m_o_i
|
kolicina antidepresivov je predpisana s strani zdravnika/psihiatra. vseh ne poznam-jaz sem imela enega zvecer in enega zjutraj (cipralex). ce ves, katere jemlje, poguglaj in poglej, kaka je predpisana doza... z antidepresivi je pa tak: vsi imajo neko dobo, v kateri sploh zacnejo delovat (v mojem primeru je bilo to 14 dni), da se vzpostavi pravilno kemicno ravnotezje v mozganih(ker depresija je poruseno kemicno ravnotezje v mozganih). za med ljudi peljat jo je pa takole: odvlect je itak ne mores, niti nima smisla. ponudi ji to moznost veckrat-itak obe veva, da bo 10x rekla ne, enajstic jo pa morda "dobis" in bo sla... odvisnost od antidepresivov!? hm...nisem razmisljala o tem...rekla bi samo to, da ce se uporabljajo, kot je predpisano, potem ne naredijo nic slabega. meni je bilo receno, da se jih ne bom navadla oz. da bom lahko zivela brez njih-ko in ce se izvlecem ven. je pa res, da ven prides takrat in samo takrat, ko ti v glavi naredi "klik"-tebi sami in ne po prepricevanju drugih. vem pa to, da vsak, ki je meni rekel, da sem premlada, da ne rabim tablet itd. me je se bolj zatolkel-ceprav je mogoce mislil dobro! pac dobis obcutek, da te ne jemljejo resno; je pa hudic lih to, ker v depro zaradi necesa podobnega sploh prides. mene je psihiater sprejel takole: podal mi je roko in mi cestital, ker sem si priznala, da je nekaj narobe in poiskala pomoc. povedal je, da je on tu za take tezave, da to ni nic sramotnega. ne vem, ce je tvoja prijateljica sla k psihiatru (ker slisim, da nekaterim antidepresive predpisujejo tudi osebno zdravniki)-ce ni, ji predlagaj. in poskusi s tisto podano roko, kot jo je meni dal psihiater; ljudem se sanja ne, kaj to pomen depresivcu!