blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojca* ma, moram še vas povprašat, noo...sem tako žalostna in imam občutek, da sem za svojega otroka izbrala najslabši možni vrtec, kar sem jih lahko.... skozi neke spremembe...itak da vsako leto nova igralnica, novi vzgojiteljici, tudi med letom jim jih menjajo...zbirajo se zjutraj v eni igralnici, potem so v svoji, potem do treh ali štirih v tretji in ko pridem ponj, je ob 16. uri že v četrti.... vglavnem. zdaj so pa ločili še otroke. ene par iz stalne skupine jih gre med nove otroke, itak da tudi vse ostalo novo. našemu se bo zmešalo, itak že ne hodi rad vrtec in mislim da prav zaradi vse te nestalnosti... kako je kaj pri vas? ker kogarkoli prvašam, ostajajo njihovi otroci v drugih vrtcih skozi leta skupaj in tudi v istih igralnicah, z istimi vzgojiteljicami po 2 ali 3 leta.... je res samo v mašem tak kaos? ker me ima, da bi šla do ravnateljice.... zaradi 1.septembra par dni ne spim! madona, nooo.... Popolnoma enako. Če ga pripelješ zgodaj, so v eni sobi vsi skupaj, nato grejo nekateri v svojo, ostali ostanejo v isti. Logično, da če ga prideš iskat ob štirih so spet v neki drugi sobi, ekr se združijo. ne morejo ostat vse skupine in vse tovaršice v vrtcu do konca urnika vrtca. z novim šolskim letom se pač menjajo vzgojiteljice in mogoče tudi soba, odvisno, če gre v višjo skupino, če npr. zapusti jasli. Dvomim, da če je otrok 2 leti v jaslih, da menja igralnico, ker imajo jasli ponavadi prirejene nekatere zadeve, kot so notranji vc, previjalna miza,... Se zgodi, da otrok ne mara v vrtec, še slabše pa je, če čuti tvojo stisko, al pa te sliši kako ostalim o tem razlagaš. Mislim, da ti ravnateljica ne more kaj dosti pomagat. osebno mislim,da to še vedno ni merilo, da je ta vrtec slab. pri nas se dogajajo ravno take zadeve oz so tako organizirani kot pri vas, ampak smo zelo zadovoljni z vrtcem. Pomembno mi je, da so vzgojiteljice ok. Jih one pol že znajo poštimat. so pa otroci tudi različno občutljivi, to je pa tudi res.