ronja
|
Če bi bilo res ceneje in ok ohranjeno, bi, zakaj pa ne, nimam problemov z rabljenimi stvarmi. Čeprav od mene ne bi veliko zaslužila, ker oblačila v veliiiiiki meri dobimo - v gl. rabljeno, seveda, razen kar dobita za darila od sorodnikov (skoraj vse obleke smo dobli, kar pa ne dobimo, pa sama sešijem, zelo zelo malo sem kupila), igrač pa tudi ne kupiva veliko, jih tudi večino dobita za rd, novo leto, itd... Takrat pa sem do zdaj vedno kupila novo. Sem jima pa dala svoje stare igračke, recimo in jih imata zelo radi (so pa lepo ohranjene, sem večino teh dobila po 18. rd , ostale je brat izgubil - beri: "vrgel stran, pa se tega ne spomni"). Sem pa šla gledat trgovino v Lj. v Šiški, ko je še bila, ker je bila taka "second hand" za otroke, samo je bilo tako drago, da ni imelo smisla. Če je cena samo par evrov nižja (pri eni dragi stvari, ala voziček, seveda) kot v trgovini, potem imam pa rajši novo, pa z garncijo, itd... meni se je vse zdelo zelo zelo drago in si našel nove cotke za manj denarja in sem rekla samo hvala lepa in nikoli več šla tja. Očitno nisem bila edina, ki je tako razmišljala, ker je trgovina propadla. Ne moreš prodajat stare posteljice za 90% cene nove, no! Noben ni tako nor, da bo za 10% kupil rajši staro, za katero ti nihče nič ne jamči... Pa če je še tako lepo ohranjeno (pa niti ni bilo vse tipi topi).
|