roberta
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin Seveda, da imate možnost biti tri tedne v igralnici ampak ali ve resnično ne razumete da to otroku škoduje??? Zdaj pa ti pretiravas. Kdo govori o tem, da bi bil otroku 3 tedne tik za ritjo in to nonstop? Govorim o tem, da si nekaj dni skos z njim, recimo 1 teden (po nekaj ur in še to ne da si skoz "na njemu", ampak v nekem oddaljenem kotu - beri moje prejšnje poste)... potem pa, ko spozna vrtec in vse kar je v vrtcu, ga pustiš za nekaj časa samega (npr. 30 minut) in naslednji dni vse daljši čas in v parih dneh prideš do tistih 8 ur. Zakaj bi bilo to škodljivo za otroka? Daj prosim, razloži mi to iz stališča vzgojiteljice... Tu gre za grozovito skrajnost in za izvajanje nasilja nad otrokom iz tvoje strani Roberta...Pri tebi dobi človek občutek, da bi najraje ostala v igralnici tri tedne iz čiste trme in ne iz ljubezni do otroka. A nimaš nobenega pravega čuta in mere?? Vsak ki ima kaj soli v glavi ve, da se bo otrok v treh tednih navadil tvoje prisotnosti v igralnici in bo potem, ko boš odšla še veliko huje... A druga možnost, da bi ob moji prisotnosti spoznal vrtec, ki bi mu zato postal precej bolj domač in bi ga zato lažje sprejemal tudi brez moje prisotnosti, pa ni realna? Pacient po hudi operaciji zlomljene roke trpi bolečine...zdravnik mu da na razpolago protibolečinske tablete na bazi morfija... Tudi protibolečinska sredstva so različna, kajne? Nekatera so taka, da te lahko tudi zasvojijo, druga pa so tudi taka, da ti ublažijo/odpravijo trenutno bolečino in niso zasvojujoča, kajne? (namig: jaz govorim o drugih) Sicer pa brez veze...Roberta, tebi se zdimo ves vzgojiteljice očitno nasilne in zganjamo teror nad malčki.... Ni res! bi te, pa ker si ravno iz foha, pa vprašala to, ali je v vseh vrtcih načeloma tako, da mlajše vzgojiteljice (skorajda iz faksa) dajo v najmlajše skupine? Vprašala bi te le...od koga pričakuješ, da bo tvojega otroka(, ki bo po treh tednih nenormalnega uvajanja ves znerviran in travmatiziran, ko ga boš končno pustila samega... tolažil in spravljal k sebi ??? Verjetno od nasilnih, nestrokovnih in totalno neinteligentnih vzgojiteljic... Daj malce umiri konje. Najprej mi pišeš, da naj se ne dajem v isti koš z tisto žensko, ki hoče 3 tedensko uvajanje, zdaj pa mi to pripisuješ... Roberta...tako negativno nastrojenega starša pa še v celi svoji vrteški karieri nisem srečala... Negativna sem samo takrat, ko vidim, da se dela nekaj v škodo mojega otroka. Če je otrok srečen in zadovljen, sem jaz tudi (tukaj padci, ugrizi, trmarjenja, tudi, da ga vzgojiteljica okreg,a ko nekaj naredi narobe itd ne štejem). Daj prosim pusti električarja naj ti napelje elektriko, vodovodarja, da ti poštima vodovodne cevi in kooončno vzgojiteljico da ti pomaga čim bolj prijazno speljati uvajanje. Saj v končni fazi je bistvo v tem...čim bolj prijazno uvajanje za otroka... Otrok ni elektrika ali vodovod. Morda imajo vse vzgojiteljice isto strokovno podlago, nimajo pa vse enakega občutka za otroka - tistega "materinskega". In ko govorimo o otroku, je vzgoja ena najpomemnejših stvari, kar ji ne. Vsaj zame. Zato mi ni vseeno, kaj se z otrokom dogaja v vrtcu.
|