|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška, da ali ne?
28.7.2005 20:16:25   
Neli1
Zanima me vaše mnenje.
Sem v 5. mesecu in hodim normalno v službo, saj nisem imela do sedaj nobenih težav.
V službo se vsak dan vozim in naredim na dan 140 km, delo v službi je zelo stresno, saj vsi pritiskajo name, da do porodniške zaključim z čimveč projektov za katere sem odgovorna, največji problem pa je v tem, da je moja pisarna na sončni strani in imam v tej vročini kar 32 stopinj. Od vročine se mi meša. Delam namreč v ugledni firmi, ki pa žal varčuje na delavcih in nam ne privoši klime.
Moj namen ni, da bi ležala doma in se dolgočasila, ampak se počutim res grozno. Od prepiha nam bo vsem razgnalo glave!
Vključno sem v službi z vožnjo kar 10 ur, v kolikor ni potrebno ostati dlje.
Strah me je za :duda:! Kmalu imam preiskave urina in krvi ter ultrazvok in upam, da bo z nama res vse vredu!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Bolniška, da ali ne?
28.7.2005 20:47:11   
urši77
Malo "pojamraj" pa naj te da na bolniško. Če drugega ne, se boš vsaj po človeško spočila:)
V službi ti pa itak ne bo nihče rekel hvala, ker si toliko časa delala. Zdaj je čas da pomisliš nase, saj si odgovorna še za malo pikico in ne samo zase.

Jaz sem na bolniški že od začetka(resda tudi zaradi težav), pa so mi v službi vsi rekli da naj čimprej "popokam" domov in se prav nihče od sodelavcev ni pritoževal(imam pa tudi krasne sodelavce:bravo: )

LP in lepo nosečnost:metulj:

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Bolniška, da ali ne?
28.7.2005 21:49:21   
Anonimen
Če se ti zdi preveč stresno, potem to res ni zdravo. Poskusi se pogovoriti z ginekologom o tem. Nekateri brez problema dajo bolniške. Saj konec koncev toliko časa na riti sedet tudi ni preveč zdravo. Moji sodelavki so prav zaradi tega (ker je delovni čas po potrebi, ki pa je velika ...) med nosečnostjo dali bolniško.

(odgovor članu Neli1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Bolniška, da ali ne?
28.7.2005 23:51:05   
rija
dvomim, da ti bodo za zasluge v firmi, ki vam niti klime ne privošči, postavili spomenik!
če boš šla, boš jutri zgodovina. tako pač je.
odločitev pa je tvoja.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Bolniška, da ali ne?
29.7.2005 8:13:12   
sazi
Neli 1, si mogoče v sosednji pisarni?
Se hecam ,ampak kot bi pisala jaz. Sem sicer v 3. mesecu in sem se po nedavnih dogodkih in pritiskih v slubi odločila, da poskušam čimprej ostati doma. Dela tako ali tako nihče ne ceni, pa tudi ni ravno fora vsak dan izzivat 120 km na cestah, da se kak kreten zaleti vame...
Spomenikov pa res nihče ne postavlja.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Bolniška, da ali ne?
29.7.2005 8:31:46   
darjatimci
Se strinjam s predhodnicami,ugledna firma gor al dol,ob tvojih težavah tudi,če imaš normalno nosečnost si ne predstavljam 9 mesecev,da ne omenjam še vožnje.:zmeden:

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Bolniška, da ali ne?
29.7.2005 12:10:31   
lucy32
Neli. sploh nič ne razmišljaj naj te dajo v bolniško. Ker takšno okolje vpliva stesno nate in na otroka. Jaz sem na začetku bila doma tri mesece in pol (imela sem težave-krvavitve) in mi ni nič žal, potem pa sem šla delat za 3 mesece še nazaj, in da si ne boš mislila da me sedaj, ko sem 12 dni pred rokom še vedno ne gnjavijo, ampak moraš potegniti črto. BOdi doma in uživaj nosečnost sploh če je prva, ni ga lepšega.

:sloncek:

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Bolniška, da ali ne?
29.7.2005 14:45:27   
Neli1
Hvala vsem za spodbudne besede.
Res mi ne bodo postavili spomenika in verjamem, da bodo našli v času moje odsotnosti tudi nadomestitev (saj pravim, da je vsak nadomestljiv), ampak me je vseeno strah; pri nas se moraš non stop dokazovati.
Projekti so na polovici, roki za izpolnitev so septembra in res mi ni vseeno, da se bo moja sodelavka (ki kar čaka, da ji bo narejeno delo padlo z neba) požela vse zasluge. Preveč sem se trudila.
Napisala sem šefu e-mail, da bi kdaj pa kdaj šla prej domov... odgovoril mi je tako, da še sedaj ne morem verjeti, da je to res. Kakor, da sam sploh ne bi imel že otrok! Pri nas je žal tako, dokler delaš in si priden te cenijo, ko pa si bolan ali :nosecka: pa nisi več pomemben.
Včasih se res sprašujem, kaj me tako žene v to službo!

Danes je bila vožnja domov prav neverjetna, saj je polno turistov in ker sem kar trikrat zalas ušla nesreči, sem se odločila, da imam vsega dovolj in da se bom šla pogovorit z ginekologinjo, da bi ostala doma, pa naj moja kariera zacveti ali ne....

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Bolniška, da ali ne?
29.7.2005 14:49:35   
Neli1
Sazi, zanima me ali ti je tvoj zdravnik kaj kompliciral glede bolniške? 30 dni bolniške naj bi krila firma, kaj pa potem, ko je to strošek države - se izvajajo kontrole? Jaz ravno nebi šla ne vem kam, ampak na kak sprehod, kavico pa že.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Bolniška, da ali ne?
1.8.2005 12:16:05   
sazi
Neli1, na žalost sem še v službi in me kar precej sekirajo. Doma je bila moja sestra in tudi jaz imam podobne strahove glede preverjanja, če si doma. Sicer tudi jaz nimam namena hoditi na kaka potovanja in podobno, ampak moraš pa ja ven na zrak in podobno, saj to oba z otročkom potrebujeta. Zato sem nekako prišla do takega zaključka; če bom doma in bodo prišli "inšpektori" med tem, ko me ne bo doma, nimam za kaj imeti slabe vesti. Vse je odvisno od tega, kaj piše, zakaj si na bolniški: če si tako rizično noseča, da zdravnih priporoča stalno počivanje, potem je že verjetno, da moraš biti doba (kar je tudi zate dobro). Če pa ti službo odsvetujejo zaradi prevelikega stresa, dolgih voženj in podobno, pa nihče ne mora zahtevati, da si 24 ur na dan doma. Tako da če mi bo uspelo ostati doma (upam, da najkasneje do septrmbra), se ne namreavam počutiti kot kriminalec vsakič, ko bom zapustila stanovanje, saj v bistvu ne bom prekšila ničesar. Če se pri meni kaj spremeni (ostanem doma) ti pa javim in povem, kako je s papirji.
LP
Sazi

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?