zahtevno dete...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2010 21:39:35   
biga
Pri moji skoraj 7-mesečni hčerki pa še zdaj ni čisto izoblikovanega ritma niti pri hranjenju niti pri spanju. Sicer je že začela jesti na tri ure, zdaj pa zjutraj noče nič in ji potem ves dopoldan ponujam, kdaj bo lačna. Zaspi pa enkrat okoli 9.30 do 10. ure, potem še okoli pol enih, pa še okoli treh, včasih tudi še okoli petih. Spi pa vsakič max. pol ure.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.10.2010 21:52:37   
marjetica8
Mi smo pršli v ritem šele pri 7m. Jst sem mela zelo zelo malo mleka, tako nikol nisem vedla kolk ga je dejansko popil od mene in kolk mu ga moram še dodat. Takoj po joški ni hotu flaške, jo je hotu pol čez ene pol ure. Na začetku sem dojila non - stop, pa se mleko ni in ni nardilo. Potem sem se pa sprijaznla da se pač očitno ne misli nardit, ampak sem vseeno vztrajala z dojenjem do 7m, ko pa sam več ni hotu joške. Ko sem nehala dojit je torej dobil svoj ritem.
Nisem pa nikol mu načtrtno uvajala nekega ritma, ampak sem mu pustila da si ga je ustvaru sam. Kolegica je punčki (isto stari) sama uvedla ritem takoj na začetku. Posledica je to, da je mala totlano neprilagodljiva - če kam grejo in gre (normalno) ritem falit, mala čist ven pade. Naš pa nikol nč ne komplicira, se vsemu prilagodi. Ziher je to seveda tud malo od karakterja odvisno, ma se mi vseeno zdi da ma vsak nek svoj naravni biorotem ki ga narekuje telo. Če ma otrok naravni, ritem je čist logično bolj fleksibilen kokr če mu ga vsiliš...oz. rečmo, oblikuješ po lastnih željah. Pa ne me napast- to je sam moje mnenjeuser posted image

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.10.2010 22:38:12   
natasarobi
Za ponoči ni taka panika - spat gre med 20-23 h in spi potem do cca 1:30. Problem je čez dan, ker zelo malo spi in potem mi konstantno visi na joškah. Ker imam manj mleka mi to predstavlja malo težavo, saj rabim kakšne dve tri ure, da se ga nateče dovolj (pa še to ne vedno).

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
4.10.2010 23:21:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2010 9:15:26   
Anonimen
jst sm pr naši že kr od samga začetka k sva domu pršli ritem vzpostavla in se ga kr lepo držimo :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2010 11:13:10   
Katy78
Prva dva meseca je spal in jedel na 3 ure, potem pa je začel ponoči spati po 5-6 ur v kosu in smo potem kmalu ujeli rutino in je ob približno enakih urah hodil spat večer in tudi podnevi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.10.2010 11:19:12   
ursah
Bi se pridružila še jaz z mojimi vprašanji, prosim za nasvete user posted image . Imamo punčko, staro 6 tednov. Odločila sem se, da začnemo z uvajanjem ritma, in sicer da začnemo z večerno rutino. Za dnevno rutino se mi zdi še prezgodaj - ali se motim? Vidim, da nekatere tudi mislite tako. Imamo namreč težave z dojenjem in se ogromno dojimo, zato nek ritem hranjenja odpade (razen če bi bila v celoti na AM, vendar še vztrajam pri dojenju).

Večerna rutina gre pri nas takole (od včeraj dalje): ob 8.30 malo malice, cca 20-30 minut (dojenje), ob 9h-9.20 kopanje, od 9.30-10h dojenje, damo dodatek (ker samo dojenje žal ni dovolj) in uspavanje. Ure sem sicer napisala točno, ampak mišljeno je cca ob tej uri - pol ure gor ali dol. Približno v tej obliki to počnemo že odkar smo se začeli kopati, le da so bile ure plus/minus dve uri in da smo zadnje dojenje in uspavanje delali v dnevni, sedaj pa sem se odločila da bova to počeli v zatemnjeni spalnici. Uspavamo z malo nošenja in prepevanja. Po hitrem postopku se spokava spat še midva, da sva

Ponoči se še vedno zbuja zelo pogosto, običajno 2x, drugič težko zaspi nazaj, ponavadi konča v najini postelji. Ob cca 7h ali 8.30 vstanemo, ker ne želi več spati.

Sedaj pa sem v dilemi:
- vidim, da vas večina oz. vsi dajete spat otroka precej bolj zgodaj. Sedaj pa, če jo navajam na spat npr. že ob 8h ali 9h, bo potem, ko bo npr. spala 6 ur v kosu, ta čas potekel že ob 1h ali 2h, potem pa spet zbujanje naprej. Zato se mi zdi bolje dati jo spat sedaj, ko še ne spi po npr. 8 in  več ur ponoči, malo kasneje, in greva zraven spat še midva, da bomo prišli do več ur spanja v kosu. Kako pa je to urejeno pri vas, ki imate tudi še tako majhne, pa jih dajete spat tako zgodaj? Ali dajeva spat otroka prepozno? Ker vpčasih že ob 8h nekaj drema, torej še preden začnemo z večerno rutino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.10.2010 11:27:41   
malecka_mateja
naš jestar 6tednov in že odkar sva doma imamo ritem spanja oziroma večerni ritem. spanje ob 9 pred tem pa vse porihtao ampak ob 9 je v svoji poselji in tudi če zaspi čez kake pol urce je notri. tudi pri prvi smo tako delali. čez dan ga še nimamo jemo na 3 ure spi pa po njegovi želji je še premajhen ampak najprej večerni ritual ostalo malo kasneje.

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.10.2010 11:50:14   
Lantea
ursah...recepta ni. mogoče poskusi kakšen dan s to rutino prej, torej takrat ko se ti zdi,da je že utrujena (pravzaprav bo treba že prej, ker če ne verjetno ne bo dobre volje med kopanjem in urejanjem). potem boste pa videli, kakšna bo noč in kako dolgo bo zjutraj spala. poznam starše, ki jim pač  odgovarja dat otroka kasneje spat, torej nekako tako kot sami hodijo. Js mislim, da če otroku to odgovarja, da ni nič narobe. Meni je prva kar bolj kot ne sama določala to uro. V prvih mesecih, ko je bilo poletje, je hodila spat nekje do 21.30. ure, na jesen je prestavila to za eno uro, na 20.30, še čez kakšen mesec pa na 19.30. Enostavno je bila potem že tako utrujena, da sva jo pač dala prej spat.

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2010 13:53:00   
nusi
midva sva dajala na začetku tamalčka spat okrog 23.00, malo pred dopolnjenim mesecem sva začela ob cca 22.00, potem pa na vsakih par dni pol ure prej, v bistvu je pa kar sam nakazal, da hoče spat okrog 19.00 in tako je sedaj že kar nekaj časa. Ga pa nisva nič silila, ker sva ga raje dala kasneje spat, pa da nismo ob vseh za naju nemogočih urah vstajali, ampak se je začel zbujati šele proti jutru. Sedaj pa itak zdrži od 7 do 6 ali 7 brez hrane. Čez dan se doji kadar hoče, čeprav ima 4,5 mesecev je včasih to na 1 uro, ampak se pa fajn naje in da ponoči mir user posted image

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.10.2010 18:47:32   
parga
Jaz sem tud na začetku ko sem prišla iz porodnišnice tamalo dajala spat ob cca 23h in potem je spala tam nekje do 2h, potem se je še 1x zbudila ob cca 4h in nato ob 7h.
No, po cca enem mesecu pa sem se odločila, da je treba te stvari malo spremeniti in sem jo en večer dala spat ob 21h. Položila sem jo v posteljico in zaspala je brez joka. Spala je prav tako do 2h itd...
Malo preden je bila stara 2 meseca pa je začela spati celo noč. Torej, ob 21h jo dam spat in spi do 6h oz 7h.
Uglavnem, strinjam se da je potrebno vzpostaviti večerni ritem, glede dnevnega ritma pa je odvisno na koliko časa se dojenček doji. Moja se še vedno doji na 2-3h in spi čez dan bolj malo. Sicer zaspi, ampak najdlje za cca 45 min. Pridejo pa tudi dnevi, ko mi popoldne spi do 3 ure.

Torej, jaz sem proti temu, da se pri tako malih dojenčkih vzpostavlja dnevni ritem. Sama pravim tako, da če mali hoče jesti na 2 uri se mi zdi mučenje, da se bo čakalo ko bo minilo 3 ure od začetka zadnejga obroka. Pri moji tako ne gre, saj potem lahko eno uro poslušam njeno dretje, kar je pa čisto nečloveško.

Sedaj je stara malo več kot dva meseca in lahko rečem, da je čedalje boljše.. kar se tiče dnevnega ritma.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.10.2010 19:23:37   
petea
Nikoli se nismo držali strogih ur (npr. hranjenja na 3 ure). Nikoli uvajali nobenega ritma ali rutine. So otroci vedno sami pokazali, kdaj in kaj potrebujejo. Zjutraj so bili lačni, po dopoldanskih aktivnostih (včasih po eni uri, včasih po treh) spet lačni in utrujeni, po dnevnem spancu spet lačni, potem spet utrujeni ... In ko so videli, da gredo odrasli jest, so se kmalu tudi sami želeli pridružiti omizju.
Ko odrasli delajo, želijo tudi mali otroci sodelovati. Ko odrasli počivajo, ležejo zraven.

In tudi pri nas so hodili spat zelo pozno (običajno med 22. in 23. uro), ker je cela družina imela tak ritem, otrokom pa je tudi tako ustrezalo.

In vsi so že malega otroci prespali praktično cele noči (ker sem zagovornik družinske postelje, sem jih večino v celoti prespala tudi jaz, saj so nočna dojenja vedno potekala kar v postelji v snu).

(odgovor članu parga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.10.2010 20:41:37   
miapia
Takoj ko smo prišli domov, pri cca 3 mesecih je ločila noč od dneva. Rutina za noč je dosledna in enaka tudi pri 21 mesecih.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?