|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako odvaditi od dude???
25.9.2010 21:43:50   
srecna_zvezda
Pozdravljene!

Nasa malcica je stara deset mesecev, in za spanje uporabljamo dudo, kot uspavalni pripomocek. Cez dan je budnasploh ne uporablja (razen ce se udari in zacne zelo jokati. Takrat jo damo samo toliko da se pomiri), ko pa gre spat ponoci, jo obvezno mora imeti, razen ce mi med hranjenjem zaspi ali pa je tako zelo utrujena (kar zvecer je tezko) da se nanjo ne spomni takoj temvec sredi noci ali pa ze cez dve uri spanja.
No pa vas sprasujem; kako ste ve, ki ste morale, odvadil svoje malcke od dude, predvsem ponoci in kako ste dosegle, da je otrok ponoci spal brez problemov. Mi namrec imamo tudi to tezavo, da se ponoci zbuja; prej je veliko bolj spala, pravzaprav od rojstva se je ponoci budila samo 1x pa se to da je jedla in konec. Gosto hrano je od 6.meseca, ima 6 zobkov, trenutno noben novi na pomolu, torej kaj je lahko vzrok slabega spanja????  Mogoce duda, ki jo ponoci izgubi, ko ji pade iz ustec, ali kaj??
Upam da nisem prevec zamorila, ampak res ne vem kaj bi. Je zdrava, hvala bogu, drugace zivahna in sicer zelo pridna puncka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako odvaditi od dude???
25.9.2010 22:46:26   
nusi
Mene tudi zanima kako je s to dudo. Namreč, meni so razložili, da mu jo moram, vsakič ko zaspi, potegnit iz ust, drugače se bo navadil in potem se bo zbujal ponoči kadar mi bo padla iz ust. A je sploh kaj na tem?

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.9.2010 22:53:34   
botrca
Čimprej tem boljši...meni je zobozdravnica pri enem letu rekla, da naj začnem z odvajanjem in ko je bil moj sin star 15 mesecev je ni imel več. Drugače jo je imel tudi samo ponoči. Zakaj se otroci ponoči zbujajo pa nimam pojma, moj je zdaj star skoraj 3 leta pa se še vedno kdaj pa kdaj zbuja. Bo minlo.  

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.9.2010 23:15:54   
ShopGirl
Dvomim da je vzrok zbujanja ponoči duda... no ali pa... Sklepam pač po tem da je moja 9m nima, pa se je ponoči vseeno začela pogosto zbujati (kr naenkrat). Če se zbudi takrat, ko se ponavadi dojiva, jo seveda podojim in zaspi nazaj brez problema. Včasih se pa zbudi kar tako in takrat je težje potolažit oz. je potrebno več truda. Sam se splača. Ker vsakič zaspat z dudo al pa z dojenjem pa ni OK. To je moje mnenje. Jaz nardim tako, da jo dam ležat in jo trepljam po ritki, ji šepetam da je vse OK in da naj kar zaspi, ji pojem (potiho). Ne prižigam luči, seveda, ampak probam vse to delat potiho in mirno, da je še bolj ne zbudim in znerviram. Včasih uspe, včasih ne. Če ne rata, jo vzamem k sebi v naročje in jo mal pozibam, ker mogoče pa rabi samo objem in mojo bližino. Potem jo dam v vsakem primeru (če joka al pa ne), nazaj v posteljico in spet mirim kot na začetku... Ponavadi zaspi nazaj. Sam pač težje je to narest kot pa dat dudo al pa podojit... Ampak dolgoročno se obnese, sem prepričana.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.9.2010 10:28:23   
Katy78
Naš jo ima samo za zaspat, se pravi jo ponoči ima. Ko je bil še manjši in je ponoči ni znal sam najti, sem morala včasih jaz vstati in mu jo poiskati, ampak to je bilo zelo redko, ker že od 6. meseca dalje ponoči zelo dobro spi, redko se zbuja. Zdaj ko je večji, jo pa očitno sam ponoči najde. user posted image

Meni je pedontologinja pri 1 letu rekla, da če ima dudo samo za spanje, ni nič hudega, da je pa treba tam okoli 3. leta otroka od dude odvaditi.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.9.2010 11:06:21   
zmajaz
Ja - mi smo pri 9,5 meseca dudo enostavno ukinili, ker se je samo zaradi nje ponoči ne vem kolikokrat zbujal. S tem da moram poudariti, da je bil naš pravi odvisnik od dude - dan in noč bi jo imel, če bi mu pustili, pa po možnosti še eno v roki. Tudi čez dan jo je imel veliko. user posted image  Pa smo mu jo en dan enostavno vzeli. Čez dan je še šlo, proti večeru je sicer bil malo bolj siten, ampak bistveno bolje itak ne bi bilo, četudi bi imel dudo. Zvečer pa je bil navajen tako, da je spil flaško, si vtaknil v usta dudo, se obrnil in zaspal. In ko ni bilo dude je začel ful jokati. Malo sem ga vzela v naročje, pa je v minutki zaspal. Ponoči se je za spremembo zbudil samo 1x - kar v temi sem ga malo pobožala in je spet v minutki zaspal nazaj. Par noči se je še zbudil po 1x, malo pojamral, sem ga hitro pobožala, pa je zaspal, potem se je pa nehal zbujati. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.9.2010 21:33:11   
giotti
Punce, moram še jaz pojamrat. Ve se že ukvarjate s tem, kako odvadit od dude, medtem ko jaz zelo resno razmišljam, da jo kupim. Moj sonček je star deset mesecev, nikoli ni imel dude, se pa še vedo ponoči zbuja vsako uro ali pa na dve uri v povprečju. To pomeni, da se zvečer do kakšnih dveh zjutraj zbuja na dve uri, nato na eno, proti jutru pa že na pol ure. Od tega sva oba s fantom že tako izčrpana, da se nama zdi, da je duda še edina možnost, ki bi vsem trem pomagala spati. Oziroma je to še edina reč, ki je še nisva poskusila izmed milijon nasvetov, kako pomagat, da bi otrok ponoči spal (mrzla soba, topla soba, svoja postelja, skupna postelja, večerna rutina, kopanje, hrana zvečer - vse možne variante, čez dan manj spanja, čez dan več spanja, več gibanja...) Aja, poleg nasveta naših mam in psihologov iz sedemdesetih, da pustiš otroka jokati par noči. No, tako zelo na koncu z živci še nisem, je pa res, da me je zelo strah, ker moram čez 1 mese že v službo. Zdaj pač spim tudi čez dan, kadar otrok spi, potem pa... ne predstavljam si. A mislite, da bi duda pomagala???????
Trenunto pomaga boženje, nošnja po rokah in moja ziza. Ampak za vsako se ful zbudim, traja da zaspim, in se ponovno zbudim :((
Ne pričakujem nobenih čarobnih besed, samo malo sem želela pojamrati user posted image
Polno ljubezni vsem user posted image
PS Da ne govorim o tem, da se najmanj 4x na teden ponoči popolnoma prebudi za celo uro (največkrat med drugo in tretjo)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.9.2010 22:13:46   
zmajaz
Hm - giotti tole pri vas je pa res nočna mora.  user posted image
Če bi vam duda res podaljšala spanje pa nekako dvomim, ker - vsaj po mojih izkušnjah (lahko da ima kdo drug drugačne) - se otrok zaradi dude ponoči še bolj zbuja, ker jo med spanjem izgubi, ko pride v fazo plitkejšega spnaca, pa jo potem pogreša in začne iskati, če je ne uspe sam najti, pa jok in mu jo moraš iti iskat ti. Pri nas je bilo tako, da so se nočna zbujanja TAKOJ za 90% zmanjšala, ko smo pri 9,5 meseca dudo ukinili. Je pa še ta problem, da vprašanje, če jo bo otrok, ki nikoli ni imel dude, sploh sprejel pri taki starosti, ker verjetno nima več tako izrazitega sesalnega refleksa - po mojem sploh ne bo vedel, kaj si naj z njo spočne.
Drugače pa - žal nimam pametnega nasveta za vas, ker nismo s spanjem imeli nikoli posebno hudih problemov - tu in tam kak izpad, drugače pa ni bilo neke panike. Edino morda to, da nikakor NE prižigajte luči in ga ne jemljite iz posteljice in ne nosite po rokah, jaz bi ga tolažila kvečjemu z božanjem, hranjenje pa tudi pri taki starosti morda 1x ali največ 2x na noč, ziza pa naj ne bo za uspavanje, če v resnici ni lačen. Jaz sem naši ta prvi pri 7-ih mesecih ukinila dojenje ob 1h (ker sem videla, da itak fige kaj poje, ampak se bolj kot ne carta), tako da je potem spala od nekje 22h do 5h. Prvo noč je enih 15 minut jokala (sem jo samo božala v temi in tolažila), drugo noč je jokala samo še kake pol minutke, tretjo noč je pa samo še zajamrala, ko sem jo začela božati, pa takoj nazaj zaspala, potem je bilo tako še ene 2 noči, po slabem tednu se pa niti zbudila ni več do 5h. Zdaj starši so pač različni, eni raje celo noč otroka prenosijo, kot da bi minutko jokal, drugi gredo spet v drugo skrajnost ... Samo tako radikalno stanje pa že skoraj zahteva bolj radikalne ukrepe. Osebno ga enostavno ne bi jemala ven in prej ali slej bi ugotovil, da ne bo nič. Seveda pa to ne pomeni, da ga pustiš, naj sam joka v posteljici in se počuti sam in zapuščen, ampak ga lepo božaš po hrbtu/glavici/trebuščku (kar mu pač najbolj paše), da čuti, da si ob njem. Našemu ta malemu, če se sredi noči kdaj zbudi, zdaj večinoma zadošča že, če mu naredim "pšššš, pšššš" - samo, da me sliši, da sem blizu in že spi dalje. Če slučajno kdaj to ne pomaga (kar je zelo zelo redko) ga pa še malo pobožam, pa je že v redu. Moj nasvet se bo morda marsikomu zdel preradikalen - ga pač naj prezre - vsak po svoje ...

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2010 0:12:45   
čmrgelj
No kar se tiče dude pri nas nismo komplecirali, jo je pač imel do enega leta kot obvezni pripomoček, pa še to v večji meri samo za spanje in vožnjo z avtom, od enega leta pa vse do dveh let in pol samo za spanje in še to jo je sam vrgel iz ust ven brž ko je zaspal, seveda sem mu jo potem vzela proč da se ne bi zbujal ko bi se vlegal nanj.
Dudic smo imeli doma kar nekaj, tako se je kar malce zmišljeval katera bo spala z njim, ki pa jih je s časom zgrizel in je vedno bila ena manj, novih nismo kupovali, no in nazadnje je vstala samo še ena, sem mu rekla da prodajalke ne smejo več prodati dude za tko velikga fanta in naj to zadnjo dudo čuva in naj je ne zgrize, še isti dan se je igral s škarjicami in jo zrezal, malce me je čudno gledal, sem mu rekla da je zdaj še ta zanič in naj jo kar v smeti vrže in jo je.
Seveda čez ene deset minut ko je on dojel kaj je storil je bilo malo joka, pa sva hitro našla nadomestilo, ko je šel zvečer spat sva čez njegov vzglavnik pogrnila mehko pleničko da ga je božala po ličku in je brez problema zaspal. Nekaj mesecev smo potem vedno čez vzglavnik imeli pogrnjeno pleničko, ki je ni nikoli izkosisti in dajal v usta, sedaj pa tudi tega ne potrebujemo več, se niti ne spomni več.

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2010 7:22:59   
*Mojca*
giotti: pri nas je bilo podobno, potem sem mu v posteljo dala ene 6 dud in ko se je zbudil jo je enostavno poiskal in dal v usta.

Kar pa se tiče odvajanja, sva se zmenila, da bova dude na morju vrgla ribicam, ker so majhne, on pa velik fant. No, zadnji dan sva šla na obalo in sam je dude vrgel v vodo. Sicer si je pol premislil in hotel iti nazaj, ampak sva se zmenila, da so ribice majhne in bodo jokale user posted image Prvo noč se je zbudil samo enkrat in sem mu šla spet razložit zgodbico o ribicah in to je bilo to. Zdaj tudi dude od tamale ne šlivi 5 posto. Aja, bil je star 2 leti, prej pa je imel dudo res sam za v avto in za spanje.

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.9.2010 8:41:33   
mayci
Naš fant je imel dudo od prvega meseca do približno dveh let, pa še to potem kasneje striktno samo za spanje, čez dan ne. In sva z možem opazila, da se je res ponoči velikokrat zbujal, ko mu je padla iz ust in jo je iskal... Kadar jo je našel sam, je bilo v redu, kadar pa je ni, je pa seveda morala na pomoč mami in nekega dne mi je bilo pač tega dovolj..user posted image
Vzela sem jo, vrgla stran (vzela jo je miška, ki jo je potrebvala za svoje mladičke...), našemu fantiču pa prihodnji dan pod blazino dala eno majhno igačko.
Od tiste noči dalje je spal mirno celo noč, nobenega zbujanja, nobenega jokca za dudo...user posted image
Tudi mlajša ima zdaj dudo, pa sem že odločena, da ji jo bom vzela veliko prej...user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.