Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: stanovanjski kredit 8.10.2010 19:46:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Vem, da številne banke odobravajo 50% bremenitev plače le pri dohodkih nad 1.500 EUR neto plače (posameznika) in da skoraj vedno zahtevajo, pri tako visokih zneskih, dodatno zavarovanje (s tem, da neradi sprejmejo ali pa sploh morebitno že obstoječe življenjsko zavarovanje, ki ga imaš, ampak ti prodajajo" svojega"). Obremenitev je odvisna od načinov zavarovanja kot že sama praviš. Manjši zneski, ki so zavarovani pri zavarovalnici, so vedno zelo natančno omejeni in presegajo "tradicionalno" tretjino pri zdravih številkah. V primeru zavarovanja s hipoteko (plus življenjskega) so bančne akrobacije včasih skoraj nepredstravljive, vsaj meni. Na že zgoraj omenjeni znesek bi na določenih bankah dobila tudi kredit z mesečno obveznostjo skoraj 1.000€ oziroma toliko, da ti ostane minimalna plača. Kakšen je interes banke v takih primerih, bi se pa dalo kar fino razpravljati.
|
|
|
|
RE: stanovanjski kredit 8.10.2010 23:54:26
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
jaz sicer nisem bančnica, ampak takole je bilo- h kreditu sem pristopila sama, štela se je torej samo moja plača, seveda pa sem ga zavarovala s hipoteko, 70€ mesečno plačujem življensko zavarovanje- torej za primer smrti- da bo kredit poplačan iz zavarovalnine...prav nič posebnega... kredit sem vzela pri NLB, približno enako je bilo tudi pri Hypo in SKB. S tem zavarovanjem so mi dali malenkost nižji pribitek, kakšnih hudih ugodnosti pa ne... Je pa res, da so se v zadnjem letu zadeve malo zaostrile... ampak smo prejšni mesec prodali stanovanje in tip je brez problema s 1000€ plače na mesec dobil 90 000€ kredita... se splača preverit.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?