nananaja
|
Otroku je cela umetnost kupit čevlje, že prehodne, kaj šele zimske. Pomembno je, da otroci vstane, ko mu ve obujete čevelj, malček nikakor ne sme sedeti, ko poskušaš ugotoviti, ali mu je čevelj prav ali ne. Fora je namreč, da se noga vleže po čevlju šele, ko stoji. Poskusiš tako, da mu čevelj obuješ, poskusiš otipat sprednji prst, otroku rečeš, naj z njim miga, ga dvigne. Če malček ne sodeluje, pa poskusiš nogo potisnit naprej, pa spet postaviš na noge. Obvezno se mora malček v čevljih malo sprehajat, da vidiš, če se mu sezuva ali plava po čevlju - to nikakor ni dobro. Tudi premajhni čevlji se vidijo ob hoji. Imaš otroke, ki se v čevelj zapičijo, ker jim je všeč, pa naj bo zelo prevelik ali zelo premajhen, oni bodo rekli, da je super. Pa take, ki jim je čevelj kot ulit, pa jim ni všeč, oni rečejo, da jih tišči. Pa tudi taki se pojavijo, ki niti ne pustijo čevlja na nogo dat. Alternativa takim je pač obris čevlja, ki ga izrežeš in potem potlačiiš v čevelj, pa vzameš malo fore (nikakor več kot cm), pa zmeniš se, da lahko v primeru neprave velikosti čevlje vrneš in dobiš dobropis. pa rečem prodajalki, če mi lahko prines št. 22 in ona meni, da je nima pa tut če bi jo imela mi jo nebi dala, ker tamala ima številko noge 23 ... WTF user posted image ja no, če sem malo zlobna - to je pa prodajalka, ki ji je vseeno, koliko proda, najbrž ni plačana od prometa, in koliko stranjk se k njej vrne - manj jih je, manj je dela. tudi take sem poznala... Ja, saj sem ji potisnila prst zadaj. Samo to mi uspe tudi pri teh ki jih ima sedaj. Glede na to - a si sigurna, da rabiš kupit nujno nove čeveljčke, če lahko nosi še stare? Če ima prehodne dobre, potem naj jih ponosi, za zimske pa se nikamor ne mudi, mogoče se ti urajma, ko bo imela dober dan in bo lepo sodelovala, pa si ne bo treba razbijat glave. Druga stvar pa je, če je 'bosa'.
|