Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kako se obnašajo vaše 5 letnice? 25.8.2010 15:57:13
|
|
|
|
0509d
|
Moja punčka bo oktobra stara 5 let in je postala prav nemogoča. Že od nekdaj je trmasta in samosvoja ampak je bilo vse skupaj v mejah normale. Zdaj gre pa vsak dan čez mejo, ne uboga popolnoma nič, jok za vsako figo, grdo obnašanje,...sploh je ne poznam take. Ni pa nikakršnih sprememb v vrtcu, doma. Upam, da je to obdobje, ki bo minili, ker sploh ne vemo več kako odreagirat na njeno odgovarjanje, obnašanje. Včasih se mi zdi, da je v puberteti... Če ji damo kazen npr. brez risank se na veliko opravičuje, ljubčka govori, da ne bo nikoli več in bla bla bla. Naslednjo minuto je že vse po starem. Ko ni po njeno meče stvari po tleh, udari samo sebe po glavi ali se pa uščipne v obraz . Nato gre v sobo kjer ima monolog in tako je že kakšen mesec. nasvet prosim
|
|
|
|
RE: kako se obnašajo vaše 5 letnice? 25.8.2010 16:48:48
|
|
|
|
Lu
|
Pri nas tudi tako stanje z izjemo, da sama sebe ne tepe ampak potem se ˝posveti˝bratcu. Začaran krog. Isto obljublja, da ne bo več, pa jok in stok, ker potem ne pustimo npr. risanje, ne sme iti ven na igrišče se igrat. Ampak je mogoče dan dva ok, potem ponovimo vajo. Noro. Glede kakšenga nasveta se tudi jaz priporočam.
|
|
RE: kako se obnašajo vaše 5 letnice? 25.8.2010 21:30:04
|
|
|
|
rainbow
|
Meni je nekdo povedal, ali sem pa prebrala, ne vem več, da je pri 5-tih prva puberteta. Moja ta večja je tudi imela pri petih krizo (ta mlajša že prej, pa je zdaj pri petih kar v redu), ampak je minilo. No, saj imata še zdaj obe kake finte. Pri teh letih že mirno daš kazen, pa ne popustit, posebej, če je res šla čez mejo. Grdo obnašanje, freh komentarje ali cmeravost pa tudi jaz ne toleriram. Pa uspešno prebrodite ''ta prvo''
|
|
RE: kako se obnašajo vaše 5 letnice? 25.8.2010 21:46:44
|
|
|
|
Micy
|
IZVIRNO SPOROČILO: 0509d Moja punčka bo oktobra stara 5 let in je postala prav nemogoča. Že od nekdaj je trmasta in samosvoja ampak je bilo vse skupaj v mejah normale. Zdaj gre pa vsak dan čez mejo, ne uboga popolnoma nič, jok za vsako figo, grdo obnašanje,...sploh je ne poznam take. Ni pa nikakršnih sprememb v vrtcu, doma. Upam, da je to obdobje, ki bo minili, ker sploh ne vemo več kako odreagirat na njeno odgovarjanje, obnašanje. Včasih se mi zdi, da je v puberteti... Če ji damo kazen npr. brez risank se na veliko opravičuje, ljubčka govori, da ne bo nikoli več in bla bla bla. Naslednjo minuto je že vse po starem. Ko ni po njeno meče stvari po tleh, udari samo sebe po glavi ali se pa uščipne v obraz . Nato gre v sobo kjer ima monolog in tako je že kakšen mesec. nasvet prosim O moj bog, tole je pa kot, da bi jaz napisala, tudi mi imamo pri nas eno takole frčafelo, ki ji nič ni prav, ne uboga, joka za vsak drek, grdo obnašanje, očitno nismo edini, zgleda da je res nekaj na tem da so v prvi pobrteti. Je pa res da naša se tudi ne ščipa ali udarja, je samo jezna in vodi svoje monologe, upam da jo kmalu mine. Jaz jo pošljem za 4,5 minute v sobo razmišljat (toliko je namreč stara), in ko razmisli o svojih napakah ji dovolim ven. Pomaga vsaj v določenih situacijah je pomagalo:))) Upam da kmalu mine ::)))))
|
|
RE: kako se obnašajo vaše 5 letnice? 25.8.2010 21:51:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Kako se obnaša? Uf, vse sorte . Od angelčka do tega, da je idealen "sogovornik" za brzinski fajt.
|
|
|
|
RE: kako se obnašajo vaše 5 letnice? 26.8.2010 9:34:06
|
|
|
|
0509d
|
Ja točno tko ...kakšen dan je res angleček in zelo pridna. Je zelo odrasla in se z njo, da pogovorit o vsem ampak, ko pa pride "LUDA" je pa noro. Ja pri nas tudi kar zaleže, če jo zaprem v sobo, da se malo ohladi in razmisli. Tako vsaj vidim, da ni edina in da je pač spet eno od mnogih obdobij, ki nas še čakajo .
|
|
|
|
RE: kako se obnašajo vaše 5 letnice? 26.8.2010 15:55:33
|
|
|
|
Lunca1
|
IZVIRNO SPOROČILO: 0509d Moja punčka bo oktobra stara 5 let in je postala prav nemogoča. Že od nekdaj je trmasta in samosvoja ampak je bilo vse skupaj v mejah normale. Zdaj gre pa vsak dan čez mejo, ne uboga popolnoma nič, jok za vsako figo, grdo obnašanje,... Upam, da je to obdobje, ki bo minili, ker sploh ne vemo več kako odreagirat na njeno odgovarjanje, obnašanje. Včasih se mi zdi, da je v puberteti... Če ji damo kazen npr. brez risank se na veliko opravičuje, ljubčka govori, da ne bo nikoli več in bla bla bla. Naslednjo minuto je že vse po starem. Ko ni po njeno meče stvari po tleh, zelo podobno naši, samo da je to pri nas že dlje časa
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.8.2010 15:58:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kako se obnašajo vaše 5 letnice? 26.8.2010 16:12:18
|
|
|
|
onjamnv
|
tudi pri nas je večkrat podobno. Men se zdi da dosti pomaga seveda potem ko se umiri, pogovor v smislu tako obnašanje ni v redu in kaj drugič narediti v podobni situaciji, kakšen je boljši način da reši neko situacijo. Drugače pa jo tudi dam v sobo za par minut da se ohladi.
|
|
|
|
RE: kako se obnašajo vaše 5 letnice? 30.8.2010 16:09:27
|
|
|
|
natalia
|
Naša je ista, hvalabogu zdaj vem, da nisem edina z cmeravim in ipičnim otrokom!upam, da čimprej mine, ker je včasih grozna, včasih pa kot angelček...
|
|
RE: kako se obnašajo vaše 5 letnice? 31.8.2010 21:41:45
|
|
|
|
slovenka
|
naša je tudi dostkrat taka, pa je stara 2 leti Dobi pa kazen sedenje na prvi stopnici v klet. Če kaj pomaga? Nič
|
|
RE: kako se obnašajo vaše 5 letnice? 19.10.2010 18:32:16
|
|
|
|
malabiba30
|
hm zanimivo...tudi mi smo stari pet, pa nas pošteno meče....trmasta je za **** in ta mesec pretirano samosvoja...vse hoče sama in ko rečem da česa ne sme, me sprašuje, zakaj ne sme bit nikol po njeno upam da kmalu mine :-)
|
|
|
|
RE: kako se obnašajo vaše 5 letnice? 20.10.2010 12:27:43
|
|
|
|
tinas
|
oj, tudi jaz sem mislila, da sem edina, pa vidim, da to očitno sodi k letom. se mi zdi da pri nas najbolj pomaga, da sem jaz čimbolj mirna, ko pride do napada in pač čakam da mine (najtežje je, če so zraven stari starši, ker se jim pač otrok smili) in takrat tudi največkrat 'odigra' 'napade', ker ve, da bo dobila potuho smo pa kupili knjigico 'lepo vedenje' in ker je naša pravi knjižni molj, smo knjigico že 1000x prebrali in zelo pomaga, če omenim, kaj v knjigici piše, kakšno je lepo obnašanje. naša pa ima foro in kriči: ''Te natepem po jiti?'' ne vem od kje ji to, ker je mi ne tepemo srečno in mirne živce t
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zato bi se morali otroci več igratiIgra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?