|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec in zavračanje hrane
9.9.2010 12:28:43   
slama
S prejšnim tednom je tudi naša princeska začela hoditi v vrtec. Stara bo 17. mesecev. Uvajanje je potekalo tri dni, s ponedeljkom pa so začeli z "normalnim" urnikom. Kot večina otrok ob prihodu v vrtec tudni naša joka, a se pomiri v 10 min in sodeluje v vseh dejavnostih (pleše, poje, se igra, ...). Vzgojiteljici sta super. Od ponedeljka do danes ni vase dala niti enega grižljaja hrane niti kapljice tekočine. Vsi ostali otroci jejo, le ona mirno s slinčkom okoli vratu sedi za mizo in čaka.
A je to pogost pojav? Kako hitro to mine?

Malo me skrbi, ker že drugače ne poje veliko in je tudi med bolj suhcanimi. Tudi doma poje nekoliko manj kot ponavadi - je kot majhen ptiček. Tolažim se, da vsaj 0,5 l popije.

Od ponedeljka do danes je zgubila pol kg.

Res upam, da samo "štrajka" in da se to ne bo vleklo predolga časa.

Prosila bi za kakšen nasvet oz vsaj tolažbo, da bo to minilo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec in zavračanje hrane
9.9.2010 12:50:15   
Izabela_
Bo, bo minilo, držim pesti, da čimprej....

A jo vzgojiteljice poskusijo hranit ali le krožnik postavijo pred njo? Moj sine pri 17. mesecih niti slučajno ni znal sam jesti, mogoče kakšen kruh, drugo pa se je afnal po krožniku in ni bilo nič od hranjenja.

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.9.2010 12:58:49   
slama
vzgojiteljici ji tudi pomagata in ji ponujata, a enostavno ne odpre ust. Samo odkimava. Poskusita dvakrat ali trikrat, potem je ne silita več.
Drugače zna sama lepo jest. Doma eno polovico sama poje, potem ji pa jaz pomagam, da gre "hitreje". 

(odgovor članu Izabela_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.9.2010 12:59:08   
ronja
Je pogosto, baje. Moja ni nobena tako reagirala (Lejla mislim da 2x ni kaj prida pojedla, samo se je je nekaj lotevalo takrat in je bila naslednji dan bolana in doma), samo sem ju počasi uvajala - nisem bila zraven, samo kar nekaj časa sta hodili samo od zajtrka do kosila (sem šla jaz toliko prej v službo - sredi noči, hehe, da sem ju lahko ob 12h dvignila). nisem vedela, da bi to lahko bil problem, ker obe radi jesta sicer in sem bila kar presenečena, ko so mi vzgojitejlice vedno pohvalile, kako sta lepo jedli (meni pa nič jasno: ja, seveda sta jedliuser posted image , saj radi jesta) - no, potem so mi razložile, da imam srečo, ker dostikrat zavračajo hrano. Saj je logično, samo nisem pomislila.

Večina neha štrajkat, če pa se res ne razumejo z vzgojitejlicami, da se res ne počutijo varne, pa lahko nadaljujejo - moja g. mi je razlagala, da so morali sina dat v drugi vrtec, ker celo leto ni nič pojedel, niti pikice! Ni hotel in pika. V drugem vrtcu pa ni bilo problemov, je zelo hitro začel jest normalno, kot doma. Tako da če bi se slučajno to vleklo par mesecev, lahko poizkusite zamenjat skupino. Ampak glede na to, da sta vzg. super, se po moje nimaš kaj bat. Bo že.

Lejla pa ni hotela pit iz flaške v vrtcu (res tudi doma ni bila navajena na flašo, ampak oni so mislili, da se bo s tem potolažila (čeprav sem povedala, da nima flaše za tolažbo), pa jim je samo treščila vsa jezna tisto flašo, hehe), pije pa zdaj vedno iz kozarčka in nekaj časa je hotela imet flaško na polici, čeprav je ni uporabljala, hehe.

Vse bo ok! Vsi imajo probleme na začetku, to ej pač velika sprememba.

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.9.2010 13:04:05   
blak
Zavračanje hrane je prav značilno za novince v vrtcu, tako da ji pusti še malo časa in poskrbi, da doma dovolj poje. Jaz mislim, da bo počasi tudi to sprejela. Le korajžnouser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.9.2010 17:15:00   
Katy78
Ravno zadnjič mi je frizerka razlagala, kako njena punčka v vrtcu ni nikoli jokala (razen tistih par dni na začetku), vendar ni ne jedla ne pila - NIČ. Kmalu so se zaradi tega začeli problemi s prebavo in odvajanjem, sledila je zaprtost, svečke, skratka začaran krog. Je pa bila punčka stara že 2 leti ko je šla v vrtec. Potem je po parih mesecih minilo in je v vrtcu normalno jedla in pila.

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.9.2010 19:46:06   
Taula
Pri kolegici je trajalo en mesec. Nič ni hotela jesti mala, ne piti. Ko jo je prišla iskati ji je hitro dala žemljo, da je mala zdržala do doma. Aja, mala ima ful rada čokolado, so ji jo vzgojiteljice ponujale ker se jim je smilila lačna, pa je ni hotela.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.9.2010 20:37:18   
slama
Punce hvala za mnenja, komentarje in vzpodbude user posted image .

Danes popoldne je pojedla kar veliko. Sem bila tako vesela.
Nekaj časa bo zajtrkovala doma in nato ob 8h v vrtec. Če bo še tam kaj poskusila še toliko boljše. Zaenkrat jo hodim iskat po kosilu, t.j. 11.45, imam še dopust, drug teden pa bi jo hodila iskat ob 14h, po počitku. Če pa bo še vedno tako neješča, jo bom pa hodila bolj zgodaj iskat.

Uh, tili naši zakladki nam včasih povzročajo prav velike skrbi.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.9.2010 21:17:55   
mamamajča
Rekla bom samo, dobrodošla v klubu. :)
Protestira. Na nek način pač mora.
Tudi moj je izbral tak način, pa je bil veliko starejši, ko je šel prvič v vrtec.
Ne skrbi, ne sekiraj se in ne tehtaj je, ker samo sebe po nepotrebnem mučiš. Bo minilo, brez skrbi.

Se pač tako izraža, slej ko prej bo ugotovila, da ni efekta in da mora jesti, če noče ostati lačna. In vse bo v redu!

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.9.2010 21:22:25   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: slama

Punce hvala za mnenja, komentarje in vzpodbude user posted image .

Danes popoldne je pojedla kar veliko. Sem bila tako vesela.
Nekaj časa bo zajtrkovala doma in nato ob 8h v vrtec. Če bo še tam kaj poskusila še toliko boljše. Zaenkrat jo hodim iskat po kosilu, t.j. 11.45, imam še dopust, drug teden pa bi jo hodila iskat ob 14h, po počitku. Če pa bo še vedno tako neješča, jo bom pa hodila bolj zgodaj iskat.

Uh, tili naši zakladki nam včasih povzročajo prav velike skrbi.

Sem šele zdaj videla.

To sem delala tudi jaz, dosegla pa nič. Moj mulček se je namreč navadil (kmalu bo star 4), da mu ni treba jesti, ker itak mami takoj po kosilu pride in bo že jedel doma. tako se v vrtcu ni dotaknil niti jedi, ki jih ima zelo rad. Doma pa najprej v hladilnik. Deset min po kosilu je jamral doma, da je lačen.
In smo se preprosto dogovorili, da bo po kosilu ostal še malo v vrtcu, da bo lepo na ležalniku poslušal pravljico, in ko bo konec, ga pridem iskat. Tako hodim ponj okrog 1.15 ali 1.30, kljub temu, da sem doma in glej ga zlomka- mulček v vrtcu lepo poje svoje kosilo
user posted image

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.9.2010 10:44:26   
špelin@
Hja, takle mamo... Tudi moj dobri 2 leti star sinko letos v vrtcu noče jest (razen kruha, ki ga obožuje in se mu ne more upret), niti ne dovoli, da ga hranijo. Lani ga je znala takratna vzgojiteljica fajn obvladat, je čutil avtoriteto in pridno odpiral kljunček. Letos ima drugi dve vzgojiteljici in je slika popolnoma drugačna. Čuti, da imata tremo oz. kar malce strahu. Potem mi pa boga reva še tako obupano pove, da mali noče nič jest in ne vejo, kaj naj.

Predvčerajšnjim sem v dogovoru z vzg. prišla ponj ob kosilu in sem šla do njega k mizici, rekla, da je treba pojest, se mi je nasmehnil in odprl usta. Frkolin navihan! Vajo sem ponovila še včeraj, ker smo se z vzg. zmenile, da morata videt, kakšen pristop pri njemu vžge. Danes vaje ne bom ponovila, da se mali ne navadi, me pa zanima, če jima bo uspelo. Ker našemu je treba reč, da zdaj bomo pa jedli in konec. Če ga prosiš in samo nemočno prigovarjaš, začuti svojo premoč in se upre.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.9.2010 20:38:19   
zinkazi
Otroci, ki so tudi sicer neješči, to pokažejo tudi v vrtcu in prve dni tudi doma, čez čas jih večina poskusi malo in le nekaj najljubših jedi, čez čas pa običajno jedo še tisto, kar doma ne jedo.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.9.2010 10:16:51   
pelin

IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

Otroci, ki so tudi sicer neješči, to pokažejo tudi v vrtcu in prve dni tudi doma, čez čas jih večina poskusi malo in le nekaj najljubših jedi, čez čas pa običajno jedo še tisto, kar doma ne jedo.

Podpis

< Sporočilo je popravil pelin -- 12.9.2010 10:17:20 >

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.9.2010 22:15:37   
Anonimen
Tudi naša je začela obiskovati vrtec stara je 19mesecev in tudi ona noče nič jeste zajtrka sploh ne pri kosilu pa poje malo juhice in v jedilnici veliko joka je tudi to normalno za novince?Joče zjutraj,ko jo pripeljem in ravno danes mi je rekla vzgojiteljica da vsako uro se spomni in malo pojoka koliko časa traja da se otrok navadi na vrtec?user posted image

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
16.9.2010 9:27:45   
slama
Pri nas so se stvari že normalizirale. Prvi teden ni dala vase niti grižljaja. V tem tednu pa je jedla prav vse obroke. Na začetku malo, vendar je. Tudi joka nič več - Par minutk zjutraj ko jo oddam, čez dan pa nima nobenega problema. Tudi spi že. Doma ni variante, da bi sama zaspala, v vrtcu pa je prvič v ponedeljak spala - brez težav je šla ležat na ležalnik in počivat. Trkam na les, da bo trajalo. Se pravi, pri nas je bila kriza en teden.

Mislim, da je tudi veliko od vzgojiteljic odvisno. Naša ima res dve super vzgojiteljici. Potolažita prav vsakega otročka, ga pocrkljata. In po enem tednu ima samo še en otroček malo težav, ostali so že stari mački user posted image

Čas, ki ga otrok potrebuje, da se privadi in prilagodi pa je odvisen od samega otroka, vzgojiteljic in še marsičesa.

Le veliko potrpljenja in vzemi si čas za otroka, ko pride iz vrtca. To je moj nasvet. Pri nas je bila prvi teden res kriza, ko sva prišli domov, saj niti na stranišče nisem mogla normalno, ves čas po rokah, ... Zdaj je že veliko bolje.

Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.9.2010 10:16:36   
Anonimen
Za nas je ta teden prvi ker smo prejšnji teden bili bolani in upam,da se bo tudi naša navadila in ne bo več toliko jokala.

(odgovor članu slama)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?