|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stalno spremembe/nestalnost v vrtcu
30.8.2010 14:17:50   
mojca*
ma, moram še vas povprašat, noo...sem tako žalostna in imam občutek, da sem za svojega otroka izbrala najslabši možni vrtec, kar sem jih lahko....user posted image

skozi neke spremembe...itak da vsako leto nova igralnica, novi vzgojiteljici, tudi med letom jim jih menjajo...zbirajo se zjutraj v eni igralnici, potem so v svoji, potem do treh ali štirih v tretji in ko pridem ponj, je ob 16. uri že v četrti....user posted image

vglavnem. zdaj so pa ločili še otroke. ene par iz stalne skupine jih gre med nove otroke, itak da tudi vse ostalo novo. našemu se bo zmešalo, itak že ne hodi rad vrtec in mislim da prav zaradi vse te nestalnosti...

kako je kaj pri vas? ker kogarkoli prvašam, ostajajo njihovi otroci v drugih vrtcih skozi leta skupaj in tudi v istih igralnicah, z istimi vzgojiteljicami po 2 ali 3 leta....
je res samo v mašem tak kaos? ker me ima, da bi šla do ravnateljice....user posted image

zaradi 1.septembra par dni ne spim! madona, nooo....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stalno spremembe/nestalnost v vrtcu
30.8.2010 14:30:04   
sazi
Te razumem, da ti je hudo, ampak za kakšno pretirano stalnost še nisem slišala takorekoč nikjer.

Pri nas sicer otroci ostajajo skupaj, jih pa enako kot pri vas čez dan 3x prepeljejo v druge igralnice (kar mi je tudi logično, saj se skupine zjutraj in popoldne združujejo) - poslednično se za ta čas menjajo tudi vzgojiteljice.
Pa pri nas igralnico zamenjajo vsako leto in povečini vzgojiteljice prav tako (ali pa imajo isto največ 2 leti).

Sem vzela, da to tako pač je. Sin tudi zelo nerad gre v vrtec ampak se mi zdi pa tudi prav, da se navadi, da ni povsod vse vedno enako, da mora sprejemati tudi spremembe - pa saj so povečini stalne in logične spremembe.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.8.2010 16:20:22   
Najaa
Pri nas je tudi tako ja. Pa nič hudega, ker sem zelo vesela, da vrtec sploh imamo. Otrok se pa tudi navadi na drugo vzgojiteljico, starši imamo večje probleme s tem. 

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2010 16:54:38   
mišk
Pri nas bo skupina ostala skupaj (+ še nekaj jih dobijo na novo), selijo se v sosednjo igralnico, ki je večja, vzgojiteljici bosta ostali isti.
Je pa tudi pri nas tako (sploh čez poletje), da se zjutraj zberejo v eni igralnici, čez dan so v svoji, popoldan pa čisto v tretji. Isto je tudi čez poletje čisto vsak dan druga vzgojiteljica. Mislim, da so jih  imele v teh dveh mesecih že vse vzgojiteljice, kar jih je v tej enoti, pa po moje še kakšna zraven.user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.8.2010 17:16:10   
end1
ne vem če te bom potolažla!!

sam pri nas je isto! pa še tamali bo sedaj končno dobil željen vrtec, napaka vrtca, da smo eno leto bili tam kamor smo, pa so nam jutri omogočli, da bo pol ure v njegovi novi skupini!!!

slabo se počutim, sam dam se pa ne, veselo se bom držala, da bo mojemu otroku lažje!!!

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.8.2010 17:19:53   
pelin
To je bolj kot ne " bolezen" vseh večjih vrtcev, v katerih je več skupin...Marsikomu se to ne zdi nič nenavadnega, vendar če gledaš iz tega vidika kot ti, zna biti res nadležno.Tudi s strani zaposlenih in ne le s strani otrok in staršev. Tu je naprimer nerodno že v jutranjih urah, ko se pri eni ali dveh zaposlenih zbirajo otroci iz celega vrtca. Otrok je ponavadi cel regiment, pa še čisto različnih starosti so. Vse skupaj zna biti kar sitno prve tedne, ker se vsi otroci in zaposleni ne poznajo med seboj. To je posebej vidno pri prihodu, ko se otrok ne more spraviti čez prag,ker je v igralnici vsake par dni druga vzgojiteljica, poleg nje pa še kup neznanih otrok. Vzgojiteljica pa ga tudi kar težko potolaži, ko pa velikokrat  še njegovega imena ne ve. user posted image Vendar se zadeve hočeš nočeš kar zelo hitro uredijo in že po slabem mesecu, dveh, se vsi v vrtcu, ne glede v kateri skupini so, poznajo med seboj. To pa tudi nekaj velja, saj otroci poleg vrstnikov, poznajo tudi vse zaposlene in  drugo leto ni tako hudih težav, ko otrok  menja vzgojiteljico ali skupino.
Temu se da izogniti, če otroka pripelješ malo pred zajtrkom v njegovo skupino in hodiš ponj po kosilu, ko so še skupaj. Marsikdo to počne, tako, da pokliče na pomoč dedke in babice, velika večina pa si tega žal ne more privoščiti. Služba je le služba in pri marsikomu traja še dlje kot osem ur.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2010 7:50:36   
josephine27
pri nas ni kaj dosti boljše. čez poletje pravi kaos k še sama nisem več vedla kam ga oddam in kam ga moram it iskat. mali je te spremembe ful slabo prenašal. drugače pa se tud pri nas vsako leto selijo v novo igralico in dobijo nove vzgojiteljice. pa tudi otroci se spreminjajo. letos bo približno pol novih pol pa iz stare skupine. se tolažim s tem da bo vsaj nekaj otrok že poznal. zjutraj ga sama oddam precej pozno zato so ponavadi že vsak v svoji igralici, drugače pa je tud pri nas tako da se več skupin zbira v eni, enako potem po 3h. 

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.8.2010 7:59:08   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: mojca*

ma, moram še vas povprašat, noo...sem tako žalostna in imam občutek, da sem za svojega otroka izbrala najslabši možni vrtec, kar sem jih lahko....user posted image

skozi neke spremembe...itak da vsako leto nova igralnica, novi vzgojiteljici, tudi med letom jim jih menjajo...zbirajo se zjutraj v eni igralnici, potem so v svoji, potem do treh ali štirih v tretji in ko pridem ponj, je ob 16. uri že v četrti....user posted image

vglavnem. zdaj so pa ločili še otroke. ene par iz stalne skupine jih gre med nove otroke, itak da tudi vse ostalo novo. našemu se bo zmešalo, itak že ne hodi rad vrtec in mislim da prav zaradi vse te nestalnosti...

kako je kaj pri vas? ker kogarkoli prvašam, ostajajo njihovi otroci v drugih vrtcih skozi leta skupaj in tudi v istih igralnicah, z istimi vzgojiteljicami po 2 ali 3 leta....
je res samo v mašem tak kaos? ker me ima, da bi šla do ravnateljice....user posted image

Popolnoma enako.

Če ga pripelješ zgodaj, so v eni sobi vsi skupaj, nato grejo nekateri v svojo, ostali ostanejo v isti. Logično, da če ga prideš iskat ob štirih so spet v neki drugi sobi, ekr se združijo. ne morejo ostat vse skupine in vse tovaršice v vrtcu do konca urnika vrtca.
z novim šolskim letom se pač menjajo vzgojiteljice in mogoče tudi soba, odvisno, če gre v višjo skupino, če npr. zapusti jasli. Dvomim, da če je otrok 2 leti v jaslih, da menja igralnico, ker imajo jasli ponavadi prirejene nekatere zadeve, kot so notranji vc, previjalna miza,...

Se zgodi, da otrok ne mara v vrtec, še slabše pa je, če čuti tvojo stisko, al pa te sliši kako ostalim o tem razlagaš.

Mislim, da ti ravnateljica ne more kaj dosti pomagat.

osebno mislim,da to še vedno ni merilo, da je ta vrtec slab. pri nas se dogajajo ravno take zadeve oz so tako organizirani kot pri vas, ampak smo zelo zadovoljni z vrtcem. Pomembno mi je, da so vzgojiteljice ok. Jih one pol že znajo poštimat.

so pa otroci tudi različno občutljivi, to je pa tudi res.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2010 8:00:55   
blaža
Aja čez poletje je itak štala, je včasih kaka vzgojiteljica, ko jo prvič vidim, pa kaj čmo zdej narest.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2010 9:00:22   
mamamajča

našemu se bo zmešalo, itak že ne hodi rad vrtec in mislim da prav zaradi vse te nestalnosti...

Ne bo, brez skrbi... Najbrž je tebi težje, kot njemu samemu.

Tako pač to je. Tako kot maš ti nek delavnik, tako ga imajo tudi vzgojiteljice. Svoje ure oddelajo in odidejo domov, nekateri otroci pa pač žal ostanejo še dolgo potem v vrtcu.

Iz izkušenj ti povem, da otroku zaradi tega ni hudega. Moja jaslična skupina je ob treh tako veselo stala v koloni in čakala, da gremo v drugo igralnico, da sploh ne moreš verjet, da eno in dve leti stari otroci sploh v koloni lahko stojijo. Še več, še za rokice se držijo in samo čakajo, da se bodo vrata odprla.

Kar se pa tiče menjav septembra- le redko se zgodi, da skupine ostanejo takšne kot so. Jaslični otroci so v našem vrtcu skupaj prvi dve leti, pa še to ni nobeno pravilo.

S tvoje strani se sliši in izgleda grozno, vem. Tudi sama imam otroka v vrtcu in čisto dobro vem, kako je doživljati strah, če se bo otrok znašel ali ne.

Z druge strani ti pa lahko povem, in verjemi, tako hitro se privadijo, med seboj se imajo tako radi. Če so še majhni, bodite mamice prvi dan malo z njimi, če so naleteli na nove vzgojitelje. Mogoče bodo malo zadržani. Če je vsaj nekaj otrok istih, kot so bili že lani skupaj, pa ne bo nobene krize.
Srečno!

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2010 9:14:50   
RAKICA2007
žal te ne bom potolažila...samo moje mnenje;

pri nas je tako;

zjutraj do 7.00 so vsi otroci skupaj (1. in 2. starostno obdobje), od 7.00 zjutraj do zajtrka so otroci razdeljeni po starostnih obdobjih (1. posebej in 2. posebej po skupinah)

popoldan je pa tako; 15.00 - 16.30 so otroci po starnostnih obdobjih, po 16.30 pa se jim pridružijo tudi otroci iz 2. starostnega obdobja.... hmmm upam, da sem razumljivo napisala user posted image  user posted image

mene to ne moti, še vesela sem, da se naša frkolinka lahko igra z večjimi otroci... in da se otroci med seboj spoznavajo, kar je tudi prav... prav tako tudi njihove vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic...

meni je to všeč, se opravičujem...ampak meni bi se user posted image  če bi bilo vse monotono (in naši tudi) - pač potrebujemo spremembe in akcijo user posted image
tudi naša gre sedaj v večjo skupino in menja se tudi pomočnica vzgojiteljice...

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.8.2010 9:23:44   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Popolnoma enako.

Če ga pripelješ zgodaj, so v eni sobi vsi skupaj, nato grejo nekateri v svojo, ostali ostanejo v isti. Logično, da če ga prideš iskat ob štirih so spet v neki drugi sobi, ekr se združijo. ne morejo ostat vse skupine in vse tovaršice v vrtcu do konca urnika vrtca.
z novim šolskim letom se pač menjajo vzgojiteljice in mogoče tudi soba, odvisno, če gre v višjo skupino, če npr. zapusti jasli. Dvomim, da če je otrok 2 leti v jaslih, da menja igralnico, ker imajo jasli ponavadi prirejene nekatere zadeve, kot so notranji vc, previjalna miza,...

Se zgodi, da otrok ne mara v vrtec, še slabše pa je, če čuti tvojo stisko, al pa te sliši kako ostalim o tem razlagaš.

Mislim, da ti ravnateljica ne more kaj dosti pomagat.

osebno mislim,da to še vedno ni merilo, da je ta vrtec slab. pri nas se dogajajo ravno take zadeve oz so tako organizirani kot pri vas, ampak smo zelo zadovoljni z vrtcem. Pomembno mi je, da so vzgojiteljice ok. Jih one pol že znajo poštimat.

so pa otroci tudi različno občutljivi, to je pa tudi res.

Podpis... pod celotni post... če dovoliš user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.8.2010 9:36:43   
sazi
Dvomim, da če je otrok 2 leti v jaslih, da menja igralnico, ker imajo jasli ponavadi prirejene nekatere zadeve, kot so notranji vc, previjalna miza,...

Lahko razblinim tvoj dvom. Moja hči bo v jaslih 2 leti in pol in bo zamenjala 3 igralnice in 3 pakete vzgojiteljic in mešanje otrok. S 1. septembrom gre pol otrok (lanskih) v novo skupino, pol jih ostane skupaj, grejo pa oboji v novo igralnico z novim parom vzgojiteljic.
Pa ne pišem tega, ker bi se pritoževala - se bo mala že navadila, ker ji vrtec ne predstavlja takšnega problema, s sinom sem imela pa večje težave.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.8.2010 11:19:35   
vesna_b
to je pa res nekaj običajnega. naša je v jaslih že eno leto in 4 mesece - torej sedaj začenjamo tretjo "sezono"user posted image
za prve 3 mesece smo imeli eno vzgojiteljico in varuško, poleti so bili združeni, v jeseni smo sicer obdržali vzgojiteljico in varuško, ampak sta bila poleg naše sam še dva iz prejšnje skupine, poleti združeno, sedaj pa imamo drugo vzgojiteljico in varuško, in spet polovico novih otrok. poleg tega je šla spomladi vzgojiteljica na bolniško, ker je noseča, in smo dobili drugo.
ma skušine oblikujejo - vsaj pri nas - glede na starost. da je čim manj starostne razlike v skupini. se pa z večjimi družijo zjutraj, ko se zbirajo v eni igralnici, dopoldne zunaj na igrišču, in po tretji uri, ko se spet združijo.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?