Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... 17.9.2010 11:10:43
|
|
|
|
PapuaNG
|
Mi smo pa zaenkrat res zadovoljni. Včeraj je bil tudi roditeljski sestanek in so nam vzgojiteljice predstavile program za celo leto, pa zgleda bodo imeli kar razgibano. Velik poudarek dajejo gibanju, baje bodo imeli tudi jogo za mulčke Pa še fino je, ker jih je trenutno samo 9, pa še od teh je vedno kdaj kateri bolan. So šli pa tudi že na sprehod ven, na cesto (neprometno, seveda), pa so sami mulčki-od enega leta do dveh let DB62B05D-96CD-9073-AD5E-5F0935B03CEB1.02.28
|
|
|
|
RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... 17.9.2010 11:51:04
|
|
|
|
ronja
|
pelin, na začetku nisem nič napisala, ker si napisala, da hočeš vedet, kaj bi radi drugače, jaz pa sem zadovoljna z vzgojiteljicami in vrtcem, zdi se mi vse ok, nimam nobenih pripomb. Nisem picajzel in me ne moti, če prideta umazani iz vrtca, tudi vem, da se nesreče dogajajo - tako meni kot njim, zato ne težim, če se kdaj katera kam butne (ali jo kdo drug butne - res pa zaenkrat ni bilo nič hujšega, hvalabogu, upam, da nikoli ne bo). Ampak zdaj ko te berem, ti lahko nekaj predlagam: fino je, če vzgojiteljice ne sodijo staršev po prvem vtisu . Včasih se namreč zelo zmotijo. Mislim, da je Lejlina vzgojiteljica najprej mislila, da sem zelo zaščitniška, ker sem na začetku Lejlo nosila v slingu v vrtec (vendar je bilo meni lažje jo napokat v sling doma in nest dol tako (imamo 3 nadstropja stopnic brez dvigala) in jo potem nest do tja kot pa da ona hodi 5 metrov (12 mesečniki pač še ne pridejo ne vem kako daleč...) Pa ker smo bile res zelo povezane vse 3 in se je to videlo (vsaj ona je opazila:). Kasneje je ugotovila, da v bistvu nisem tako grozna in bili sta obe zelo presenečeni, ko nisem delala nobene panike, ko jima je med spanjem padla iz ležalnika in dobila eno ornk buško. Se zgodi. mi je bilo všeč, ko sta jo naslednji dan malo založili, sicer se je pa mala verjetno naučila, da se tam ne sme toliko premetavat. Sem čutila, da je bila od takrat opazna razlika. Pa sem jaz ista kot prej .
|
|
|
|
RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... 17.9.2010 13:28:48
|
|
|
|
Belen
|
no, js sm si drugače predstavljala naši dve vzgojiteljici,ampak sm se očitno zmotila oz.jima dam še mesec časa,da se privadita ena na drugo.... ne vem... nism zadovoljna....mislim,da je podatek da so po prwem tednu menjali 3 mamice skupino-dovolj pove.... glede na to,da so vrtec naknadno naredili (VEDeli so maja, začeli delat sredi avgusta) - v prostorih OŠ, kr je bilo dosti otrok... no to ni tko pomembno.... nova vzgojiteljica in pomočnica (študentka) - se strinjam-nekje je treba začet.... ampak 1) v 2T- vsak dan ko sem ju prišla iskat PLENICA POLNA do tal.... wneta rita w 14 dneh (Lumpi plenice-so nam dali končno pampers-po mojem 2x urgiranju ) če ne bi jih js od doma nosila, za uno eno plenico,ki jo preoblečejo 2) domow pridejo vse grampaste-umazane od hrane... (ne mislim oblačila, kr imajo za preoblečt) ampak po faci, ušesih, laseh itd......take jih lahko najprej domow peljem pod tuš...bohnedaj,da bi mogli kam it (opravki, zdravnik, sestanek...) 3)ko jih pridem iskat.... vedno je ena v posteljici (Lija-ki je bolj živa) in skače tam po postelji..... to so 3 stvari,ki me res motijo....skupine ne morem menjat ,kr imam dvojčici in za dve je težko plac dobit skupaj.... wem,da se vam bom zdela zatežena,ampak 2-5x....še pogoltneš,ampak vsak dan..... ... sm mal razočarana..... no,pa ne razumet narobe....
|
|
RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... 17.9.2010 14:15:02
|
|
|
|
mojca*
|
ok, pelin, pa bom: - da je v vrtcu več stalnosti: otroke, ki so že dolgo skupak, navezani, priajtelji, ločijo. in potem se seveda srečujejo na hodnikih, zunaj in se žalostno gledajo in ne razumejo, zakaj niso več skupaj.... in pogrešajo stare vzgojiteljice in se navajajo na nove...vsako leto.... - da bi ravnateljica ( ali kdor pač odloča o tem) zaposlovala take vzgojiteljice, ki so prave za ta poklic. in so v njem zaradi otrok...žal, niso vse z veseljem v službi in jih vse ne veseli njihovo delo.... - pri nas je letos zelo malo svobodne igre...samo igre-z igračami, ki jih btw. niti nimajo samo risanje, slikanje, ustvarjanje, kotiček za matematiko, kotiček za naravo, miselne igre, itd....kaj pa igranje? avtki, pupe, kocke...??? ok, vse lepo in prav da se izobražujejo, ampak madoniš saj zato pa grejo v šolo, ki jo bojo gulili žnj let...naši 4-letniki igrače pogrešajo. verjetno sem še kaj pozabila. pa saj je itak dovolj :)
|
|
|
|
RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... 17.9.2010 16:37:24
|
|
|
|
pelin
|
Ampak zdaj ko te berem, ti lahko nekaj predlagam: fino je, če vzgojiteljice ne sodijo staršev po prvem vtisuuser posted image . Včasih se namreč zelo zmotijo. IZVIRNO SPOROČILO: ronja No, tole je pa verjetno odziv na moje vsesplošno petelinjenje na tem forumu ...No saj nič ne rečem...me večkrat bere kolegica in je rekla. da imam tole nakladanje verjetno namesto relaksacijskih vaj ...V službi sem namreč precej drugačna...sem ena izmed srečnic (ali pa tudi ne), ki imam v skupini starejšo pomočnico , ki poleg otrok rada po materinsko poštima še mene...oziroma je ona tista ta huda in stroga, jaz pa bolj demokratični del... Hja...saj imaš prav glede tega ocenjevanja na prvi pogled...Sem hotela že enkrat napisat, pa sem pozabila...Tako kot vi hote ali pa nehote ocenjujete nas zaposlene, tako tudi zaposleni ocenjujemo starše...Mene osebno ne gane, če je starš malce bolj čudaški...nekako sem se navadila vtise o starših zbirati preko otrok...S tem ne mislim, da jih zaslišujem ( to mi gre sto na uro na živce in se mi zdi skrajno neetično....žal pa to nekatere počnejo...)ampak nekako preko njegovega obnašanja pridem do zaključkov...Ti ponavadi niso daleč od resnice... s tem ne mislim da starši otroke učijo pretepanja, preklinjanja in trmarjenja ( kar nekateri zelo radi počnejo)ampak sam odziv v določenih situacijah...Izkazovanje nežnosti, prijaznosti, pozornost, sposobnost empatije... Vse to s prvim vtisom je zagotovo res, vendar sem osebno mnenja, da se z večino staršev srečuješ skoraj celoleto vsak dan in da slej ko prej dobiš o določenem staršu kar realno sliko...ljudje se pač ne moremo vedno skrivati za maskami in ko gre za naše otroke, te maske kaj hitro padejo...
< Sporočilo je popravil pelin -- 17.9.2010 16:40:08 >
|
|
|
|
RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... 17.9.2010 16:45:27
|
|
|
|
Dashenka
|
v vrtcih ( vašem) ponavadi primanjkuje Na splošno najbolj primanjkuje vzgojiteljev moškega spola.
|
|
|
|
RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... 17.9.2010 16:48:07
|
|
|
|
pelin
|
Belen...žal je to kar opisuješ pogost pojav v jaslih ...srčno upam, da se vaši strokovni delavki še privajata in trenutno nimata vse pod kontrolo...Res pohvalno iz tvoje strani, da si se odločila, da še malo počakaš oz. jima daš še nekaj možnosti...Kdo ve, mogoče se stanje normalizira, ko se malo privadijo...Drugače pa se čez čas le oglasi in povej kaj te moti...seveda diplomatsko...po predhodnem razmisleku doma...Tudi to, da je en tvoja deklica vedno v posteljci ni vredu...Gotovo je res bolj med živahnimi in jo dajo notri zato, da je bolj mir...Vendar se tako nikamor ne pride...morale bi jo zamotiti kako drugače...definitivno...Mogoče te je strah, da se bo kdo znašal nad otroki, če se boš oglasila...Ne boj se...otroci katerih starši se imajo pogum za kaj oglasiti in pritožiti, so v vrtcu najbolj poštimani in urejeni, da ja zaposleni nimajo težav...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?