|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče umivati las
30.9.2010 18:50:41   
Čebel@
pozdravljene!
spopadam se z enim dokaj stresnim problemov-hči je stara 19m in vsakič ko umivava laske(1x na mesec) tako histerično joka da me je vedno znova strah,da ne dobi kakršnegakoli napada ihteuser posted image ....kupila sem jonson šampon brez sol,ampak ona že same vode ne prenese če ji gre po glavi

dajte mi svetovati,kako naj jo prepričam oz. ali obstaja kakšna zadevica ki prav tako čisti laske pa da ni potrebno spirati???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče umivati las
30.9.2010 18:58:18   
miapia
Moj otrok ima zelo rad vodo, sem jo pa na njo navadila skozi igro in z veliko hecanja. Tako tuširanje kot umivanje glave. Največji žur ji je, če daje glavo pod curek vode, zraven jo še spije nekaj itn.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.9.2010 19:18:29   
ajataja
Mine ,pač ne morem rečt kaj drugega kot to da jih mine samo od sebe.Naš fantič je na začetku prav užival ko smo ga kopali tudi z laski ni bilo problema potem pa kar naenkrat jok -histeričen jok-je trajalo kar ene pol leta pa smo pač na silo umivali laske kaj češ ati ga je prijel bolj trdno jaz sem pa na hitro umila glavo,pa sej če dve minuti ful joka ne more bit kaj narobe.In kar naenkrat je bilo spet vse vredu sem ga enkrat vprašala če mu lahko umijem glavico in je kar sam dal nazaj in sma umila, zraven sem ga seveda tako pohvalila in še pol sem mu nekaj časa govorila kako je priden in pač same pohvale ker je dal sam glavico nazaj in je bil tako ponosen da zdej sploh ni več problema že nekaj mesecev.Star je pa 2 leti pa pol.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.9.2010 19:26:19   
Katy78
Jah, laske je treba umit, ravno tako kot zobke. Pri nas z umivanjem las ni problemov, ker ima zelo rad vodo, je pa pri zobkih problem, saj se po novem spet dere zraven, kot bi ga iz kože dajali. Ampak kar je treba je treba in od joka tistih par minut ko se umiva zobke, ga ne bo konec, prav tako tudi tvoje punčke ne, sploh če ji lase umivaš samo 1x mesečno. Jaz mu jih moram 2x na teden, ker se zunaj igra in z umazanimi rokami šari po glavi in ker nori okoli in švica, največ v glavo.

Mogoče bi ji pa tudi ti morala malo bolj pogosto, se bo seveda drla, ampak mogoče se bo pa tudi s tem navadila. Tako pa v roku 1 meseca že pozabi, potem je pa spet šok.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.9.2010 19:51:03   
ThinkPink
Mogoče pa je res 1x na mesec premalo, saj se sploh ne more navadit in tega vzet kot nekaj čist normalnega. Mi naši umivamo 1x na teden, je imela obdobje, ko je uživala in tudi obdobje, ko se je drla in se zares bala - to je trajalo sigurno ene 3 mesece, smo pač stistnili zobe in ji umili glavo. Mi ji v bano damo ful igračk, pa ona barbiki umiva lase ipd, pa je zdah čisto pozabila, da je to včasih bilo nekaj hudega.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.9.2010 20:13:01   
vseved
nekateri otroci se bojijo curka vode iz tuša,če jo kopaš pod tušem daj umivalno rokavico(brisačko) čez tuš in potem probi,če ne pa vztrajaj v banjici  v sobi v dnevni naštimaj tko da se bo z nečim zamotla ker mi smo mel isti problem sam da mamo fantka ampak ma res dolge laske,sam lase si pa umivamo večkat vsaj dvakrat na teden,mislim da je enkrat na mesec definitivno premal....sedaj ni nobenga problema uživamo v kopanju!!!

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.9.2010 20:29:31   
Čebel@
da ne bo pomote...sem ji 1x na teden umivala laske,ampak zdele je bila pa 1 mesec skos prehlajena in jih nisem in danes je bilo groznooooouser posted image ....pri nas ni šans da se bo recimo sama polivala-bo brez težav sedela v vodi in se igrala,ne pusti pa polivanja in tuširanja po glavici

(odgovor članu vseved)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.9.2010 20:55:09   
Raho
Faza. Mine. Se nisem ozirala na to. Lasje morajo biti oprani in pika. Ače je otrok prehlajen mu ne umivaš las? Ta del pa mi ni jasen.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.9.2010 21:13:14   
annie
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Faza. Mine. Se nisem ozirala na to. Lasje morajo biti oprani in pika.

Podpis pod tole...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.9.2010 21:59:22   
mateyka
eh, odkar pomnim si naša ne mara glave umivat. eno leto je mela histerične izpade, da je blo grozno - sem se jaz pol ure pred tem psihično pripravljala. ampak kaj češ, če je glava umazana se je treba umit. in si jo. zaenkrat vreščé. verjetno pri 18-ih ne bo delala več takih scen.. user posted image user posted image

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.9.2010 22:05:09   
Anonimen
Bo prerasla.

Naša starejša ima zelo velik osebni prostor in ji je vsaka stvar, ki posega v njeno telo velika muka. Ampak je mnogo bolje nekje od tretjega leta dalje, ko se ji je že dalo marsikaj dopovedat, pa še večje zaupanje je dobila.
En las se je drla, a kaj češ, treba si jih je umit. Je pa bilo bolje, če sem za splakovanje uporabila lonček namesto tuša in pa krpico čez oči.

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2010 8:18:23   
kristinaj
naša enkrat pustita enkrat ne... naredim takole.. našamponiram in potem ko imam za spirat jih z levo roko močno držim pod levo pazduho, da mi ne padeta in z drugo spiram, bolj ku kričita bolj spiram :=)))...... pa naj kričita kolikor hočeta...
ne bo napada ihte, to je samo trma, ko hoče svojo uveljavljat...

jaz jima perem 1x tedensko.. in se morajo navaditi, da se laske pere... ta velika zahteva, da ji dam majhno brisačko, da jo potem na učke tišči, da ji ne gre voda na obraz...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2010 19:26:09   
nananaja
ampak zdele je bila pa 1 mesec skos prehlajena in jih nisem

To pa ne razumem, a če ji bo celo zimo teklo z nosa, ji celo zimo ne boš umila las? Sicer je pa pri nas čist odvisno od dneva, midva jima najprej ponudiva tuš, da spereta sami, če ne opravita pa pač primem močno za roko, da ne pade, pa stuširam, pa takoj obrišem oči.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2010 21:04:31   
Urska09
No, tudi naša sovraži umivanje las. Vsakič je tako dretje, da je čisto zaripla v obraz. Zdej sem pogruntala, da se še najmanj dere, če grem skupaj z njo v banjo, si jo položim v naročje, jo z eno roko podpiram pod glavo in jo nagnem v vodoravni položaj, z drugo roko pa ji zmočim lase. Šamponiram v sedečem položaju, spiram pa v ležečem. Tako ji ne šampon, ne voda ne tečeta po obrazu. Ne morem reči, da ravno uživa ampak vsaj dere se ne več.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.10.2010 21:16:43   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

grem skupaj z njo v banjo, si jo položim v naročje, jo z eno roko podpiram pod glavo in jo nagnem v vodoravni položaj, z drugo roko pa ji zmočim lase. Šamponiram v sedečem položaju, spiram pa v ležečem. Tako ji ne šampon, ne voda ne tečeta po obrazu.

Točno tega načina se poslužujem že od njenega prvega leta dalje. Cel žur imava v banji.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.10.2010 21:18:53   
izgubljena_ovcka
Včasih sem zelo vesela, da imam dva fanta! user posted image  Šalo na stran.

Naš je imel ravno tam pri letu in pol že kar konkretne kodrčke in se je vedno nekaj hotel dret in upirat. Ampak pri meni se tega ne gre in to sem mu takoj razložila. Nočeš umivati las? Me sploh ne zanima, to je isto kot zobje, rit ali karkoli drugega. Umit se je treba in pika. Je pa hitreje opravljeno, če so lasje kratki, to je pa res. Ampak jaz sem mu pač razložila, da razumem, da mu je zoprno, da pa to ne pomeni, da mu tega ni treba. Enkrat na štiri do pet dni je treba glavo oprat, naj se dere in upira kolikor hoče. Otrok mora počasi začet razumet, da so določene stvari obvezne in da dretje pri tem ne pomaga. Razen če starši seveda vsakič popustijo in se deca naučijo ovijat jih okrog prsta...

Ne vem za vaše otroke ampak mojega si ne predstavljam en mesec brez umite glave, ker bi se mu sigurno kaj zaredilo noter. Vsaj moj je 1. zelo grdo jedel in se potem s tistimi rokicami čohal po glavi, za ušesi, itd, 2. se igral kje zunaj v pesku in spet nesel med drugim tudi v lase kaj od tega materiala, 3. se valjal z domačo mačko od stare mame po preprogi v dnevni sobi, 4. ... (you get the point user posted image  ) a to naj mu pustim tedne in tedne na glavi??

Aja, v praksi pa je to izgledalo tako, da močila glave in spirala šampona nikoli nisem s tušem (enostavno predolgo traja) ampak kar z eno kanglico, ki jo ima v banji za igranje z vodo. Dvakrat poliješ pa je že končano, še ve ne kaj ga je zadelo. user posted image

< Sporočilo je popravil izgubljena_ovcka -- 1.10.2010 21:21:20 >

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.10.2010 22:51:13   
polma
Jaz sem razmišljala o tem pripomočku;

http://www.mothercare.com/Mothercare-Shampoo-Rinse-Cup-Blue/dp/B001CR86LK/sr=1-7/qid=1285965779/ref=sr_1_7/279-3844771-1282357?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44539031&mcb=core

pa o temle:

http://www.mothercare.com/Mothercare-DRIEYES-Shampoo-Shield-Green/dp/B00314Z4HG/sr=1-43/qid=1285965966/ref=sr_1_43/279-3844771-1282357?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44539031&mcb=core

ali pa o temle:

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=164949

in obstaja celo nek klobuček, ki ga otroku povezneš na glavo, da mu ne kaplja v oko...potem sem si pa rekla...figo freško!!!!!!!!!!!!!! Glava mora bit čista in basta!!!!!!!!!!!! Perem mu jo najmanj 1krat tedensko....nima kaj-takle mamo!!!!!!!!!!

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.10.2010 23:13:56   
vesna_b
pri nas je v tuš kabini stenska omarica. ji rečem, naj pogleda gor, kje so spravljeni njeni šamponi, pa od atija, pa od mamice, in preden vse pregledamo, ji s tušem že sperem lase. tudi, ker gleda gor, ji voda ne teče po obrazu, in je mimo brez joka. je pa kaka dva meseca nazaj bilo vsako umivanje glave glasna težava...user posted image
aja, peremo pa najmanj 1* tedensko, poleti je blo pa kar vsaj 2* tedensko

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 1.10.2010 23:14:40 >

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.10.2010 20:28:08   
kat007
nasa je stara 2 leti in je zadnje 2 meseca (pri nas je redno pranje vsako nedeljo, po potrebi pa se kdaj vmes) bila tud cela muka. ni pomagalo, da sem sla z njo pod tus, niti polivanje, namesto tusa.. ucinkovala je mala brisacka, ki ji jo dam in ji recem, da jo mora fino stiskat na ucke... ona tisci, ti pa na hitr stusiras sampon dol...voila..prejsnjic je se nekaj protestirala, zdaj smo jo tretjic umili z brisacko (in to je oci delal), pa sem mogla prav pogledat it, ce res laske umivata, ker ni bilo nic slisat.. hehe

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?