|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prijateljica v depresiji
24.8.2010 19:40:48   
pupe
po dolgih letih sem se zopet srečala s prijateljico iz mladosti, po vse letih pa se je spremenila in to zelo
ker sem jo imela zmerom kot za sestro, bi ji rada pomagala
boji se iti iz stanovanja, na obiske prijateljice ne vabi ker jo jo je sram da nima zadosti lepo,.....skratka je zelo depresivna
kako bi jo na lažji način spravila med ljudi, da bi zopet začutila življenje v sebi? za nasvet prosim tiste ki ste se s tem soočili tako ali drugače, kakršne koli povratne informacije bom vesela
naj že vnaprej napišem zakaj je tako ne bom pisala na forumu in tudi tiste oz. tisti ki se vam to zdi to smešno ali kako drugače ne pišete nesramnih ali podobnih komentarjev.
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prijateljica v depresiji
24.8.2010 20:02:48   
m_o_i
a diagnozo depresija si ji ti dala al je to zdravniska!?
ker je razlika...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu pupe)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.8.2010 20:21:49   
pupe
poglej, diagnoza depresija, ji nisem dala jaz in ravno take komentarje sem mislila da niso potrebni
pa nisem užaljena
ampak ne grem se doktorja, samo pomagala bi ji rada
hvala za zs ki ste mi jih poslali

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.8.2010 20:31:09   
m_o_i
in kako si prebrala moj komentar!?

vprasala sem zato, ker 4/5 ljudi zlorablja besedo depresija. vem pa to zato, ker sem ze nekaj let ozdravljena depresivka.

in ja, je razlika, ce je nekdo nesamozavesten al pa v depri. ce je v depresiji, ji lahko najvec pomagas tako, da ji stojis ob strani; da ve, da si tu nekje. vse preveckrat ne bo "imela casa", vse preveckrat bo milijon razlogov, da bo slabe volje... poklici, obisci jo veckrat in ceprav se bos pocutla odvecno, ponovi to cez dan, dva. ker odrinjanje ljudi pravzaprav ni osebno; depresivc fizicno ni sposoben NICESAR!

eno samo pravilo je: ne obupaj nad njo! poslusaj jo, kar ti govori, ceprav je se tak nesmiselno...ker ce depresivc GOVORI o sebi, je opravil ze dolgo pot

srecno obema user posted image

pies: NIKOLI IN NIKDAR pa ji ne reci, da ne rabi antidepresivov, da je premlada, da lahko brez njih...sicer niso cudezna palicica, so pa pomoc. taglavno bo pa itak morala narest sama-odlocit se, da hoce ZIVLJENJE

(odgovor članu pupe)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.8.2010 20:42:48   
pupe
hvala m-o-i! imam še nekaj uprašanj, ker je to meni neznano področje
kako pa veš kdaj si odvisen od antidepresivov??  ker to kar ona da ona vase na enkrat, lahko rečem samo o moj bog kolko tablet, pa s tem sedaj ne trdim da je že odvisna od tega samo 4 tablete in to samo antidepresivi?!
za med ljudi peljat jo, mora sama izrazit željo ali lahko sama od sebe poizkusim sem in tja in greva??

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.8.2010 20:59:47   
m_o_i
kolicina antidepresivov je predpisana s strani zdravnika/psihiatra. vseh ne poznam-jaz sem imela enega zvecer in enega zjutraj (cipralex). ce ves, katere jemlje, poguglaj in poglej, kaka je predpisana doza...
z antidepresivi je pa tak: vsi imajo neko dobo, v kateri sploh zacnejo delovat (v mojem primeru je bilo to 14 dni), da se vzpostavi pravilno kemicno ravnotezje v mozganih(ker depresija je poruseno kemicno ravnotezje v mozganih).

za med ljudi peljat jo je pa takole: odvlect je itak ne mores, niti nima smisla. ponudi ji to moznost veckrat-itak obe veva, da bo 10x rekla ne, enajstic jo pa morda "dobis" in bo sla...

odvisnost od antidepresivov!? hm...nisem razmisljala o tem...rekla bi samo to, da ce se uporabljajo, kot je predpisano, potem ne naredijo nic slabega. meni je bilo receno, da se jih ne bom navadla oz. da bom lahko zivela brez njih-ko in ce se izvlecem ven.
je pa res, da ven prides takrat in samo takrat, ko ti v glavi naredi "klik"-tebi sami in ne po prepricevanju drugih. vem pa to, da vsak, ki je meni rekel, da sem premlada, da ne rabim tablet itd. me je se bolj zatolkel-ceprav je mogoce mislil dobro!
pac dobis obcutek, da te ne jemljejo resno; je pa hudic lih to, ker v depro zaradi necesa podobnega sploh prides.

mene je psihiater sprejel takole: podal mi je roko in mi cestital, ker sem si priznala, da je nekaj narobe in poiskala pomoc. povedal je, da je on tu za take tezave, da to ni nic sramotnega.
ne vem, ce je tvoja prijateljica sla k psihiatru (ker slisim, da nekaterim antidepresive predpisujejo tudi osebno zdravniki)-ce ni, ji predlagaj.
in poskusi s tisto podano roko, kot jo je meni dal psihiater; ljudem se sanja ne, kaj to pomen depresivcu!

(odgovor članu pupe)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.8.2010 21:07:36   
pupe
hvala ti
mi je sama od sebe povedala, vendar sem že prej videla da nekaj ni v redu
tudi ima željo po druženju, vendar se vsega boji, tudi priti k meni na obisk
ne bom je silila in bom v celoti upoštevala tvoje nasvete, ker sem bila mogoče malo prevsiljiva, glede na tvoje izkušnje ki si jih opisala
če bom imela še kakšno uprašanje te lahko kontaktiram na zs??
hvala ti še enkrat

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.8.2010 21:13:19   
m_o_i
seveda lahko user posted image

(odgovor članu pupe)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.8.2010 21:22:51   
carbene
IZVIRNO SPOROČILO: pupe

kako pa veš kdaj si odvisen od antidepresivov??

Kolikor vem, antidepresivi ne povzročajo odvisnosti. Namreč problematična so pomirjevala (a la Helex), kjer je treba paziti, kako in kako dolgo se jih jemlje. Je pa možno, da jemlje oboje. Drugače je pa to itak vse izdano na recept (torej pod nadzorom osebnega zdravnika/psihiatra) in zdravniki se zavedajo takšnih učinkov.

(odgovor članu pupe)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?