Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 11:01:14
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
res je
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 11:01:45
|
|
|
|
ema tiara
|
res je,vse kar se tice nosecnosti krije osnovno zav. tudi porod
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 11:17:04
|
|
|
|
Teyla
|
Kako je pa s tem po porodu, če je otroček zavarovan preko tebe? je zanj vse zastonj, ali je bolje, če ima mamica dop.zavarovanje?
|
|
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 11:18:44
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
dodatno zavarovanje ne igra vloge pri zavarovanju otroka.
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 11:23:09
|
|
|
|
Teyla
|
OK, hvala za odgovor. Potem bom pa še razmislila kako je s tem, ker se mi zdi stran vržen denar, glede na to da ne grem velikokrat k zdravniku.
|
|
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 11:23:41
|
|
|
|
polho3006
|
Res je...sama nisem dodatno zavarovana in nisem ob vseh pregledih porodu - cr, plačala niti evra.
|
|
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 11:53:42
|
|
|
|
vesna_b
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla OK, hvala za odgovor. Potem bom pa še razmislila kako je s tem, ker se mi zdi stran vržen denar, glede na to da ne grem velikokrat k zdravniku. sam... kaj pa če se kaj drugega naredi??? ker pol se pa hitro nabere...
|
|
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 12:02:06
|
|
|
|
Teyla
|
Ja, sem tudi to razmišljala, pa bi teh 24€ dajala mesečno na stran in bi pač imela fond za take primere. Sam se bom verjetno odločila kar za varno možnost in si pač plačevala zdr. Sem prevelik ziheraš.
|
|
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 14:01:00
|
|
|
|
Katte
|
Nisem še noseča (no, upam na ), ampak si sploh ne predstavljam, da bi bila brez dodatnega zavarovanja (pa nisem bila pri zdravniku že leta...). Preveč verjamem v Murphy-ja .
|
|
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 18:19:43
|
|
|
|
josec
|
Pa punce veste, da se plačuje penale (3% ) za vsako leto od leta 2006, ko nisi zavarovan. To pomeni, ko enkrat začneš plačevat, imaš doživljenjsko višjo premijo.
|
|
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 18:22:13
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
IZVIRNO SPOROČILO: josec Pa punce veste, da se plačuje penale (3% ) za vsako leto od leta 2006, ko nisi zavarovan. To pomeni, ko enkrat začneš plačevat, imaš doživljenjsko višjo premijo. kak link kje? ker na prvo branje se mi zdi tole malo pretirano. ker necesa ne morejo kar vsiliti in zahtevati. zakaj pa je pol sploh obvezno zdr. zavarovanje? dodatno je dodatno in po moji skromno logiki ga tudi jemljem kot nekaj dodatnega. ne verjamem ti.
< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 1.10.2010 18:24:46 >
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 18:28:04
|
|
|
|
Klemy82
|
Paaa bo kr res, MIš, veš. Če si v roku enega leta, ko se moraš zdravstveno zavarovati, ne urediš še dopolnilnega zavarovanja, tečejo penali... saj te nihče ne sili, da se zavaruješ, če pa se kdaj kasneje, pač plačaš več. Takle imamo. http://www.dopolnilno-zavarovanje.si/dopolnilno_zdravstveno_zavarovanje.aspx
< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 1.10.2010 18:30:09 >
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 18:29:58
|
|
|
|
zmajaz
|
Miška tole glede 3 % drži - evo ti link: KLIK
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 18:30:37
|
|
|
|
zmajaz
|
Si me prehitela Klemy - nisem še videla tvojega posta, ko sem začela pisati svojega.
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 18:31:33
|
|
|
|
Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Si me prehitela Klemy - nisem še videla tvojega posta, ko sem začela pisati svojega. Veš kolikokrat se meni to zgodi... ... je pa hec, da citirava isto stran
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 18:43:41
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 je pa hec, da citirava isto stran Ja sem opazila tudi to - verjetno zato, ker je ta stran prvi zadetek, če v Google vpišeš "dopolnilno zdravstveno zavarovanje"
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 18:55:36
|
|
|
|
Katte
|
Punce, ne me razumeti narobe, nočem biti nesramna, ampak jaz sploh nisem vedela, da ni vsem v Sloveniji samoumevno, da bi imeli dopolnilno zdr. zavarovanje. Res je, da je 24 EUR na mesec veliko, sploh za tiste, ki nimajo službe. Ampak poglejte si stanje v Ameriki. Sicer ne bi o tem zdaj debatirala, pa itak je preveč kompleksno, vendar dejstvo je, da ogromno ljudi nima niti osnovnega zavarovanja in plačujejo mastne denarje za razne posege oz si jih sploh ne morejo privoščiti. Nikoli ne veš, kaj te čaka, zato vam polagam na srce, da tistih 24 EUR na mesec plačate, sploh zdaj, ko si ustvarjate družine .
|
|
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 19:12:48
|
|
|
|
3x mami
|
premija se ti zvisa za +3% za vsako leto ko si brez dodatnega. ampak ce se ne motim, se ti tak penale pribije za najvec tri leta (torej ce si brez 3 al pa 7let, je penale isti). in ni treba dozivljenjsko placevat previsoko premijo. obstaja preprost trik. placujes eno leto, potem prekines in hitro spet sklenes nazaj. edino, kar s tem naredis, je to, da se resis tistega penala in ti ostane sam se cista premija. nosecnost, porod in prvi pregled po porodu pa je vse krito iz obveznega zavarovanja. otroci pa so itak 100%kriti ne glede na tvoje dopolnilno zavarovanje.
|
|
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 19:14:46
|
|
|
|
3x mami
|
Katte, ves kaj je najbolj ironicno? da je to PROSTOVOLJNO dopolnilni zavarovanje. in zgleda, da je ta beseda zgubila svoj pomen? meni je veliko ljubsi predlog, ki ga je minister dal, da bi bilo obvezno visje in da bi se tole dopolnilno ukinilo. ker je ena sama farsa - kot en neuradno obvezen davek...
|
|
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 20:02:43
|
|
|
|
hubi
|
Če se ne motim, so tebi iz obveznega zavarovanja kriti le pregledi in posegi povezani z nosečnostjo oz urgenca. Vse ostalo pa bi morala plačati, npr zobarja, splošnega zdravnika, bolnico... In po mojih izkušnjah, ko nimaš urejenih zadev, leti vse na kup. In kar naenkrat je znesek 24 evrov presenetljivo majhen glede na vse račune, ki te lahko doletijo.
|
|
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 20:11:10
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
pa res. sama placujem par centov manj kot 24 e, pa pare let nazaj nisem bila kar kakih 5 let dodatno zavarovana.
|
|
RE: zdravstveno zavarovanje - je dovolj obvezno? 1.10.2010 20:37:53
|
|
|
|
Katte
|
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami Katte, ves kaj je najbolj ironicno? da je to PROSTOVOLJNO dopolnilni zavarovanje. in zgleda, da je ta beseda zgubila svoj pomen? meni je veliko ljubsi predlog, ki ga je minister dal, da bi bilo obvezno visje in da bi se tole dopolnilno ukinilo. ker je ena sama farsa - kot en neuradno obvezen davek... S tem se pa strinjam... Nisem rekla, da je sistem popoln ...
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?