|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pri 18.mesecih še ne hodi
1.10.2010 16:37:30   
sanema
Živjo! Ali je na forumu kakšna mamica katere otrok je shodil zelo pozno (po 17. ali celo po 18.mesecu). Mene je že začelo pošteno skrbeti, ker moj mali še ne hodi (18 mesecev). Do sedaj sem potrpežljivo čakala, ko so mi govorili da bo že shodil, zdaj pa se mi zdi, da je res že pozen. Zanima me ali ima katera mamica takšne izkušnje in če imajo otroci, ki tako pozno shodijo kasneje kakšne težave (z ravnotežjem, pri šport,...).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pri 18.mesecih še ne hodi
1.10.2010 18:03:21   
josec
Naš je shodil čisto sam ravno pri 18. mesecih. Prej pa se je moral vedno držati za roke, tako, da smo že skoraj znoreli. Ampak zdaj je pa čisto vse O.K.

(odgovor članu sanema)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2010 18:14:48   
Adelina
Moja hčerka je tudi shodila tik pred 18 meseci. Tudi v razvojni (en teden prej preden je shodila) je rekla, da je vse ok in da je še bolje, da ni prej shodila, ker je imela premehke gležnje- in res je čez en teden shodila. Sedaj pa kakšnih posebnosti ne vidim.
Tudi 2. hčerka sedaj pri skoraj 18. mesecih še ne hodi, oz. se že spusti in prehodi kakšen meter, pa še to s takimi tini mini korakci, prav hodi pa še ne. Bo pa pomoje kmalu.
Sin pa je shodil pri 12,5 meseca, tako da pri nas tisto, da so fantki počasnejši v razvoju ne drži.

(odgovor članu josec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2010 18:49:53   
mišk
Moja hčerka pri 17. mesecih tudi še ne hodi!!
Je pa hipotona in ima sindrom hiperlaksnih sklepov.
Premika se samo po ritki. Pred sabo po turško prekriža nogice in se odriva.
Iz ležečega položaja se je prvič vsedla pri 13 mesecih, vstala ob opori pri 15.5 mesecih.
Je pa zaden teden full napredek, ker se nonstop spontano vstaja in se premika ob opori. Pa tudi kobacat po štirih je začela neki v teh dneh.user posted image
So naju pa že od 13. meseca full pošiljali okrog. Dvakrat smo imele preiskave na nevrološkem oddelku pediatrične klinike. Tam so ji delali EMG-je, krvne in urinske preiskave, psihološke preiskave,... Vse je o.k., samo hipotona je. Sumili pa so že na kakšne hujše mišične bolezni.user posted image  Sedaj so mi rekli, da lahko samo še čakam, kdaj se bo sama odločila hodit.
Seveda hodimo tudi na NFT, a tudi tam je rekla, da lahko samo še čakam, kdaj se ji bo zazdelo hodit.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2010 18:57:34   
mišk
Aha, pa jst sem tud shodila šele pri 18 mesecih, pa nimam sedaj nobenih težav!user posted image Je pa res, da sem zelo nešporten tip, a tega ne bi pripisovala pozni hoji. Po moje je bil marsikateri naše generacije hipoton, a to sploh ne vemo, ker se takrat ni tolk o tem govorilo, če ni blo res nevemkakih težav.
A za tvojega malega pravijo, da je kej hipoton?

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2010 19:52:43   
sanema
Mišk na zadnjem pregledu (pri 12 mesecih) mi je pediatrinja rekla, da je mogoče mejno znižan tonus trebušnih mišic, drugače pa je vse vredu. Je pa tudi bil v vsem bolj pozen (sedenju, kobacanju, vstajanju) ampak je vse še nekako šlo, hoja me je pa res skrbela. Ampak sem se zdaj potolažila, ker vidim, da imate tudi drugi takšne izkušnje. Vsi otroci, ki jih jaz poznam so shodili okrog 1.leta in čeprav vem, da so otroci med sabo različni, me je malo zaskrbelo.
Hvala vsem za odgovore.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2010 20:59:16   
Urska09
Naša ima tudi rahlo hipotonijo trebušnih mišic in je vse bolj pozno naredila. Samostojno se je vsedla pri 10m, vstala ob opori pri 12m, skobacala pri 13,5m in shodila pri 17,5m. Ampak ko je enkrat shodila, je res hodila. Brez padcev.

(odgovor članu sanema)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
1.10.2010 21:43:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Urska09)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.10.2010 9:08:54   
vseved
mi tudi pri 17m s pomočjo fizioterapij... prosi pediatra za napotnco za pregled v razvojni...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.10.2010 10:08:22   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Po moje je bil marsikateri naše generacije hipoton, a to sploh ne vemo, ker se takrat ni tolk o tem govorilo, če ni blo res nevemkakih težav.

Se strinjam. Pa še v hojco so nas dajali, da bi ja čimprej shodili. Kaj češ.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.10.2010 10:35:28   
sazi
Naš sinko je shodil pri 20ih mesecih, pa se mu zdaj nič ne pozna - teče, pleza, skače, brca žogo...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.10.2010 13:59:10   
sanema
IZVIRNO SPOROČILO: vseved

mi tudi pri 17m s pomočjo fizioterapij... prosi pediatra za napotnco za pregled v razvojni...

Sem že večkrat prosila, pa mi je pediatrinja noče dat, ker pravi, da ni nič narobe z njim.

(odgovor članu vseved)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.10.2010 14:36:09   
anikabd
Pojdi še k drugi pediatrinji. Eni šparajo z napotnicami.
Pri mojemu fantku je dala napotnico, ko je bil star tri mesece. Shodil je pri 12 mesecih.
Če ne bi izvajali hendlinga bi shodil kasneje.

(odgovor članu sanema)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.10.2010 22:14:55   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: sanema

Sem že večkrat prosila, pa mi je pediatrinja noče dat, ker pravi, da ni nič narobe z njim.

Pa zamenjaj pediatra!
Oprosti, ampak otrok ki pri 18ih mesecih še ne hodi, pa potrebuje neko bolj strokovno oceno. Mogoče ni nič narobe z njim, kaj pa če je? Pa kaj misliš s tem, da ne hodi? SPloh ne hodi, ko jo primeš z roke, se ne dvigne ob opori in hodi? Ali hodi normalno, samo noče spustiti tvoje roke?

(odgovor članu sanema)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.10.2010 22:14:56   
marjetica8
Mi smo ravnokar shodili - dobre tri tedne nazaj, stari 16m in 1teden. Smo tudi hodili na fth zaradi hipertonije ramenskega obroča, v trebuščku je bil premehek in mel je rahlo asimetrijo. Vse se je prou zlo lepo popravlo, je pa za vse bolj pozen. Vsedu se je šele pri 9m, kobacat je začel pri 10m, pol se je na noge sicer postavlat tudi pri10m in je do pred kratkim hodikl ob opori. Zdej je shodu, ampak je tak ziheraš, da še vedno rajš, če se le da, dobi kje kako oporo (mamine hlače, roka...kak zidek...) če pa ne se še vedno zelooo rad vrže na kolenauser posted image  
Probi pa samoplačniško it na vsaj eno uro fth, da boš vsaj slišala iz ust strokovnjaka za razvoj, a je s tvojim otrokom res vse v redu. Potem boš pomirjena.

(odgovor članu anikabd)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.10.2010 9:15:11   
vseved
-pri nas je blo tko do 7- mesca je blo "vse "vredu,poj k je blo treba sedet,puzau ni nč,ravnotežje je blo nula,je takoj začel z fizioterapijam,mogoče če bi začel prej bi prej shodu sam nikol ne veš ane,tko da je pr 17 m shodiu,sedaj pri 20m šiba k navit,pleza,tisto taprav nagajiv malček ampak hvalabogu se ne pritožujem,sam zahvala gre tudi terapevtom ker brez njih nevem kako bi mu znesel....user posted image user posted image user posted image

prosi terapevta še enkrat naj ga vsaj da pregledat v razvojno da se res prepričaš al je v redu al ni,,,user posted image

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.10.2010 13:09:08   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

IZVIRNO SPOROČILO: sanema

Pa zamenjaj pediatra!
Oprosti, ampak otrok ki pri 18ih mesecih še ne hodi, pa potrebuje neko bolj strokovno oceno. Mogoče ni nič narobe z njim, kaj pa če je? Pa kaj misliš s tem, da ne hodi? SPloh ne hodi, ko jo primeš z roke, se ne dvigne ob opori in hodi? Ali hodi normalno, samo noče spustiti tvoje roke?

se podpišem!!! Res ni nič hudega, če je vse ok pa še ne hodi. kaj pa če ni ok? Kasneje kot se terapije začnejo, manj učinka imajo! Kar vztrajaj pri pregledu.
Sicer pa držim pesti, da je le mala lenobica user posted image in da bo vse ok!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.10.2010 13:31:20   
gita10
Samo tako mimogrede, da vas potolažim. Od moje svakinje sin je shodil dobro šele pri dveh letih, medtem ko je moj pri 10 mesecih. Danes pri 8 letih je njen veliko bolj spreten v vseh športih  kot pa moj. Tako, da pri otrocih ni pravila. Bi pa seveda tudi jaz vprašala pediatra za nasvet, če je karkoli narobe- drugače pa kot sem rekla pravila ni.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.10.2010 15:37:01   
mišk
Sej pri moji ta mali so zato zdravniki tako paniko zagnal, ker so mislili, da nazaduje v razvoju! Kao da je nekaj že obvladala, a tega ne zmore več (da ji mišice slabijo). Zato so sumil na mišično distrofijo/atrofijo!!user posted image  Do tega pa je prišlo zaradi tega, ker se s pediatrinjo v RA nismo prav razumele.
Tudi pri njej je šlo do 7 meseca vse po pričakovani poti, pol pa se je upočasnilo. Po ritki se premika od 10 meseca, torej že 7 mesecev!
Mislim da bo kje med 18 in 20 mesci shodila. No, upam vsaj.

Sicer pa ni važno kdaj, samo da normalno shodi!user posted image

Sanema: Na kakšen način pa se tvoj user posted image  premika? Plazi, hodi ob opori, po ritki?
Baje, da tej ko drajsajo po ritki shodijo šele po 18 mesecu, tudi če niso ravno neki hipotoni.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.10.2010 22:57:21   
sanema
Danes smo vsi presrečni. Naš lump je naredil prve 3 korake brez oporeuser posted image . Sicer je bilo vse bolj majavo in nesigurno, ampak mislim, da je to že velik napredek. Drugače že od 11meseca vstaja ob opori, hodi ob opori že 6mesecev(amapk samo levo in desno ob opori). Za roki ga nismo nikoli vodili, prav tako nismo nikoli uporabljali poganjalca. No, danes se je končno prvič spustil (2x je naredil 2 koraka in enkrat 3 korake, potem pa spet na kolena). Kobaca že 8 mesecev. Drugače je zelo spreten(pleza po stopnicah navzgor, navzdol, kobaca z nadzvočno hitrostjo)samo hoja mu ne diši preveč. Upam, da so današnji prvi samostojni koraki začetek  hoje brez opore. Koliko časa ponavadi še traja od prvih korakov do "prave" hoje?Verjetno se lahko zavleče še kakšen mesec? Pa saj nitit ni važno, samo da bo vse vredu. Hvala vsem za odgovore in nasvete. Sem se pa vseeno odločila, da se greva pokazat k fizioterapevtki, da še ona pove svoje mnenje.   

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.10.2010 23:58:42   
mateyka
Koliko časa ponavadi še traja od prvih korakov do "prave" hoje?

pri nas je čez 14 dni po shoditvi že tekla hitreje od pol leta starejših - torej, lahko ful hitro user posted image naša je ful časa rabila da je bila sigurna v hojo (se tud ni pustila za roke vodit in podobno) in je raje po vseh štirih dirkala okol,da je bla vsa modra v kolena. samo ko se je pa odločila, da se bo spustila, je šlo pa ful hitro. in je ful spretna, med boljšimi v plezalni motoriki user posted image

(odgovor članu sanema)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.10.2010 9:00:07   
mišk
Bravo Sanema za tvojega otročka!!!user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?