Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: stella82 jaz nisem predstavnik nicesar, jaz sem jaz, in nisem podobna nobenemu drugemu... V trenutku, ko si se postavila kot arbiter in zagovornik manjsinskih pravic in spregovorila o italijanskih institucijah v obliki vrtca na slovenski tleh, si sama sebe postavila za predstavnika. da pa zalis s tem da smo kot v gozdu, je pa zelo "lepo"in pove vse. Vem da bos tezko sprejela, vendar to ni zalitev. To je ugotovitev. Ugotovitev, da argumentiras nekaj o cemer niti pod razno nimas pojma; da govoris o italijanskih institucijah in na podlagi njih zagovarjas dolocena stalisca, ne da bi razcistila ali je sploh institucija lahko italijanska ali ne. Pravzaprav taksna povrsnost, malomarnost neobvescenost in arogantnost se redko srecajo. Moras biti hudo bukov, da ne zastopis, da se jezik drzave v kateri si rojen, v kateri zivis, v kateri se solas, v kateri bos prezivela preostanek zivljenja, katere drzavljan si, v kateri so se rodili, ziveli in umirali tvoji predniki nevem koliko generacij nazaj, ucis ne zaradi tege ker moras ampak zato ker je to tvoja domovina, ne glede na to ali predniki vlecejo korenine iz italije, spanije, tunguzije, azerbejdzana, kosova, svedske, nigerije..... In pravzaprav je gozd za tovrstno obnasanje in dojemanje povsem mila ugotovitev. Na zalost izjemno zaljiva za Slovence in Slovenijo - ki naj bi tebi in tvojim prednikom bila druga domovina.