|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali bi/ste kupovale?
21.8.2010 21:37:49   
VročaVišnja
Sem že postavila vprašanje en teden nazaj na temo starši čvekamo, pa skoraj nobenega odgovora, ker so prehitro ostale teme skrile mojo.

Razmišljam, da bi odprla komisijsko trgovino z rabljeno otroško opremo... Ker so stroški podjetja in najemnina za lokal dragi, pa bi mi zelo pomagale z mnenji.

A bi kupile rabljen voziček, oblačila, zaprto mleko, športno opremo, igrače, ležalnike, stolčke itd?? Ali kupujete vse novo?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali bi/ste kupovale?
21.8.2010 21:46:02   
Anonimen
Sem kupila novo, ker nisem kupila samo za 1 leto. Mamo namen imet še kakšnega user posted image . Itak sem pa svoje stvari posodila sestri, potem kolegici, ki ima dvojčke, zdej prihaja spet nazaj k meni. Ko bom odrabila bom podarila. Sem že in še bom. 

(odgovor članu VročaVišnja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.8.2010 21:56:08   
Najaa
VročaVišnja, že ko si prvič vprašala, sem ti odgovorila, da je to super ideja, ker se manjka takih trgovin. Jaz osebno nimam nič proti, če je stvar rabljena in tudi prodala bi veliko stvari. Sva pa z možem večino tudi kupila novo, ker sva vedela, da ne bova imela samo enega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2010 22:04:08   
ajataja
Večina se kupuje novo ker se dobi že dost poceni če ne kupuješ ravno preverjenih znamk.Moja sorodnica je imela tako trgovino tri leta pa ni šlo in je zaprla.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2010 22:31:16   
Anonimen
Kupila, če bi bila cena nizka in ohranjenost ok - funkcionalnost tipi top, razen da se vidi, da je rabljeno.

Kupujem bolj malo, ker si veliko menjamo.

Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2010 22:36:00   
mišk
Jst bi kupovala kaj takega, za kar ne bi bila sigurna, da bo posrečen nakup. Recimo kak buggy board, kengurujčka, mogoče ležalnik,... Tisto kar ne veš, če bo otroku sploh ustrezalo, pa da ne kupuješ novega za ne vem kolk denarja.
Oblekic rabljenih ne bi kupovala. Tudi če nimaš denarja, so nove v kakem KIK-u ali NKD-ju full poceni.
To mi je dobro, v trgovini z rabljenimi stvarmi, da neko stvar preden jo kupiš, dejansko vidiš. Ne pa takrat, ko kupuješ od nekoga preko bolhe.
Sama sicer še nikoli nisem bila v trgovini z rabljeno otroško opremo. No, v naših koncih jih sploh ni, da bi vedla. (dolenjska, posavje)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.8.2010 12:06:33   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Oblekic rabljenih ne bi kupovala. Tudi če nimaš denarja, so nove v kakem KIK-u ali NKD-ju full poceni.
To mi je dobro, v trgovini z rabljenimi stvarmi, da neko stvar preden jo kupiš, dejansko vidiš. Ne pa takrat, ko kupuješ od nekoga preko bolhe.

ker sama kupim kar nekaj rabljenih oblačil, kljub temu, da kupujem tudi nova (več je boljše) se s tem ravno ne bi strinjala. V Kiku in NKD-ju sicer oblačila res so poceni, ampak tisto kar je hudi poceni v teh dveh trgovinah je velik klump, tisto kar pa je kvalitetno, je cenovno primerljivo H&M-u, tako da...

Na mami je recimo skupina prodajalk in kupk, ki večinoma vse nabavljajo med sabo in ker sem kupila že dosti rabljenih ampak zelo lepo ohranjenih in kvalitetnih oblačil, vem, da se to zelo splača.
Sama sem tudi na začetku podarjala oz. posojala naprej, pol pa sem si mislila, zakaj pa ne bi vsaj nekaj dobila nazaj, da lahko kupim kaj novega in tako vsake toliko tudi prodajam kaj.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.8.2010 12:38:27   
liliana
Bi kupovala rabljene stvari in sem jih tudi že....vendar na žalost v naših koncih take trgovine ni.....

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2010 20:25:49   
AnciM
Sem že kupila rabljene stvari in jih bom še. Meni blizu sta kar dve takšni trgovini. Ena je v Škofji Loki za obleke (cunje za malo denarja, ki preživijo veliko pranja), druga pa v Medvodah za ostalo opremo. Sicer pa pred nakupom opreme vedno pogledam v komisijski trgovini. Dobiš velikokrat skoraj nove stvari za malo denarja.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2010 21:20:02   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: VročaVišnja

Sem že postavila vprašanje en teden nazaj na temo starši čvekamo, pa skoraj nobenega odgovora, ker so prehitro ostale teme skrile mojo.

Razmišljam, da bi odprla komisijsko trgovino z rabljeno otroško opremo... Ker so stroški podjetja in najemnina za lokal dragi, pa bi mi zelo pomagale z mnenji.

A bi kupile rabljen voziček, oblačila, zaprto mleko, športno opremo, igrače, ležalnike, stolčke itd?? Ali kupujete vse novo?

Hvala

Z največjim veseljem!! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2010 21:29:17   
ronja
Če bi bilo res ceneje in ok ohranjeno, bi, zakaj pa ne, nimam problemov z rabljenimi stvarmi. Čeprav od mene ne bi veliko zaslužila, ker oblačila v veliiiiiki meri dobimo  - v gl. rabljeno, seveda, razen kar dobita za darila od sorodnikov (skoraj vse obleke smo dobli, kar pa ne dobimo, pa sama sešijem, zelo zelo malo sem kupila), igrač pa tudi ne kupiva veliko, jih tudi večino dobita za rd, novo leto, itd... Takrat pa sem do zdaj vedno kupila novo. Sem jima pa dala svoje stare igračke, recimo in jih imata zelo radi (so pa lepo ohranjene, sem večino teh dobila po 18. rduser posted image , ostale je brat izgubil - beri: "vrgel stran, pa se tega ne spomni").

Sem pa šla gledat trgovino v Lj. v Šiški, ko je še bila, ker je bila taka "second hand" za otroke, samo je bilo tako drago, da ni imelo smisla. Če je cena samo par evrov nižja (pri eni dragi stvari, ala voziček, seveda) kot v trgovini, potem imam pa rajši novo, pa z garncijo, itd... meni se je vse zdelo zelo zelo drago in si našel nove cotke za manj denarja in sem rekla samo hvala lepa in nikoli več šla tja. Očitno nisem bila edina, ki je tako razmišljala, ker je trgovina propadla. Ne moreš prodajat stare posteljice za 90% cene nove, no! Noben ni tako nor, da bo za 10% kupil rajši staro, za katero ti nihče nič ne jamči... Pa če je še tako lepo ohranjeno (pa niti ni bilo vse tipi topi).

Neposredna povezava do sporočila: 11
23.8.2010 9:38:34   
Metuljček Cekinček
Tako kot večina predhodnic sama nisem kupovala rabljenih stvari, ker sem vedela, da bosta stvari uporabljala dva otroka.

Glede na to, da sem sama prodajala voziček z vso mogočo dodatno opremo na bolhi po res ugodni ceni in mi ga ni uspelo prodati, bi rekla, da morda takšna trgovina ne bi bila ravno najbolj donosna.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.8.2010 10:17:13   
kakadoo
Sama sem kupovala vse novo, ker ne mislimo imet samo enega otroka.
Če pa bi bil slučaj da bi potrebovala samo za enega - potem verjetno da bi
šla pogledat ja. Če bi bili izdelki lepo ohranjeni in ugodni - potem bi kupila.
To pomeni da bi se v ceni nekaj poznalo. Npr. če bi bila cena enega izdelka 30 eur,
nova zadeva v trgovini pa 35 eur, potem jo definitivno ne bi vzela in bi šla raje po novo.
Bi pa zelo prav prišla menjava izdelkov... Npr. sedaj imamo punčko, naslednji pa bo npr. fant.
Ker imamo vsa kolesa, tricikle itd.. v roza barvi - bi z veseljem menjala za modro.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.8.2010 10:46:51   
Bubacka
Sama sem prodala in tudi nekaj kupila preko Bolhe. Ampak povem da jih je veliko takih!!! Se da kupiti fil fajne zadeve pa lepo ohranjene. Ne vem če se  ti splača imeti tako trgovino, mogla bi narediti Poslovni načrt, da vidiš a. Recimo da odpreš SP, ali ga že imaš? Pa najemnina? Kje si doma? Kakšni so pa cene za najem prostora? A boš ti prodajalka? Pa računovodkinjo plačati? Pa kakšne reklame ali oglase? Ker na Bolhi so iz vseh koncov Slovenije ljudje, kak pa ze tebe bodo izvedali?

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Menjanje postelnjine
petruska

Kako pogosto menjate postelnjino?

enkrat tedensko (18%)

enkrat an 14 dni (42%)

enkrat mesečno (33%)

enkrat na dav meseca (4%)

redkeje kot na dva meseca (3%)

Število vseh glasov: 387

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!