barni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda Glede tega sem staromodna - ženske bolj obvladamo gospodinjenje, moški pa tehnične zadeve. Jaz se ne bom spravila pogledat, zakaj npr, - pralni stroj ne dela, - ne bom sestavljala omar in ostalega pohištva, - menjala tesnila na pipi, ker to obvlada moj mož, - tudi administracijo računalnika prepustim njemu. Hecno, ampak vsa našteta moška opravila, obvladam in jih počnem z velikim veseljem (razen popravljanja stroja- to počnem, ker je pač nujno). Sem pa tudi za gospodinjenje, ampak res bolj kampanjsko- tako glede čiščenja kot kuhanja (čeprav kuham dosti raje kot čistim). Čeprav oboje obvladam v nulo, če je, seveda, treba. Skratka, sto ljudi, sto čudi . Tudi meni se zgoraj našteta opravila ne zdijo nič bolj moška kot ženska. Običajno se sama lotim vsega, kar se pokvari in če res ne gre drugače pokličem serviserja in se sama pogovorim z njim ter se po možnosti ob gledanju naučim za naslednjič. Moj partner pri tem sploh ne sodeluje, pa naj bo to pralni stroj, centralna, pipa ali računalnik. Eni moški pač niso tehnični ali pa jih to sploh ne zanima. Me pa moti, da ravno zato, ker se sama lotim praktilno vsega, kar je v hiši in zunaj nje, da potem jaz dobim zgolj pomoč pri gospodinjstvu z njegove strani. Je pa tudi zelo res, da bi se morala malo nakulirati kadar kaj pospravi in je to bolj na približno, da se vzdržim komentarjev (čeprav včasih res ne more, ker mi ni jasno, kako lahko obesi majco brez da jo vsaj malo raztegne, ko jo potegne iz stroja ).
|