|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čas za partnerja
1.9.2010 13:18:27   
teja28
zanima me, kako najdete čas za partneraja, za intimnosti, za nežnosti .... tiste, ki imate vsaj dva otroka. meni se zdi, da si samo še podajava otroka in se pogovarjava o plenicah in dojenju. jaz grem zvečer spat s tamalo, saj me čaka vstajanje ponoči, tako da večeri odpadejo, čez dan pa itak, kadar smo seveda vsi doma, vsak rihta enega. Meni se že meša od takega 'družinskega' življenja.
napišite, kako vam uspeva?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čas za partnerja
1.9.2010 13:38:58   
Naja31
Če prav vidim, imaš drugega dojenčka starega 1 mesec. Pri taki starosti je to res nemogoče, še posebej če se dojenček skoz zbuja.
Ko dojenček začne bolje spati, pa pride tudi čas za romantiko.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.9.2010 13:50:01   
smejčica

Jaz imam doma skoraj ti letno pupo in 10 mesečnika.

Kje najdem čas za partnerja?
Midva si vzameva čas zase po osmi, deveti uri zvečer...odvisno, kdaj zaspi najmlajši član. :) Seveda se zbuja na uro, dve, včasih na pol ure. Tako da....nama nežnosti in intimnosti ne manjka. :) Spat grema itak šele okrog polnoči, včasih šele ob eni zjutraj. Vstajamo okrog sedme. Spimo trenutno skoraj nič. Pa kaj češ, bo minlo. Čas si je treba vzet. :)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.9.2010 14:28:36   
barni
Ej face ste, da hodite tako pozno spat in vstanete tako zgodaj. Meni to nikakor ne znese.

Enkrat sem malo "ponočevala" beri prišla domov okoli polnoči, pa sem naslednji dan zbolela in je blo tko hudo, da sem šla h dohtarju in se vrnila z AB in angino?!

Jaz nujno rabim dovolj spanja in če ta mala zaspi okoli pol devetih, sem pokonc še max. 1 uro, če ne zaspim na kavču. Tko da večeri so bolj kot ne popolnoma zasedeni s spanjem. Ne znese mi. Če se še tko trudim, ne uspem ostati budna. Če pa sem, pa zjutraj ne morem vstati oziroma cel dan v službi zeham in nisem ta prava. Vstajam ob 6:00.

Čez teden je pa itak bolj tko; jaz grem zgodaj, da grem po otroka v vrtec, dragec jo pelje in seveda pomeni to, da dela dalj in pride precej kasneje domov. Tko da je res bolj tko tko.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.9.2010 14:39:07   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Ej face ste, da hodite tako pozno spat in vstanete tako zgodaj. Meni to nikakor ne znese.

Enkrat sem malo "ponočevala" beri prišla domov okoli polnoči, pa sem naslednji dan zbolela in je blo tko hudo, da sem šla h dohtarju in se vrnila z AB in angino?!

Jaz nujno rabim dovolj spanja in če ta mala zaspi okoli pol devetih, sem pokonc še max. 1 uro, če ne zaspim na kavču. Tko da večeri so bolj kot ne popolnoma zasedeni s spanjem. Ne znese mi. Če se še tko trudim, ne uspem ostati budna. Če pa sem, pa zjutraj ne morem vstati oziroma cel dan v službi zeham in nisem ta prava. Vstajam ob 6:00.

Čez teden je pa itak bolj tko; jaz grem zgodaj, da grem po otroka v vrtec, dragec jo pelje in seveda pomeni to, da dela dalj in pride precej kasneje domov. Tko da je res bolj tko tko.

Ha ha, kot bi opisovala mene. Ampak barni, ti nekaj povem. Jaz grem večinoma spat med 22:00 in 22:30, vstanem pa ob 7:00 (vmes se okoli 5:30 predramim, ko mož vstane). Načeloma je to več kot dovolj spanja, ampak jaz sem že ob 19:00 zvečer zaspana in zeham in že okoli 21:00 na kavču mrknem če me mož malo ne dregne. user posted image Včasih se pa zgodi, sicer zelo redko, da ima mali kakšne seanse ponoči, kot npr. pred 3 dnevi in sem spala ca. 3 ure manj kot ponavadi ampak glej ga zlomka, zvečer sem bila ob 22.00 kot sova, nič zaspana. Pri meni je očitno tako, da več kot spim, bolj sem zaspana, manj kot ponoči spim, manj sem zvečer zaspana. user posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.9.2010 16:04:58   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Pri meni je očitno tako, da več kot spim, bolj sem zaspana, manj kot ponoči spim, manj sem zvečer zaspana. user posted image

Bo že držalo, ker pri spanju se tvori t.i. spalni hormon in več kot človek spi, več se ga tvori, zato smo takrat, ko spimo dlje pravzaprav bolj zaspani. Tudi jaz sem zjutraj bolj "povožena" če spim 8,5 ure ali pa kot je moje telo navajeno na max. 7 ur.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.9.2010 19:02:03   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Pri meni je očitno tako, da več kot spim, bolj sem zaspana, manj kot ponoči spim, manj sem zvečer zaspana. user posted image

Bo že držalo, ker pri spanju se tvori t.i. spalni hormon in več kot človek spi, več se ga tvori, zato smo takrat, ko spimo dlje pravzaprav bolj zaspani. Tudi jaz sem zjutraj bolj "povožena" če spim 8,5 ure ali pa kot je moje telo navajeno na max. 7 ur.

Pri meni to sigurno ne drži. Če spim samo ubogih 7 ur, sem kot cunja, ne morem funkcionirat in na koncu zbolim. Če obdobje spanja s sedmimi urami traja dlje časa, hodim po svetu kot mesečnik, sem ves čas na robu bolezni, na koncu pa fašem eno hujšo zdravstveno zadevo iz katere se ne poberem lahko tudi par mesecev skupaj. Če spim vsaj 8 ur, sem še kar ok, če spim 9 ur, sem ful fajn in funkcioniram odlično, če pa spim kolikor mi paše, sem pa totalno ustvarjalna, polna energije in naredim mnoooogo več kot če cel dan hodim okrog kot mesečnik.
KOličina spanja, ki ga potrebuješ ni odvisna od navade, ampak od genskih danosti. Na te reči nimamo zunanjega vliva v tako veliki meni, kot ga pripisuješ. Ti imaš pač srečo, da ne rabiš toliko, nekateri smo pa drugačne sorte.

Odgovor na prvo vprašanje, kako zmoremo? Jaz takrat nisem glih ne vem kako zmogla. Dokler imaš enega majhnega še ggre. KO imaš dva majhna, je pa to zelo težka stvar. Oba sva bila zmatrana od nespanja in preobremenjenosti. Vendar to obdobje mine. IN potem imaš spet čas zase.... tkao to je. Boljše da vzameš kot obdobje, pa probaš uživat tudi v radostih, ki ne trajajo prav dolgo. Misli si, da je zadnjič, ko se lahko svobodno crkljaš s tako majhnim detecem, pa boš iz druge perspektive gledala na stvar. V vsem skup se da videt tudi bolj kot ne pozitivo.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.9.2010 19:17:28   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Pri meni to sigurno ne drži. Če spim samo ubogih 7 ur, sem kot cunja, ne morem funkcionirat in na koncu zbolim. Če obdobje spanja s sedmimi urami traja dlje časa, hodim po svetu kot mesečnik, sem ves čas na robu bolezni, na koncu pa fašem eno hujšo zdravstveno zadevo iz katere se ne poberem lahko tudi par mesecev skupaj. Če spim vsaj 8 ur, sem še kar ok, če spim 9 ur, sem ful fajn in funkcioniram odlično, če pa spim kolikor mi paše, sem pa totalno ustvarjalna, polna energije in naredim mnoooogo več kot če cel dan hodim okrog kot mesečnik.
KOličina spanja, ki ga potrebuješ ni odvisna od navade, ampak od genskih danosti. Na te reči nimamo zunanjega vliva v tako veliki meni, kot ga pripisuješ. Ti imaš pač srečo, da ne rabiš toliko, nekateri smo pa drugačne sorte.

Očitno me nisi dobro razumela. Jaz sem navedla primer zase - da mi je 7 ur dovolj, če spim pa recimo 2 uri več, pa sem povožena. Verjetno bi se pri tebi to pokazalo, če bi spala npr. 11 ur. Seveda je to različno od človeka do človeka, koliko ur rabi, da lahko funkcionira.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.9.2010 21:59:51   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: teja28

zanima me, kako najdete čas za partneraja, za intimnosti, za nežnosti .... tiste, ki imate vsaj dva otroka. meni se zdi, da si samo še podajava otroka in se pogovarjava o plenicah in dojenju. jaz grem zvečer spat s tamalo, saj me čaka vstajanje ponoči, tako da večeri odpadejo, čez dan pa itak, kadar smo seveda vsi doma, vsak rihta enega. Meni se že meša od takega 'družinskega' življenja.
napišite, kako vam uspeva?

zraven dveh otrok nama skupen čas zelo lepo uspeva....Kjerkoli kadarkoli, če ne druga se objameva, poljubiva, ko se malečke igrata.....drugače pa ja...zvečer skoraj vsak dan.....saj ko otroci zaspijo..je časa prek ko dovolj za skupno druženjeuser posted image .....Jaz si enostavno ne znam predstavljat, da bi zarad otrok zanemarila partnerske odnose.In ja, treba je redno vsak dan delat na tem in se zorganiziratuser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.9.2010 23:33:37   
tweed
Ko so otroci majhni, ne moreš niti pričakovat, da boš našla kakšne hude trenutke za partnerja in intimnost. Pri nama je trajalo dobrih 10 mesecev, da se je tamala odlepila od mame (čeprav jo še zdaj pri 2,8 letih grabi za prsi, ko je razburjena). Od takrat dalje je vedno možnost za naju dva, pa četudi se med naju vrineta punci, se še vedno dotikava z nogami ali rokami in podobno.
Počakaj, da mine teh nekaj mesecev, pa bo bolje...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.9.2010 12:49:28   
ronja
Midva zvečer, ne zaspim z njima, zato si z mano si verjetno ne boš dosti pomagala, ker jaz od nekdaj zelo malo spim (enostavno mi je škoda časa za spanje in lahko funkcioniram tudi z zelo malo spanja - malo težje, ampak se da). Midva ne greva nikoli spat pred pol eno ali 1 uro in vstajava, ko se pač zbudijo male - navadno okoli 6h, zadnje čase pa se da nekak z njima poležat v postelji (vsi 4je na 110cm široki postelji - smo ko sardine, hehe) celo do 7:30 včasih!!! kadar sem zmatrana, vstane lubi z njima, pa gre potem včasih prej spat zvečer ali pa gre čez vikend spat z njima popoldne, da not prinese.

Vseeno pa dostikrat pogrešava čas v dvoje - zdaj je boljše, ko gresta spat okoli 21h (Ronja dostikrat kasneje), dokler je bila pa Lejla dojenček, je bilo pa kriza, saj je hodila spat ob 22:30 ali še kasneje in vstajala ob 4:30 (ne da se je podojila, to se je ob 3h, ampak ob 4:30 je ona vstala, ni več hotela spat ali se cartat - takrat je morala bit akcija - Ronja kot dojenček ej bila ista - ne vem od kod nama tako zgodjni ptički, oba sva bolj nočnauser posted image )

Sicer se pa obnese, da si 1x na teden organizirata kako varuško (babica, prijateljica,...) in gresta nekam sama za kako urco. ne mislit, da za pol urce ali urco se pa ne splača! Pa da si preutrujena za sprehod v dvoje. Ker se splača, res, tudi za 15 min se splača! Da se lahko enkrat v miru objameš, če ne drugegauser posted image .

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.9.2010 13:54:05   
kalbo
Pri nas imamo tri otroke in čas za intimnost. Čas za partnerstvo si je enostavno treba vzet. Če ne drugega pa vsaj tik pred spanjem deset minut crkljanja in kak pogovor.
Ne vem no, praviš, da z malo hodiš spat...pa ne hodi. Največja napaka, ki jo počnejo mamice je, da hodijo z otroci spat. Nekatere celo može izselijo iz spalnice. To, kar si navedla ti, so samo izgovori in čimprej jih nehaj uporabljat. Midva dava že od vsega začetka otroke spat, pol imava pa čas zase, včasih deset minut, včasih pol ure, včasih več, imava ga pa vedno, ker si ga vzameva.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.9.2010 14:05:51   
teja28
morda se res slišijo izgovori, a si ne predstavljam, da ne bi šla zgodaj spat, glede na to, da če ne spim vsaj približno, nisem za nikamor. je pa tudi tako, da ko gredo otroci spat, gre mož ponavadi še delat (sva oba s.p.) in pride enkrat ponoči....skratka, poden. to, da bi si morala vzeti čas, se strinjam, vendar ne vem, kako in kdaj user posted image  

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.9.2010 15:59:02   
kalbo
Če imaš pa še moža poročenega z SP, pol imaš pa širši problem.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.9.2010 21:07:33   
Poka
Ko tole berem... Kaj šele bo, ko bodo otroc???user posted image Trenutno po petih letih skupnega bivanja se še vidiva skoraj ne... Ko se, oba utrujena pridva iz službe ali s parcele in moj se tako dolgo potem tušira, da medtem že jaz v sobi koma zaspim, brez možnosti, da bi me lahko kdorkoli zbudil. Ob desetih, ponavadi. 

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.9.2010 8:40:35   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: teja28
zanima me, kako najdete čas za partneraja, za intimnosti, za nežnosti .... tiste, ki imate vsaj dva otroka.

Načeloma sploh ne tako zelo težko. Otroka gresta zvečer spat in dopoldan ju ni doma (šola in vrtec). Ko pa ne gre drugače, je pa tudi varstvo (izven stanovanja) dobrodošla rešitev.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.9.2010 9:58:28   
urau
tudi sama imam 4mesečnika in dveletnico...

te čisto razumem kako se počutiš, tudi jaz se dostikrat zmatrana tako kot ti,ampak ponavadi je to zvečer, ko oba zaspita...včasih oz se mi dostikrat ne da ker bi šla najraje spat, ampak vem da se moram potruditi za dober odnos, hb je partner dosti razumevajoč, sej pol k se vsedeva oba pred tv in začneva debatirati zadeva kar lepo steče.....psihično se mal pripravi.....

prižgi kakšno svečko, spijta kak kozarček ali se pa mal zmasirajta pa bo....

včasih pa nama kdo pomirka oba otroka za urco ali dve pa skočiva sama na kafe...

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.9.2010 23:14:35   
sanelaa
Midva imava dveletnika in trimesečnega fantka.
Starejši gre spat ob osmih, konstantno, tamalega pa zdaj navajamo na spanje ob devetih. Moram rečt da je priden in se je že kar navadil.

Ko oba zaspita, je najin čas............kakšen film, cartanje, pogovor, sex.............pač karkoli. Seveda pride tudi dan ko sva vsak na svoji strani kavča z vsak svojim prenosnikom, ampak ajde, tud to mora bit.
Velikokrat se eden drugemu predajava med moževo službeno pavzo, nekje med dvanajsto in drugo uro.

Čas se najde, sam če je volja.

Verjamem pa da je najenostavneje, ko gredo otroci spat, it pod tuš in spat. Včasih se je treba malo zamislit in se prepričat da se moraš tudi za partnerja potrudit, ravno tako kot za otroke.

(odgovor članu urau)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime za deklico
lenika

Katero ime vam je najbolj všeč?

Ajda (20%)

Žana (8%)

Zoja (24%)

Lana (34%)

Tjaša (14%)

Število vseh glasov: 531

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!