EKOGREEN
|
IZVIRNO SPOROČILO: sončnica14 IZVIRNO SPOROČILO: EKOGREEN moje priporočilo je kondenzacijski stroj s toplotno črpalko, ker ga ne kupuješ vsak dan no pa vseeno sporoči, kako ste se odločili. EKOGREEN, (ali kdo drug) a mi lahko prosim malo razložiš, kaj v praksi to pomeni, da ima toplotno črpalko. Ok, to sem razbrala, da porabi manj energije. A je še kakšna pomembna razlika? Ali za tak stroj potrebuješ še kaj drugega kot priklop na elektriko? Ali se prostor enako segreva kot pri klasičnem kondenzacijskem? Ker v stanovanju nikjer ne najdem primernega prostora za sušilni stroj razmišljam, da bi ga postavila v klet, ki pa je zelo majhna. Klet ima sicer manjše okno, čez katerega je fiksni komarnik in me malo skrbi, ali bo dotok svežega zraka zadosten. Čez poletje nimam težav saj sušim zunaj na balkonu, pozimi pa prestavljam ta stojala po celem stanovanju, suši se slabo, pa še preveč vlage je potem v stanovanju, tako da sem že sita vsega skupaj. Pa likanja tudi , zato moža (in sebe) prepričujem za nakup sušilca. principa delovanja toplotne črpalke ti ne bom razlagal, ker to zate niti ni tolk pomembno kot to, da porabi manj elektrike kot klasičen stroj brez toplotne črpalke, če imaš okno v kleti je že kar ok. sam pa ne vem če imaš tudi vtičnico za priklop stroja, to je pa tudi vse kar rabiš, le pri trgovcu se pozanimaj do kako nizke temperature ti lahko stroj deluje, če ga misliš imet v kleti, ker se zna temperatura v kleti pri odprtem oknu v zimskem času kar fajn spustit, da ti ne bi zamrznila voda v stroju, ki jo je vedno vsaj mal, to pa ti zna poškodovat stroj. Drgač pa ni panike. Stroji s toplotno črpalko so veliko prijaznejši do perila, ker sušijo z nižjo temperaturo kot običajni in ga tako manj poškodujejo, za pregrevanje pa ni panike, mi ga imamo v enem manjšem prostoru kjer imamo na zidu ventilator, da nam odsesava odvečno toploto kar ven skoz zračnik in urejen dovod svežega zraka do sušilca, tako, da je zadeva optimalno rešena. Če imaš okno odprto, ko ga rabiš je pa tudi čist dovolj. Razlika med obema tipoma strojev je le ta, da je stroj s toplotno črpalko običajno mal dražji, cen pa ne poznam. Kaj več ti težko napišem, ker tvojega primera ne poznam dovolj dobro. Če boš velik sušila vzami kondenzacijskega s toplotno črpalko, če pa mal, pa kondenzacijskega navadnega. Mogoče še ta malenkost, da mora bit za sušilni stroj, če se ne motim vsaj 16 amperska varovalka, ker so običajno moči navadnih sušilcev do okol 2,9 kW, kondenzacijskih pa nekaj manj, a ne vem točno koliko iz glave. Upam, da ti nisem preveč zakompliciral vse skupaj.
|