dar ja
|
Drage mamice in očki, ni mi vseeno za vaše , naše male otroke. Ne trazumem, zakaj se v javnost še vedno ni pojavilo obvestilo, ki bi ga morali vedeti vsi, zdravilo pa takoj odstraniti iz prodaje. Bodite previdni in mislite s svojo glavo. Farmacevtski lobiji so ekstremno močni in jim prav nič ni mar, če kaj škoduje; saj vendar mora škodovati, da lahko preizkušajo in plasirajo nova zdravila. Zaslužek pa je velikanski. Porsedujte naprej. Opozorilo za Voltaren ali tudi pod imenom Naklofen > Ameri=B9ka zvezna uprava za hrano in zdravila je objavila opozorilo, da > zdravilo Voltaren gel, ki ga pogosto predpisujejo za artritis in druge > bole=E8ine, lahko mo=E8no po=B9koduje, pa tudi uni=E8i jetra. Kar je =B9= e huje, > to se lahko zgodi =BEe v prvem mesecu uporabe tega "zdravila". > > Voltaren je na trgu =BEe desetletja. In marsikdo misli, da so zdravila, > ki so dolgo v prodaji, varna. No, kot =BEe mnogokrat se je izkazalo, da > ni tako. Lahko se samo vpra=B9amo, koliko jeter je v teh desetletjih =BEe > =B9lo po gobe ... ne da bi uporabniki (ali zdravniki) vedeli, da je bil = za > to kriv Voltaren. > > Prav tako ne smemo misliti, da je lokalna uporaba varnej=B9a za telo od > sistemskega zdravljenja (sistemsko zdravljenje pomeni, da dobi bolnik > zdravilo v telo na tak na=E8in, da deluje na celoten organizem, n.pr <http://n.pr/> . da > ga pogoltne, s =E8imer pride u=E8inovina v prebavila, prek njih pa v kr= i, > ali pa da mu dajo zdravilo intravensko, tako da ga kri zopet raznese > po celem telesu). Prav ta primer z Voltarenom je lep dokaz tega, da > lahko vseeno trpijo notranji organi, =E8eprav smo zdravilo nanesli > povsem na drugem mestu. Se pravi, da tudi transdermalna uporaba > strupenih snovi vpliva na organe, kot so prebavila, srce, mo=BEgani, > ledvica, jetra, rodila itd. Prav zato se izpla=E8a dobro razmisliti tudi > o tem, kaj dajemo na ko=BEo, ne pa samo o tem, kaj dajemo vase. S tem > mislim na =E8istila, izdelke za osebno nego in higieno, parfume, > insekticide itd., pa tudi na pralne pra=B9ke in meh=E8alce. > > Iz svarila na spletni strani FDA je razvidno, da Voltaren gel povzro=E8a > nekrozo jeter (odmiranje jetrnih celic), zlatenico, jetrno odpoved in > =B9e druga obolenja jeter ... Jetra pa so ob srcu in mo=BEganih na=B9 da= le=E8 > najpomembnej=B9i organ, saj opravljajo v telesu okoli 400 funkcij, med > drugim pomagajo razgrajevati strupe, ki iz okolja vsak dan prodirajo v > na=B9e telo. Nekatere bolnike so lahko re=B9ili samo tako, da so jim > presadili jetra (se pravi, da so morali dobiti tuja jetra, v kolikor > so jim seveda na=B9li darovalca), medtem ko je prenekateri bolnik zaradi > uporabe tega "zdravila" tudi umrl. > > Voltaren gel je po sestavi diklofenak in je v prodaji tudi pri nas. > Poleg imena Voltaren Emugel se prodaja =B9e pod imeni Olfen gel in > Naklofen gel. Prav tako so v prodaji =B9tevilni drugi, ni=E8 manj nevarni > izdelki, ki vsebujejo diklofenak, saj je ta na voljo =B9e v obliki > tablet, filmsko oblo=BEenih tablet, gastrorezistentnih tablet, kapsul > (navadnih in takih s podalj=B9anim spro=B9=E8anjem), dermalnega pr=B9ila, > intravenske raztopine, sve=E8k in celo kapljic za o=E8i! Tega zahrbtnega > ubijalca jeter najdete skritega pod imeni DicloDuo, SicloFlex, > DicloJet, Naclof, Naklofen, Neodolpasse, Olfen Lactab, Voltaren Dolo, > Voltaren Forte, Voltaren Rapid itd. Cela mala oro=BEarna pripomo=E8kov za > samomor. Ja, bo kar dr=BEalo - =E8e crkne=B9, te verjetno kaj kmalu neha > boleti tisti zoprni zob. > > =AEal pa v podatkih o zdravilu, ki se sicer uporablja tudi proti raznim > vrstam bole=E8in (zobobol, bole=E8ine v u=B9esu, nosu in grlu, bole=E8ine > zaradi revme, protina, operacij, po=B9kodb, ginekolo=B9kih te=BEav ali > vnetnih stanj) pi=B9e le, da v=E8asih prehodno zvi=B9a vrednosti jetrnih > encimov ali povzro=E8i zlatenico. > > Po=B9kodbe ali uni=E8enje jeter niso edina nevarnost izdelkov z > diklofenakom. Z malce sre=E8e lahko dobite tudi ledvi=E8no odpoved, > =BEelod=E8no razjedo in druge krvavitve v prebavilih, glavobol, > urtikarijo, preob=E8utljivostne reakcije, anoreksijo, miokardni infarkt, > mo=BEgansko kap in =B9tevilne druge neza=BEelene re=E8i. Poleg tega je za > diklofenak znano, da okrepi toksi=E8no delovanje =B9tevilnih drugih > zdravil. Groza me obliva ob spominu na tisti davni dan, ko mi je > osebna zdravnica kljub mojemu odporu predpisala Naklofen Duo, za hude > bole=E8ine v hrbtu, ki so trajale =BEe nekaj let (in ki jih znam sedaj > odpraviti po naravni poti). Skrbelo me je zaradi u=E8inka na =BEelodec, = pa > me je zavrnila, da ker gre za Duo, je zdravilo >>varno<<. K sre=E8i je b= il > moj =BEelodec pametnej=B9i od moje zdravnice: =BEe ob prvi tableti me je > za=E8el pe=E8i kot =B9e nikoli v =BEivljenju, nato se je odzval s silovi= tim > bruhanjem. To je bil za=E8etek in konec mojega spoznavanja z lepotami > diklofenaka. > > Kaj pa pri nas, je kdo =BEe objavil opozorilo o Voltarenu? Na spletni > strani slovenske Agencije za zdravila ne duha ne sluha o tem. Najbr=BE > =B9e niso uspeli napisati ... uspeli pa so napisati, da so cepiva proti > pandemski gripi (ki je no=E8e in no=E8e biti) popolnoma varna. Poslu=B9a= lci > pa =E8estitajo in pozdravljajo ... J > > =C8e za slovenske bolnike, ki Voltaren gel uporabljajo, niso poskrbeli > oni, prosim poskrbite zanje vi, tako da =E8imprej poveste naprej. > > *P.S.: =C8e imate vi ali kdorkoli, ki ga poznate, bole=E8ine zaradi** ** > artritisa - navadnega ali revmatoidnega, si lahko pomagate na =B9tevilne= ** > naravne na=E8ine, ki vam ne bodo masakrirali va=B9ih jeter, ledvic, ** > mo=BEganov itd. Ribje olje revmatoidni artritis ne le zdravi (dokazano v= ** > =B9tudijah), ampak ga tudi laj=B9a, saj zmanj=B9uje vnetje in bole=E8in= e ** > (dokazano v =B9tudijah). Hkrati je ribje olje zdravo tudi za srce in ** > mo=BEgane. Pomagajo tudi kajenska paprika oz. =E8ili (z zdravilno ** > u=E8inkovino kapsaicin) - dobi se tudi v obliki kreme, pomagajo pa ** > seveda tako kapsule kot redna dnevna uporaba same za=E8imbe na hrani, ** > ehinaceja, selen, laneno olje in sve=BEe mleto laneno seme, svetlinovo* > *olje, bromelin, kombinacija glukozamina, hondroitina in MSM** ** > (metilsulfonilmetana), SAM (aminokislina S-adenozilmetionin), ** > bozvelija (Boswellia serrata), niacinamid (vitamin B3) in =B9e in =B9e. = ** > Narava ve najbolje. Ker pa je tudi Naravo v=E8asih treba preveriti, je ** > bilo vse navedeno preverjeno in dokazano v =B9tudijah. ** > * Lep dan , =B9e naprej P.S. Povejte naprej ljudem =20
|