|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Luka - preveč pogosto ime??
28.9.2010 13:46:11   
bibaleze1
Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje...Všeč mi je ime Luka, vendar je že nekoliko let
najbolj pogosto ime za fantka.Ali bi vi neglede na to dali svojemu otročku
takšno ime???

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Luka - preveč pogosto ime??
28.9.2010 13:47:37   
Katy78
Meni je popolnoma vseeno kako pogosto je neko ime in ali je nekomu drugemu všeč ali ne. Glavno je, da je meni oz. nama z možem všeč.

(odgovor članu bibaleze1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2010 13:48:52   
kristinaj
meni ni všeč ker se ne sklanja lepo in ga potem kličejo lukec, dej lukatu in vse sorte slišiš, da je že prow grozno..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
28.9.2010 13:51:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
28.9.2010 13:52:31   
diana 28
Meni je Luka zelo lepo ime. Ne glede na to, da je zadnja leta med najbolj pogostimi bi jaz svojemu otroku dala takšno ime. Ne vem, ne bi me motilo, da je tako pogosto.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2010 14:17:47   
saska27
Katero koli ime boš dala, boš srečevala otroke z istim imenom, razen če je res unikatno (recimo Treks user posted image ).
Jaz sem vso nosečnost trdila, da naš ne bo Luka, ker to pa je res prepogosto, no, na koncu pa je dobil prav to ime. In zdaj ga kličemo Luka, Luki, Lukec Kljukec, Kluka ...user posted image . V vrtcu je v svoji skupini edini s tem imenom. Me pa moti sklanjanje Lukeca (celo na eno torto so nam tako napisali user posted image ).

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2010 15:54:19   
tinca80
Če vema je všeč, potem nimata kaj razmišljat. Nama je blo tudi, samo da najin je Lukas. Nikoli pa nisva razmišljala v tej smeri da je skoraj vsakemu drugemu tako ime.  Ime pač...

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2010 17:48:24   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

oh zarad sklanjanja je pa res vseeno

kaj pa rok: rokatu rokiju
miha: mihetu mihu

pač odvisno je od folka, ki to sklanja.

ps: ja lukca, lukata, luketa, lukija imam user posted image

meni je pa grozno, ko STARŠI ne znajo sklanjat imen lastnih otrok. Da ne govorim od drugih user posted image  Naš je Vito....in potem dalje Vitota, Vitotu, ....user posted image  fak no, pa kako folk ne pozna osnov jezika.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.9.2010 20:18:01   
lukec
Tudi moj je Luka, ker mi je to ime všeč že od malega. Kaj pa včasih, ko sta bila v celi vasi le dve imeni: Janez in Franci - pa so vsi zrasli ;)
Sicer pa se ime Luka sklanja čisto normalno, ne vem zakaj se ne bi "lepo" sklanjalo. Glede sklonov, ki vas motijo je pa tako, knjižni in pogovorni jezik, da o narečjih sploh ne govorim, se pač razlikujeta in tako je tudi pri sklanjanu imen,
Naj bo Luka, Luke (Luki) so nekaj čisto posebnega. user posted image

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2010 20:30:21   
mamamajča
"Jaz hočem k Jakatu kakat.....?"
Meni gre na bruhanje ob tej reklami!
No, če smo že pri sklanjanju....user posted image

Ime Luka mi je všeč in bi dala sinu tako ime, ne glede na pogostost. No, pa ne bom, ker mojemu ni.....

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2010 20:59:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bibaleze1

Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje...Všeč mi je ime Luka, vendar je že nekoliko let
najbolj pogosto ime za fantka.Ali bi vi neglede na to dali svojemu otročku
takšno ime???

user posted image

Všeč ti je, torej bo tvoj user posted image Luka.user posted image

Iz imen se je pa že od vedno delalo neke smešne spačenke.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
29.9.2010 7:02:17   
lananai
Jst sem imela za punčko pripravljeno Lana, še preden je bilo tako ekstra popularno. No, na koncu ni Lana, ker je prepogosto, sva se odločila drugače. Zdej pa navijam, da bi bila naslednja (če bo punčka) Lana. Tko da - če ti je všeč, daj tako ime.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.9.2010 11:08:47   
lipikica
zame je prepogosto! mi taka imena tud če somi všeč, niso všeč. lukov je toliko da pri nas, smo na vasi, par otrok in v šoli so 3 luki v istem razredu. ne, hvala. upam, da bom zbrala tako ime da se to ne bo zgodilo.

Neposredna povezava do sporočila: 13
29.9.2010 11:11:48   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: diana 28

Meni je Luka zelo lepo ime. Ne glede na to, da je zadnja leta med najbolj pogostimi bi jaz svojemu otroku dala takšno ime. Ne vem, ne bi me motilo, da je tako pogosto.

Točno tako tudi jaz mislim.

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.9.2010 9:56:20   
čudnočudo
Jaz pa ne bi izbrala prepogostega imena, vsaj med prvimi desetimi ne sme biti, ja pa tako, da takrat ko izbiraš, morda še ni pogosto, pa potem postane, tako da prvi kriterij pri izbiri to ni. Če bi mi bilo edino to ime všeč, bi ga dala, če bi imela še kakšno redkejšo varjanto, pa bi se odločila za slednjo.

Neposredna povezava do sporočila: 15
30.9.2010 10:01:00   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

oh zarad sklanjanja je pa res vseeno

kaj pa rok: rokatu rokiju
miha: mihetu mihu

pač odvisno je od folka, ki to sklanja.

ps: ja lukca, lukata, luketa, lukija imam user posted image

meni je pa grozno, ko STARŠI ne znajo sklanjat imen lastnih otrok. Da ne govorim od drugih user posted image  Naš je Vito....in potem dalje Vitota, Vitotu, ....user posted image  fak no, pa kako folk ne pozna osnov jezika.

podpis pod Volgo.
drugače pa jaz ne bi dala otroku ime Luka, Žiga, Jaka, Tijan, Taj ... ker so mi že čist zlajnana imena. user posted image user posted image
Ampak vsak po svoje, kakor komu paše.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.9.2010 10:50:01   
mišk
Meni je ime všeč. Čeprav je zelo pogosto, jaz poznam le enega.
Sem pa tudi sama ena izmed tistih, ki določena imena (Luka, Jaka, Žiga,...) sklanjam nepravilno, čeprav so mi sklanjatve (pravila vsaj user posted image ) zelo blizu. Nekako ne morem reči z Luko, pa da je ne vem kaj...user posted image
Jst grem z Lukatom, pa z Žigatom, pa z Jakatom. Ne morem pomagat. No, razen če bi kje v šoljstvu ipd. delala, pol bi se pa malo kontrolirala.user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.10.2010 21:55:24   
poli*
Ime mi niti slučajno ni všeč... kakšna je statistika pa sploh ni pomembno.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.10.2010 20:49:33   
minka tonka
Meni se zdi pa ravno to, da se da ime Luka sklanjat na dva načina kot, lepo in zanimivo. Tako kot Miha, Jaka .. Mi je pa Luka od teh imen najlepše. Meni se ne zdi to ime prepogosto, nekaj jih je, ampak vsak svoje ime nosi drugače. Pogostost meni pač ni največji kriterij. V končni fazi daš lahko svojemu otroku ime Eksilon, pa kmalu ne bo edini :).

I dont care about distance, I just care about you.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.10.2010 20:56:15   
Anonimen
Seveda bi dala otroku tako ime, če bi mi bilo všeč.
Sploh v tem primeru, ko gre za tradicionalno ime in ne samo moderno skovanko.

Neposredna povezava do sporočila: 20
4.10.2010 21:05:00   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Sem pa tudi sama ena izmed tistih, ki določena imena (Luka, Jaka, Žiga,...) sklanjam nepravilno, čeprav so mi sklanjatve (pravila vsaj user posted image ) zelo blizu. Nekako ne morem reči z Luko, pa da je ne vem kaj...user posted image
Jst grem z Lukatom, pa z Žigatom, pa z Jakatom. Ne morem pomagat. No, razen če bi kje v šoljstvu ipd. delala, pol bi se pa malo kontrolirala.user posted image

sam tolk ... tud z Luko ni lih prav. Je pravilno slovnično, stilistično pa ne. In meni grejo vedno kocine pokonci, ko moška imena sklanjajo po ženski sklanjatvi user posted image
Z Lukom, prosim user posted image
ravno zato nisem hotela dat nobenemu svojemu user posted image imena, ki se konča na -a, pa so mi nekatera ful lepa (tudi Luka, predvsem mi je pa krasno Aljoša).

pa še odgovor na vprašanje ... V prvi vrsti mi je pomembno, da je ime všeč meni in mojemu dragemu, tako da niti ne razmišljam o prepogostosti imena, če je nama obema ful všeč. Naš prvi user posted image bi bil Gaja, če bi bil punčka, pa je zadnje čase to ful pogosto ime user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.10.2010 13:16:08   
čudnočudo
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

IZVIRNO SPOROČILO: mišk

sam tolk ... tud z Luko ni lih prav. Je pravilno slovnično, stilistično pa ne. In meni grejo vedno kocine pokonci, ko moška imena sklanjajo po ženski sklanjatvi user posted image
Z Lukom, prosim user posted image
ravno zato nisem hotela dat nobenemu svojemu user posted image imena, ki se konča na -a, pa so mi nekatera ful lepa (tudi Luka, predvsem mi je pa krasno Aljoša).

pa še odgovor na vprašanje ... V prvi vrsti mi je pomembno, da je ime všeč meni in mojemu dragemu, tako da niti ne razmišljam o prepogostosti imena, če je nama obema ful všeč. Naš prvi user posted image bi bil Gaja, če bi bil punčka, pa je zadnje čase to ful pogosto ime user posted image

To pa prvič slišim, da "stilistično" ni vredu. Kaj točno to pomeni? 
Štajerci večinoma, kadar slučajno kdo pravilno sklanjamouser posted image , uporabljamo prej žensko kot moško sklanjatev. Ravno imena, kot je recimo Aljoša, vedno sklanjam po ženski sklanjatvi, mi je nekako bliže z Aljošo.

Kakorkoli že, jaz se pri izbiri imena ne bi ubadala s tem, kako nekateri narobe sklanjajo. Ravno sama imam izbrano ime, ki povzroča mnoge preglavice pri sklanjanju user posted image

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.10.2010 19:08:55   
mišk
Tudi jst še nikoli nisem slišala za stilistično pravilno sklanjatev.user posted image  Res pa je, da nisem in ne študiram slovenščine.
Zanimivo...

(odgovor članu čudnočudo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.10.2010 0:04:06   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: čudnočudo
To pa prvič slišim, da "stilistično" ni vredu. Kaj točno to pomeni?  gre samo za to, da je Luka (ali pa Mitja, Žiga ... tukaj pač gre debata o Luku) moškega spola, zato se sklanja po moški sklanjatvi. Slovnično je pravilno tudi sklanjanje po prvi ženski (pač ustreza tudi prvi ženski), ampak stilistično je pa mal groza to ... ne gre ravno za prav/narobe ... tudi ne vem, če se pri študiju slovenščine ukvarjajo kaj s stilistiko, ker vem, da otroke v OŠ še vedno učijo tudi moška imena, ki se končajo na -a, sklanjat po ženski sklanjatvi. user posted image
Štajerci večinoma, kadar slučajno kdo pravilno sklanjamouser posted image , uporabljamo prej žensko kot moško sklanjatev. Ravno imena, kot je recimo Aljoša, vedno sklanjam po ženski sklanjatvi, mi je nekako bliže z Aljošo.

Kakorkoli že, jaz se pri izbiri imena ne bi ubadala s tem, kako nekateri narobe sklanjajo. Ravno sama imam izbrano ime, ki povzroča mnoge preglavice pri sklanjanju user posted image saj najbrž se večina pri izbiri imena ne ukvarja s tem, jaz sem pač toliko čudna (tudi moj dragi rad izpostavlja mojo obsedenost s tem ... meni namreč grejo prav kocine pokonci, ko slišim sklanjanje moških imen po ženskih sklanjatvah ... no, pa tudi zaradi raznoraznih slovničnih napak pri novinarskih prispevkih me kar ušesa bolijo), da mi je to pomembno ... ampak to sem samo jaz, povem svoje mnenje, pa še to ne vedno, izbira imen za svoje otroke je pa v končni fazi samo stvar posameznega para. In prav je tako.

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu čudnočudo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?