|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Julije
28.7.2005 4:38:36   
pika_b
Danes pa me bolj težko katera prehiti. :sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

Ne morem in ne morem spat. Tudi naš :duda: že veselo telovadi. Sem sprva mislila, da se kaj dogaja, ko sem se zbudila, pa sem morala le na wc, tako, da spet nič.

Se grem malce sprehoditi po hiši in potem še malce :zaspan:, če bo šlo seveda.

Se pišemo pred jutranjo kavo, takrat nas bo že kaj več.

lp, pika_b

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Julije
28.7.2005 6:39:28   
CIPRESA
O Pika boga s telim WC-jem, meni pa ni treba hodit na WC. Ko grem spat grem in ko vstanem moram takoj, to pa je tudi vse. Včeraj me je malo šraufalo, pa sem spet vidla da nebo nič, sem še v enem kosu in nobenih znakov.

Vse sem že probala, le še stoje na glavi nisem naredila, tko da se tudi trudla nebom ko bo, bo!!!!
Zdaj vidim da vse tiste vraže o čajčkih, pa stopnicah, pa nevemčemše NIČ NE POMAGAJO!!! Zadnjič sem 5 ur hodila po pokljuki za gobam, pa ni bilo nič, včeraj sem mal pomagala grabit travo, ker imajo pri možu doma kmetijo, pa spet nič tko da vam pravim da se našemu :duda: preveč lepo godi tam notri in bo ostal najemnik pomoje do avgusta.

Grem na eno :kava:!!!!

CIPRESA 40t in 2d :nosecka:

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Julije
28.7.2005 8:01:03   
Meceno
Hojla a še kar nič ???
Mislim,...tako se trudite z naslovnico o julijah ,... no, časa imate še tri dni oz še tudi + današenj dan .

AJDE PUNCE :bravo::bravo::bravo: kar korajžno :sloncek:

Cipresa tebi pa priporočam da malo počivaš, boš res preveč zmozgana po porodu, sama sem skakala še po porodu ko baletka po hiši, spala sem slabo v bolnici oz doma sem imela 14.dni cisto vsaki dan obiske, ...
Tako nora sem bila, da sem spekla še torto za :love:, se pravi sedmi dan po porodu, sedaj pa sem hinn :(

Pa še to,... glede na to, da si že čez 40.teden se beba že spušča konkretno,...in mene je bilo vedno full strah,... kaj pa če :duda: glavo stiskam, potem bo imela pa špičasto 8),... A BOŠ SEDAJ POČIVALA ;) ?

Grem nazaj v posteljo

Lp Meceno

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Julije
28.7.2005 8:10:55   
CIPRESA
Ah Meceno no špičasto glavo???? Saj vem da je že čisto spodaj, ampak glavo ji pa ne morem ušpičit z nobeno stvarjo. Vem pa da mogoče res malo preveč skačem naokol, ampak jaz sem pač tak človek, nemorem sedet doma, pa ležat tud (sploh) ne. Sem bolj take sorte kot ti zgleda, vse bi še naredila pa nemorem nehat.

Saj pol mi pa ne preostane nič drugega kot počivanje, tudi obiski si bojo pa mal sami pobrskal po omari, al pa kako pijačo natočil, če nebom mogla iz postelje. Je pa moj :love: rekel da glede na to kolk me pozna bom po porodu že kmalu spet skakljala pa capljala naokol, tko da če bo šlo vse tko ko mora jit jaz res nebom kar tako zdržala v postli pa cel dan poležavala. To je zame kot v zaporu, pač taka sem.

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Julije
28.7.2005 8:11:33   
CIPRESA
Ja sem pozabla vprašat kako kaj TARA???

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Julije
28.7.2005 10:18:34   
Talči
Evo mene, še tudi v enem kosu!:((:((:((
Včeraj sva bila zvečer v porodnišnici, ker se mi ni nehalo vrteti, pa v prsih me je stiskalo, pa glava me je bolela...naredili so mi CTG, UZ, EKG, izmerili
pritisk. Vse o.k., le pritisk imam bolj nizek (100/50), zato se mi vrti. Je bila ena
ful prijazna zdravnica - Lea Mlakar.

Najboljše je bilo, ko me je vprašala, če se mali :duda: premika, pa sem rekla ja, ampak celi čas, ko mi je delala UZ, se ni premaknil. Potem pa pokaže na ekranu in komentira: "Poglejte, kako sesa palec in se ne zmeni za nič okoli sebe. Uživa!" :ups::zmeden:

Naslednji pregled pa imam v soboto ob 10.00, torej na rok.
Mali nič ne kaže, da bi se mu kam mudilo, tako da izgleda, da bomo rodili šele v avgustu. Jaz pa ga vsak dan pregovarjam, da bi že bilo.
Torej, kot vidite, sem še vedno z vami v julijski čakalnici.
In danes misli biti do 36 stopinj. Kako naj še to pregagamo:racka::racka::racka:?
LP
Talči

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Julije
28.7.2005 10:50:48   
žužu
julijke, da vas malo potolažim!
vsak dan spremljam, katera je še tu in navijam za vse, da bo kmalu! vem pa, kako se počutite, moj prvi otrok naj bi bil rojen julija. pa je čakal in čakal do 3. avgusta. še dobro vem, da sem takrat bila kar jezna na vse skupaj. če me je kdo vprašal, kdaj mislim it, sem mu zabrusila, da bom nosila dve leti, tako kot slonica:)-
no, danes pa je še nekaj dni do njegovega 7 rojstnega dne! oh, boste videle, kako čas beži!
držim pesti za vas! in 3.8. je prav lep datum, midva že veva:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Julije
28.7.2005 10:52:06   
pika_b
Talči nič ni bilo iz tistega, da boste prišli domov trije :((:((:((:((

Sicer pa samo, da je s tabo in tvojo :duda: vse o.k.
Zgleda, da se tem našim :duda: res nikamor ne mudi.

Jaz sem tudi imela na pregledu prejšnji petek to zdravnico in je res super. No jutri pa imam ponovno pregled v porodnišnici in bomo videli kaj dogaja.

Naš :duda: je bil včeraj malce miren, danes pa že od štirih zjutraj samo telovadi. Tako, da :zmeden::zmeden::zmeden:

Midva imava hvala bogu klimo, tako, da se bom zaprla v prav prijetno ohlajeno stanovanje.
Ampak, kaj če bomo šle rodit v tej vročini? Jaz sem bila prejšnji teden na obisku v porodnišnici, ko sploh ni bilo takšne vročine, pa je bilo v sobah neznosno. Kaj bo šele sedaj :zmeden::zmeden::zmeden: pri 36 stopinjah.

lp, pika_b

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Julije
28.7.2005 10:57:10   
CIPRESA
O žužu tudi men so rekli da se lahko podaljša do 03.08. pa upaaaammm da bo kaj prej!!!!!!!!!!!!

Pika ti imaš tudi jutri pregled, tud jaz sam mene moja G ne pošlje nikamor, kaj šele v porodnišnico, me bo kar sama spet pregledala. A je to prav??? Vse že hodite v porodnišnico, jaz pa 2 dni čez rok pa nič???

Glede vročine pa pomoje nas bo pobralo!!!!

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Julije
28.7.2005 11:02:20   
pika_b
Cipresa ne vem kako imate to urejeno v Lj. Mene je že prejšnji petek (38t5d) poslala v porodnišnico na ctg, potem sem imela v ponedeljek pregled v njeni ambulanti, jutri pa imam spet pregled v porodnišnici.

V vsakem primeru pa v Mb moraš na PDP priti v porodnišnico in od tega dne naprej vsake dva dni do poroda.

Pri vas ni tako? Res me čudi, da si že dva dni čez rok, pa še nisi bila v porodnišnici na pregledu. Ima mogoče tvoja G svoj CTG in ti ga sama izvaja?

lp, pika_b

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Julije
28.7.2005 11:03:17   
pika_b
Še nekaj. A mogoče katera zna izračunati PDP glede na prvi gib otroka?

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Julije
28.7.2005 11:10:48   
malika
kaj zdaj ženske bo kaj? :)-:bravo:

je kaj novega? Katera rodila, se pri kateri kaj dogaja?

:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Julije
28.7.2005 11:13:54   
Teya
punce, žalim slučaj, ma kar nekaj avgustovk je vteklo med julijke, tko, da....tudi njihova mesta mora nekdo zasedit :)-

ne me tepst! se hecam! :)-

priželim vsaki, da čimprej polubčka svojga dojenčka! :rozica:

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Julije
28.7.2005 11:17:38   
pika_b
O Malika ne nas hecat, saj vidiš, da še nas je samo za vzorec, ki se borimo priti še na vrsto, do konca julija. Sicer pa smo se že povabile k avgustovkam pod streho :)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Dogaja pa se itak nič. Upam, da bi bilo kaj takšnega kot pri tebi. Vsaka ti čast. Dobro si to zrihtala.

Uživajte ob svojem novem družinskem članu!!!!

lp, pika_b

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Julije
28.7.2005 11:37:20   
Talči
Pika_b, jaz danes spet upam, da bo kaj.
Seveda pa sem bila včeraj zelooo srečna, ko sva šla domov, ker sem vedela, da je vse o.k. Mi je zdravnik, ki mi je delal EKG (Sebastijan BEVK) rekel, da je to zato, ker je tako vreme in ker se bliža datum (moški ful vedo, kak je, če moraš rodit :zmeden::zmeden::zmeden:)

Cipresa, jaz hodim v porodnišnico zato, ker je moj G na dopustu, sicer bi se morala javljati na preglede pri njem. Ker ima on svoj CTG me najbrž tudi ne bi poslal v porodnišnico na pregled. Tako so mi tudi v porodnišnici prejšnji teden rekli, ko so se razburjali, če bodo zdaj še dopuste dežurali. Ampak so bili vseeno prijazni. Lahko pa greš v porodnišnico in rečeš, da imaš kakšne težave, pa te bodo vseeno pregledali - no, naredili ti bodo CTG in UZ, doli te verjetno ne bodo.

No, tudi midva imava klimo v stanovanju, sem že vklopila in vsa okna zaprla, tak da se da dihat. Pa bom spet cel dan doma med 4 stenami, na hladnem...:ups:.
V porodnišnici pa je bilo včeraj zvečer tudi grozno vroče in taki zatohli zrak, da ga človek najraje ne bi dihal... mislim, da je najboljše, če bomo šle v tem vremenu ponoči, ko se malo shladi...
Danes??? JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Prosim :duda:, daj no!!!
LP
Talči

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Julije
28.7.2005 12:11:27   
CIPRESA
Aja nisem vedla da je odvisno od tega če ima to napravo. Niti pod slučajno ne mislim težit še tam kar tako ker mi je dolgčas, ampak sem mislila da je kaj drugega da vas pošiljajo v porodnišnico. CTG pa moja G ima in mi ga vsakič naredi ko pridem na pregled.

O Malika ti so že rešena ... na dopustu a???? Pa čimprej slikice!!!!

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Julije
28.7.2005 13:42:14   
Talči
Pika_b, kdaj pa si bila v petek na pregledu?
Jaz sem bila ob 8.30 tam, pa so me dali najprej na CTG, kjer sta dve že bili, potem sem kot tretja prišla jaz (bele hlače, roza majica), ko so se sestre čudile, zakaj imam G na Ptuju in zakaj so me poslali v porodnišnico, če je zdaj on na dopustu itd. pol pa je prišla še ena, ki so jo dali ležat.
Si mi ti mogoče potem pred vrati ordinacije rekla, da je treba potrkat in list s CTG-jem takoj oddati in te potem po priimku pokličejo noter? Pa ena se je sprehajala po hodniku in se po mobitelu pogovarjala z dedijem in svojim otrokom?
No, povej, da se naslednjič, če se vidiva, spoznava.
LP
Talči

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Julije
28.7.2005 13:56:46   
pingo
da se še jaz pofočkam - bila sem na pregledu pri svojem G, take gneče :nosecka: še nisem vidla! ugotovili nismo nič novega, pravi, da odprta še nisem nič, da pa je :duda: že na pol poti. naročena šele v ponedeljek! na kontrolo, ampak pravi, da ponedeljka po vsej verjetnosti ne bom dočakala v enem kosu :bravo:. glede pregledov v porodnišnici, tudi jaz še nisem bila tam, vedno le pri svojem G, pa sem že 4 dni čez - mi pa naredi CTG vsakič. zdaj se grem hladit, pa upam da nam bodo temperature bolj naklonjene!

lep pozdrav vsem, pingo.

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Julije
28.7.2005 14:06:21   
pika_b
Ne nisem bila to jaz. Jaz sem prišla ob 10.30, ravno ko so imele malico. Tako, da me je sestra priklopila na CTG za 15 min in potem sem čakala, da so se vrnile.

Si še bila ob takšni uri tam? Sicer dvomim, ampak je vse možno. Ko sem prišla je bilo kar nekaj :nosecka:.

To pa da tam skoz nekaj komplicirajo pa je normalno. Ko sem prišla prvič na CTG (urgentno 34t z napotnico) ob 14.30 so me skoraj ven vrgle, češ če ne vem koliko je ura, da delajo samo do treh :grrr::grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:

lp, pika_b

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Julije
28.7.2005 14:12:43   
Talči
Ne, takrat me ni bilo več tam.
Torej se nisva srečali.
Mogoče pa se bova, ko dobiva svoje :duda:.
Kdaj že to bo?

LP
Talči

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Julije
28.7.2005 14:18:03   
pika_b
Ne vem če si opazila, sem prej odprla temo Izračun poroda glede na prvi gib otroka. Sedaj sem pa v eni knjigi našla kako se to izračuna. Če si prvič :nosecka: K tednom ko si začutiila prvi gib prištej 20t, če pa drugič pa 22t. Meni pride skoraj točno 30.7. PDP po ZM pa je 31.7.

Sem pa videla, da so nekatere preverile in to ni držalo. Tako da :zmeden:, kdaj bova na vrsti???

Mogoče se bova pa res srečali nekje avgusta :((:((:((

lp, pika_b

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Julije
28.7.2005 15:18:05   
Talči
Po teh izračunih bi morala jaz roditi že 12.julija. Ne vem, če bo to ravno držalo :zmeden::zmeden::zmeden:
Sem si pa zelo želela, da bi bilo tam nekje, ker bi potem lahko na z dopustom podaljšani porodniški praznovala 1. rojstni dan mojega :duda:. Zdaj pa vse kaže, da bom takrat, ko bomo imeli prvo svečko že v službi.:((
Po UZ, ki mi ga je delala včeraj, sem zasledila datum, da naj bi bil moj rok 3.8.. Torej čez 6 dni. Tako dolgo me bo moj :duda: pustil čakat???

Po ZM (te sem imela vedno točne) imam rok točno 30.07. Pa dobro, tudi če je v soboto je boljše, kot da čakam do 3.8.
LP
Talči

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?