Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
prvi trije meseci... kaj in kako 28.7.2005 11:35:00
|
|
|
|
Teya
|
največ boš izvedela, če si boš prebrala kakšno knjigo o nosečnosti (knjižnjice so jih polne).... pa srečno!
|
|
|
|
prvi trije meseci... kaj in kako 28.7.2005 11:37:51
|
|
|
|
hugolina
|
Moje mnenje je, čim manj komplicirat in živet čim bolj normalno življenje. Jej tisto kar ti paše (tako je meni rekel ginekolog), vendar v zmernih količinah. Ni se treba prenajedat z določeno hrano. srečno in lepo nosečnost :rozica:
|
|
|
|
prvi trije meseci... kaj in kako 28.7.2005 11:49:11
|
|
|
|
k1
|
jaz sem večino vsega črpala iz posebnih izdaj mame, moj malček, otroci - nosečnost, nosečnica.
|
|
|
|
prvi trije meseci... kaj in kako 28.7.2005 11:50:47
|
|
|
|
Talči
|
Poglej, ti najboljše veš, kako se počutiš in ka ti paše. Jaz nisem dvigovala nič težkega (no, vrečke iz trgovine sem že prinesla), jedla sem enako kot prej, ko še nisem bila :nosecka:, vendar sem dala veliko večjo težo sadju in zelenjavi. NISEM PA JEDLA (in še vedno ne jem, ker čakam...): majoneze, tiramisuja, salam, prekajenega, plesnivih in mladih sirov, kakih krvavih steakov, bifteka, paštet (razen Argete, na kateri posebej piše, da je kuhana) in še bi se kaj našlo. Od klobas samo POLI, ker piše, da je obarjena in jo imam zelooo rada. Pa hrenovke tudi normalno jem, glej seveda, da bodo kuhane. Pač pazi, da je vse toplotno obdelano in boš prepričana, da je v redu zate in za tvojega :duda:. Gobe jej kot začimbo, ne kot glavno jed, ocvrto brez problema, samo dobro (skozi) mora biti ocvrto. Sicer pa, kakšno knjigo v roke ali pa malo po Internetu pobrskaj. Tudi tu na RR smo imeli take teme in je bilo kar veliko napisanega. LP Talči
|
|
|
|
prvi trije meseci... kaj in kako 28.7.2005 14:11:55
|
|
|
|
hubi
|
Oj! Čim manj kompliciranja pa bo. Glavno, da so stvari dobro skuhane in spečene. Izogibaj se kakšnega surovega mesa (biftek) ali pa surovih jajc. Drugace je pa vsa hrana danes že industr. predelana po določenih standardih, tako da ni panike. Za fizična dela pa kar ostale uporabi, saj radi priskočijo na pomoč.
|
|
|
|
prvi trije meseci... kaj in kako 28.7.2005 18:32:55
|
|
|
|
monja79
|
Tudi jaz mislim, da ni treba komplicirat. Nosecnost ni bolezen, tako da kar lepo zivi naprej in se po malem razvajaj. Modro se je izogniti fizicnim naporom, predvse dvigovanju in nosenju tezkih stvari in "akrobatskim" sportnim aktivnostim (jahanje, alpsko plezanje, paksno pretirano potapljanje...). Drugace pa lahko sportas :sloncek:v mejah normale in dokler se pocutis dobro. Predvsem je zrdavo plavanje, sprehodi:kuza:, kolesarjenje ... Sama aktivnost je zdrava!:rozica: Glede hrane pa tudi; jej tisto kar ti pase in kolikor ti pase. Pa cetudi bos jedla 6 krat na dan. Je pa res, da se ti ni treba vedno do onemoglosti najesti, ampak jej zmerno. Zaradi okuzbe s toksoplazmo je nekatera hrana rizicna (jajca-surova, majoneza, prsut, biftek, surovo meso, neoprano sadje ...) zato je pri teh stvareh bolje biti nekoliko previden. Lahko pa jes vse, kar je termicno dobro obdelano(skuhano, peceno). In dobro operi sadje in zelenjavo. Drugace pa sploh ni panike. Pa veliko vode/tekocine pij. Priporocljivo je jemati tudi folno kislino. Sicer pa kot so ze napisale tudi druge; zdrava nosecnica zivi zdravo, a normalno zivljenje:rozica:. Pa cim lepso nosecnost!:bravo::nosecka:
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
SmrečicaMichonne RRKdaj postavljate božično drevesce?
Na začetku decembra (
13%)
Na sredini decembra (
42%)
Na božični večer (
38%)
Drugo (
7%)
Število vseh glasov: 45Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!