urbancek
|
Veš meggi Nimaš prav ko obsojaš (v mislih) to svojo prijateljico, kako živi. Vsakdo se znajde po svoje, pa se daj še ti, če misliš, da ti bo vse uspelo. Meni gre na živce, ko vsi na vasi pravijo, ja ja, ta je lahko doma, ko pa ima take podpore (baje celo 200.000.-). Pa naj povem kako je s tem. Ko sem bila noseča z drugo punčko sem ostala brez službe (tehnološki višek), po porodnški sem iskala službo, vendar razen na črno ali pogodbenega dela nisem dobila ničesar, razen delo po cel dan, kar pa si poleg kmetije in otrok res ne morem privoščiti. Delala sem skozi po malem isto tudi moj mož, če ne redno pa pogodbeno, nikoli nismo prosili državo za nič, razen da sem dala vlogo za otroške doklade, kot 90% mamic. Ker službe ni bilo, sva se z možem odločila za še enega otroka, saj sem imela čas, ko sta dekleti že malce zrasli, delo doma pa je postalo čista brezvezna rutina, vsak dan eno in isto. Pa tudi z možem sva vedno želela več otrok. No in ko se je letos v začetku leta nekaj zapletlo z moževo službo, tako, da je ostal doma tudi on, pa se je pričela kalvarija. Dala sem vlogo na socialno službo za takoimenovano socialno pomoč, ki jo prejemaš 3 mesece, če v tem času ne rešiš situacije pa za največ še 6 mesecev. Znesek za 5 člansko družino bi bil 120.000.- No pa smo tam, vse lepo in prav, pa ti začnejo odbijati za nazaj vse prihodke in premoženja, tako smo prišli do tega, da bi nam pripadalo 30.000.- na mesec. Pa so zopet šli naprej odbijat in so se obesili na avto. Ker sva precej oddaljena od trgovin, šole, avtobusa... imava vsak svoj avto, ker sva hodila v službo in sva avta nabavila takrat. No, in sva dobila odločbo, da nama socialna pomoč ne pripada, ker lahko prodava avto. So mi tudi rekli, da imam otroke zaradi podpor - bi kakšnega tako treščila čez gobec, da bi se mu razsul (sori za besedni zaklad) TOLIKO O TEM, KO NEKATERE ZELO RADE OBSOJATE TISTE, KI SI POSKUŠAJO POMAGATI. Jaz ne jamram, za svoje otroke imam dovolj, ne prosim nikogar, zato NE MEČITE VSE V ISTI KOŠ. Dobim otroške doklade in ničesar drugega, še na dodatek za veliko družino so nam nabili davek, da jih ni sram. Pa ne se jezit name, ampak me je razpizdilo, ko imate nekatere toliko za povedat čez brezposelne. NIMAMO možnosti da bi vzele kredit, kot je že Karensa napisala in podobna jajca, pa tudi nobene sigurne prihodnosti. Tiste, ki imate službo bodite vesele, dokler jo imate, tudi jaz sem bila zaposlena za nedoločen čas in nisem brez šol.
|