|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
30.7.2005 10:28:09   
Anonimen
Včeraj sem želela Lucasa spravit spat malo prej, ker je ati delal in sem vedela, da noro potrebuje spanje. In ker zadnje noči nismo ravno spali zaradi Lucasovih koncertov, sem se včeraj še posebej potrudila in začela z postopkom že ob 19. uri. Lucas čez dan ni veliko spal, zato sem mislila, da bo šlo zlahka.
Najprej sva se skopala. V banjici se je drl kot šoja. Potem je jedel in zaspal na dojki. Ampak kupček je treba podreti, in se je seveda pri tem zbudil. Pa sem ga nosila sem in tja - jok. Sem pela pesmice in plesala - jokal ni več, spal pa tudi ne. Končno je zadremal - položila sem ga v njegovo posteljico in je odprl oči kot tiste pupe, s katerimi se igrajo punčke (ampak pupe oči zapirajo, naš pa jih v vodoravnem položaju odpre kot kakšna sovica)! Potem pa finte -duda not, duda ven, v posteljico not, pa spet ven, pa hodit, plesat, prepevat, previjat (ker sem seveda mislila, da noče spat, ker se je pokakal), ob vsem tem pa sem mislila, da to noč NE BO zaspal pri meni na dojki, da se ne bom pustila! Mož je seveda vmes že prišel domov, utrujen... V glavnem, da skrajšam to kalvarijo - mali je zaspal PRI MENI v postelji, sicer z DUDO v ustih, ampak kmalu je bil čas za hranjenje, tako da je do dojke vseeno prišel in viseč na njej zaspal PRI MENI do jutra, ker si ga enostavno nisem več upala prestavljat v posteljico, saj sem bila na smrt utrujena. In ura je bila...POL ŠTIRIH.
Tako smo uspavali Lucasa po skrajšanem postopku.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
30.7.2005 11:04:48   
Marogica
Res se mi smiliš, vendar smo skoraj vse dale to skozi. O nekem daljšem spanju v tem obdobju pač ni govora. Mi smo hodili naokrog kot da bi bili pijani-predvsem jaz, ker sem dojila. In to kar pri obeh. Vendar kot sem že nekje zapisala, ga počasi navajaj na prostor, kjer spi in prostor, kjer bo "preživel" dan. Tako se je naš že pri treh mesecih navadil, da ga položim v posteljo in nič ne joka. Včasih zaspi takoj, včasih gleda igrače, ki sem mu jih obesila nad glavo, a vendar zaspi. Je pa res, da če ni hotel spati,ga nisem imela v njegovi postleji, temveč na ležalniku.
Želim ti, da bi se čimprej naspala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
30.7.2005 11:28:54   
Anonimen
Mi imamo našega tudi čez dan v dnevni sobi na ležalniku. Zvečer imamo pa proceduro...kopanje, hrana in vrtiljak s pesmico. Mu tudi jaz dam v posteljico eno igračko, da jo gleda, pa jasno dudo :bravo:
Je pa res, da je zadnje dni prekleto vroče in je najbrž tudi to krivo.
Se mi pa zdi, da ni nič narobe, če zaspi pri vama v postelji...midva ga dostikrat za zadnjo rundo (od 4 do 7) dava k nama :bravo:

Mogoče je pa mali čutil, da si nervozna in je potem tud temu mal tako :zmeden: al pa ni hotel, da gre oči v službo :)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
30.7.2005 11:41:20   
špelica
Naly, tako majhni so skoraj vsi enaki!

Jaz se spominjam našega dretja in nespanja zelo dobro. Traja tam nekje do tretjega meseca, vsaj pri nas je! Ampak jaz sem si za eno rundo spumpala mleko, tako da mu ga je dal nekdo drug(moja mama ali moj mož), jaz pa sem spala 5 ur skupaj kar je bilo že kraljevsko razvajanje. Sicer smo bili na 2 do 3 ure! In nisem mogla več.Sem mislila da me bo konec od nespanja. To dojenje je ubijalo.

Nekje od sedmega meseca mi prespi noč, se zbudi nekje od 6 do 7ih , mu dam flašo v posteljo in sam zaspi nazaj, danes, v tej vročini do pol desetih!!!!!Čisto ga je skomirala ta vlaga!

Kaj ti čem rečt-bo minilo.

Pa lep dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
30.7.2005 12:02:24   
Anonimen
Hvala, punce, za vzpodbudne besede! Saj vem, da bo minilo, in da vas je veliko moralo dat isto skozi... In do zdaj mi ni bilo hudega, ampak včeraj je bilo pa izredno :) ker sem ga res hotela na hitro porihtat, pa mi je pokazal roge.
Očitno me je mali sam razvadil, saj je do sedaj ponoči spal. Vedno ga je bil problem spravit spat, ampak nekako je šlo, matrali smo se uro ali dve, nič več. Tokrat pa kar polnih osem ur. Kot v službi! Pa naj še kdo reče, da smo ženske na porodniškem DOPUSTU.
Ampak ne razumem - mali je kljub neprespani noči zdaj kot :rozica: , ves vesel in cvetoč se na postelji pogovarja s posteljnino in se smejčka. Jaz pa kot cunja. Ampak grem se stisnit k njemu in ga pocartat...mogoče se mu pa prikupim za noč, ki prihaja ;)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
30.7.2005 15:13:29   
bskrle
Prvih 6 tednov zna biti pasjih, sploh v tej vročino.
Bo kmalu mimo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
30.7.2005 18:44:19   
Naja31
Ha, jaz sem pa mislila, da nam bo Naly dala kaksen ucinkovit recept za uspavanje dojenčka :)-

Ja, tudi pri nas je bilo tako in je obcasno se vedno. S tem, da ga zdaj v posteljico polagam na trebuscek in se mi full manjkrat prebudi kot prej ko se mi je vedno zbudil in v jok. Pa tudi mi drugo polovico noci ponavadi prespimo skupaj, saj bi bili drugace ze ob 5ih auf.

Lp, Naja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
30.7.2005 20:24:28   
k1
naše spanje pa je hvala bogu čisto drugačno od vaših: nahranima, položima v posteljco, dama poleg pleničko k ličkom, zavrtima vrtiljak in ponavadi pesmice še ni konec :duda: že spi. in tako je do jutra. no, na začetku smo se zbujali še zaradi hrane ob 2-3 zjutraj.

si ne znam predstavljati, kako je, če otrok ne spi ponoči!

saj pravim: že trkam! :kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
30.7.2005 20:27:29   
Teni_
Hvala bogu,da je Teja vedno sama zaspala brez problema. Upam, da bo 2. :duda: to podedoval po njej, ker Teja to po nama ni - sva se oba drla kot zmešana, ko sva bila mala.:ups: Lp,Mojca:nosecka:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
30.7.2005 22:47:31   
Anonimen
Naja31, če bi jaz res dala učinkovit recept za uspavanje dojenčka, bi ga zdaj z veseljem še enkrat prebrala - mali namreč že ima koncert, obeta se podobna noč še enkrat. Upam, da ne gre za vzorec, ki bo obveljal v prihodnje...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
31.7.2005 0:05:16   
mamica80
pozdravljena!

upam da ti je do zdaj ze uspelo uspavati malega :angel:!

drugace pa ti bom povedala tako kot druge, slej ko prej to obdobje ne zaspat, zbujanje ponoci in hranjenje mine. pri enih prej pri drugih kasnej.

to pa ce zaspi na zizi, pa zraven tebe, se pa ne sekiraj. nas mali zaspi vcasih tako, vcasih sam v zibelki, kakor mu pase. pomaga pa tudi to: prehitro odrastejo, zato bodimo vesele, da hocejo spati pri nas.

pa se en nasvet ti lahko dam: jst sem mojega :angel: eno noc (bila sem cisto na koncu, ful zaspana, zanic...), priblizno 3 tedne nazaj (pri njegovih 2 mesecih), samo obrnila na drugo stran, ko se je zacel prebujati oz godrnjati, da bi jedel in od takrat spimo celo noc od 21-22 do 5-6 pa potem se kaksno urco do dve , tisto pa pri naju :bravo::bravo::bravo: TRKAM :ups:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
31.7.2005 9:38:14   
Naja31
Naly, pri nas je bilo pa vceraj podobno kot pri vas, pa bo mali skoraj 4 mesece star.
Med dojenjem ni zaspal in potem je bil cel cirkus. Pa sem poskusila da ga dam v posteljico in prizgem vrtiljak.Kako sem bila naivna :)- Tako se je drl 10 minut, potem ga pa nisem mogla vec poslusati in sem ga dvignila. Mali je bil cist moker in se pol ure je trajalo, da sem ga umirila.
Upam, da je bil to samo enkratni dogodek.

Lp, N.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
31.7.2005 9:53:12   
Anonimen
O, marija, tega jaz ne poznam.
Naly, a pa ga imaš čez dan v vozičku ali na kavču ali v naslonjaču? V glavnem, večino časa kje drugje kot v posteljici? Jaz sem tako delala, imela sem posebni voziček za v stanovanje, v katerem je v glavnem spal čez dan. Tam je imel privezane tudi kakšne igračke, v glavnem mašne od daril. Pa malo na kavču in na zakonski postelji. Ponoči pa striktno v posteljici. Samo res je spal že v porodnišnici po 6 ur. Ubogi, se mi kar smilite. Čeprav bo minilo, zdaj je res še zelo majčken.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
31.7.2005 11:15:30   
Anonimen
Splišni, mali čez dan nikoli ni v svoji posteljici. Čez dan spi v veliki postelji, imam ga pa tudi v ležalničku in na sedežni (ko je buden). Ampak naj pohvalim atija! Včeraj me je okregal, češ da me mali suče okrog prsta, pa sem mu rekla - evo, izvoli. In ga je porihtal (sicer res v 1 uri, kar je za mnoge od vas dolga doba, ampak v primerjavi z mojimi osmimi urami...)! Ga je pa obrnil proti steni, pa na njegov jok odreagiral samo s kakšnim trepljajem po ritki, pa dudo mu je not popravljal. Bravo ati. Čeprav še vedno mislim, da meni to ne bi ratalo, ker mali vidi v meni samo eno veliko hodečo zizo :), in vedno hoče met pa pika!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
31.7.2005 13:00:13   
Skaana
Pa si me prehitela,

ravno sem hotela, predlagat naj še :love: poskusi. Naša pojutrišnjem petmesečnica me je prve tri mesece tako zelooooo vohala, da je pri meni hotela le zizat in pika. Sem se kar :(( včasih, ko se je v mojem naročju jokala (beri hotela sesat), pri ostalih pa se lepo smejčkala :angel:. In oči jo je vedno bolje odnesel... :duda: je vedno zaspala zelo hitro, kadar jo je on "uspaval", večkrat pa je zaspal celo pred njo. To govorim za čez dan. Ponoči pa še zdaj spi od 21. do 6. v svoji posteljici. Podnevi je nikoli ne dam spat v njeno posteljico. Zaspi povsod - trenutno na igralni blazini in armafleksu na tleh dnevne. Le da ima svojo ninico in dudo, pa je vse O.K.

Je pa res :pujs: vroče zdaj, včeraj se je :duda: jokala uro in pol. Pa sem jo namakala v vodi in bila je čisti nagec, pa ni nič pomagalo.:( Sigurno je to krivo in bo kmalu boljše.

:rozica: dan in še :rozica::rozica::rozica: vam želim


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
31.7.2005 13:02:42   
Skaana
:ups:

:rozica: dan in še :rozica::rozica::rozica: NOČ vam želim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Uspavanje dojenčka po skrajšanem postopku :-)
31.7.2005 15:58:57   
Anonimen
Skaana, točno tako se jaz včasih počutim (na robu joka!), ko se mali pri vseh smejčka, pri meni pa takoj napne kot struna, odpira usteca kot kakšen mali ptiček in začne iskat... :) Ampak saj vem, tudi to bo minilo. Se pa vseeno tolažim s tem, da pač imam za malega nekaj, česar drugi nimajo :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Prt
black rose

Na mizi imamo:

prt iz blaga (33%)

PVC prt (12%)

steklo (19%)

nimamo prta (36%)


Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!