|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sosedje
21.8.2010 20:43:34   
PalomaNera
Tiste ki živite v bloku ali rade počvekate z sosedi ali zgolj samo pozdravite!  Kakšno mnenje imate do radovednih sosedov, ki jih zanima vse kar je treba in kaj? Imamo namreč sosede, ki so prav vsiljivi z pogovorom (2 starejša) in potem se ju komaj komaj rešim,. čeprav se mi mudi, niti mi ni do čvekanja saj imata blazno butast smisel za humor! Nikakor mi ne uspe, da bi drug drugega samo pozdravili, ker vedno začne sosed navržti kakšno butasto, da mi takoj pokvari dan!  Vsakič poslušam eno in isto!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sosedje
21.8.2010 21:00:09   
zvezdica_1
pač rečeš, da imaš opravke in rečeš nasvidenje. in greš....

drugače pa imam kar stike, gremo na obsik in oni k nam... seveda ne z vsemi, da ne bo pomote...

(odgovor članu PalomaNera)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.8.2010 21:35:00   
ribica.
Jaz imam s sosedi iz istega nadstropja same dobre izkušnje, ker so sami vredu ljudje. Imamo pa v bloku eno opravljivko, ki se v vse vtakne. Najprej sem se z njo normalno pogovarjala, potem ko sem pa skapirala kolk je ura, sem jo pa postavila na hladno. Sedaj ji rečem samo še dober dan. Nikoli ji nisem direkt rekla, da naj se neha vtikat, amapk nakako mi to uspeva podzavestno. Ljudje ki so mi antipatični to začutijo, pa jim ne rabim rečt. Bi rekla da sem bolj hladna do njih in ne morejo zgrešiti, da z njimi ne bolj kramljala kot da smo si v ful dobrih odnosih.

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2010 21:50:07   
PalomaNera
IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

Jaz imam s sosedi iz istega nadstropja same dobre izkušnje, ker so sami vredu ljudje. Imamo pa v bloku eno opravljivko, ki se v vse vtakne. Najprej sem se z njo normalno pogovarjala, potem ko sem pa skapirala kolk je ura, sem jo pa postavila na hladno. Sedaj ji rečem samo še dober dan. Nikoli ji nisem direkt rekla, da naj se neha vtikat, amapk nakako mi to uspeva podzavestno. Ljudje ki so mi antipatični to začutijo, pa jim ne rabim rečt. Bi rekla da sem bolj hladna do njih in ne morejo zgrešiti, da z njimi ne bolj kramljala kot da smo si v ful dobrih odnosih.
To poskušam tudi jaz, vendar neuspešno, čeprav se trudim jim ne potegne!  Zaradi oroka je celo malo težje ker neprestanoma rinejo vanj!

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2010 23:08:32   
ribica.
Če rinejo v otroka, grem normalno naprej in otroka pokličem naj pride. Če gre za malega otroka, ki je v vozičku, pa ga postavim malo stran oz naprej, da ni ravno v njihovem prvem dometu. V bistvu težko razložim kako, ampak meni to ratuje in ni dileme da oni drugi to zašteka.
Edino enkrat je šla čez mejo ta tečna soseda, ko sem bila tik pred porodom in je mislila, da me lahko boža po trebuhu. Tisto mi je bilo res too much in sem dala roko vmes, da je nehala. Če bi se podobne scene vtikanja in zasliševanja nadaljevale, bi je verjetno pač povedla svoje. Večje škode s tem tkao ne moreš naredit, kvečjemu dobiš kar hočeš - to je mir.

Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2010 23:13:21   
m_o_i
bozanje po nosecniskem trebuscku!?!?

meni je uspevalo takole (ker RES ne prebalvljam tega, da ga imajo vsi za nekaj javnegauser posted image )-z roko sem segla proti trebuhu tistega, ki je to poskusal "bom jaz tudi bozala busija"user posted image

krasni odskoki se dajo videt pri tem user posted image
ja no, si pa bozajmo trebuscke user posted image (sploh zenske so na to alergicne)

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.8.2010 7:42:46   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: PalomaNera

Tiste ki živite v bloku ali rade počvekate z sosedi ali zgolj samo pozdravite! 

v večini sam pozdravim, ker drugače ga ni konca!!!če pa me že kdo ustavlja, pa se mi mudi pač povem, vsak ma svoje!!!

Neposredna povezava do sporočila: 7
22.8.2010 9:13:11   
bigbunny
Midva ko sma se preselila se je takoj začelo sra... Imela sma malega kužka kateri se je na nov dom še moral navadit in rad tu pa tam malo pojokal. Imela sem električarja in sem mu mogla pomagat pečico prijet da je lahko zadaj kable priklopil in sem za 5min raje dala psička na balkon da se nama nebi motal pod pečico in da s emu nebi kaj zgodilo. Seveda je naju gledal skozi balkon in nežno jokal. Čez 5min zvonec. In evo soseda... zakaj pes cvili?? Sem rekla ker je bil na balkonu. Ja zakaj pa je bil?? Sem rekla kaj pa to njo briga. Pa je rekla da je mislila da ni nikogar doma. Pa sem jo vprašala zakaj pa pol hodi zvonit? Še električar jo je vprašal če je normalna. No čez par dni sva se preselila in moj je šel v nočno. Ob 21ih mi pride zvonit da je ob pol 7 zjutraj čistilna akcija. Pa sem ji rekla da grem ob 6 v službo. Pa je rekla ja bo pa vaš mož pomagal. Sem rekla da glede na to da še tu ne živima nti 24 ur ne mislima bit prisotna. Pa je rekla da bo ona vseeno šla zjutraj po mojega. In sem ji lepo rekla da si naj ne drzne ker komaj ob pol 7 pride iz službe po 12ih urah.. No in tako sma imela celih 6mesec peklenskih. Spodaj so vedno sedeli invalidi in penzionisti. Mimo nisi mogel da nebi vprašali kam greta, kdaj prideta, to pa to mi iz trgovine prinesta... V glavnem mojemu se je mešalo, ker ni bil navajen živet v bloku in sma kmalu šla v hišo. V 6 mesecih so nama 4x grozili z policijo. 2x zaradi vrtanja lukenj- ob 15ih. in 2x zaradi kužka. V glavnem za znoret je bilo v tem bloku. Vsi starejši so se med sabo kregali. Non stop klicali policijo.. itd.. No jaz sem tej najhujši ženski 1x za vselej povedala take krepke besede, da mi je napisala pismo v katerem je zahtevala JAVNO opravičilo pred blokom.. Pa ja. Jaz sem pismo ignorirala z njo pa opravla za vse večne čase. Nevem ti svetovat ker nismo vsi enaki.. jaz sem taka da povem svoje in ji dam vedet kaj mi ne odgovarja. Glej čisti računi dobri prijatelji.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.8.2010 14:01:48   
Poka
Hvala bogu, da nismo več sosedi... z nekaterimi. Eni trije so bili pa super, tudi en starejši par, ful prijazna in normalna.

Ostali pa... nekateri, ni za govorit - smo si grozili s tožbami, ozioroma oni so men zaradi igranja na inštrument, potem sem jaz skoraj njih. Nagajali so mi do konca, dokler se nisva odselila - po pravici povedano, sem dobila skor živčnega... Vmešavali so se v vse,  spravljali ven vse mogoče čenče, od tega, da imam nekaj s sosedom, pa k meni na obisk vseh 5 let ni prišel niti en kolega moškega spola. S sosedom sva pa bila sodelavca in sva skupaj peš hodila v službo, kar se je potem nehalo, ker je moj zaradi teh govoric znorel - ampak sem na srečo tudi službo menjala 14 dni po tistem.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.8.2010 14:38:36   
zvezdica_1
ojej, eni pa imate res čudne.. sicer pa, če bi emni kdo gnajvil, kaj da mu naj prinesem iz trgovine-grem mimo... in pridem iz šopinga brez njegovih stvari... bi že dojel, ko ne bi imel kaj v lonec za dati... samo moreš pa biti dost velik flegmatik za to..

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.8.2010 14:48:51   
Ploha
z vsemi sem/smo se dobro razumeli, načeloma se nihče ne vtika v nikogar...sem pa tja mal pokramljamo med seboj, ko smo spodaj na igralih, itak kakšno rečemo...sploh "stari" blokovci, ki so v istem bloku že 30 ali več let so pa kot družinski člani,...nikoli ni problem koga kaj prosit, se gre tudi na obisk...in bolj se poznamo....novi pa so bolj zase...

ni nobene tko tečne sosede...no hišnik je hotel nek red delat, pa mu ni najbolje ratalo...

zdaj sem v hiši na vasi, pa pač z vsemi mal poklepetam, je pa res, da so mi določeni tako antipatični, da jih prav težko gledam...samo opravim tisti pogovor pa grem naprej...nekaj je pa prav fletnih, se večkrat vidimo in potem zunaj mal čvekamo in en k drugemu hodimo na obisk...

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.8.2010 14:53:07   
Izabelina
Spodaj so vedno sedeli invalidi in penzionisti. Mimo nisi mogel da nebi vprašali kam greta, kdaj prideta, to pa to mi iz trgovine prinesta..

da si upajo invalidi in starejši ljudje enga mladga prosit naj jim kej prnese iz trgovine... višek nesramnosti... user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.8.2010 15:18:59   
PeggyBundy
Nikoli nismo imeli slabih odnosov s sosedi. Poskušali smo se držati nepisanih pravil življenja v bloku in je šlo. Vedno pa je potrebno ravno zaradi dobrih odnosov obdržati določeno distanco v odnosih s sosedi.

Na penzionistične ćenče pa enostavno nismo reagirali. Smo jim pustili njihovo veselje in jih občasno tudi zanalašč malo pokratkočasili.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.8.2010 15:22:08   
ronja
Mi se zelo fajn razumemo: v našem nadstropju smo same mlade družinice (no, dva še pričakujeta, samo bo zdaj zdaj), sicer pa so v glavnem sami starejši.

POčvekam, če imam čas, pozdravim, če se mi mudi. Če se mi fejst mudi in bi oni čvekali, po pravici povem, da moram šibat tja pa tja (nisem nikoli imela problemov povedat, kam grem, ker nisem imela nikoli občutka, da me nadzirajo). Nihče od sosedov me ni šlatal po trebuhu, večina jih je porajtala šele tik pred porodom (se mi dolgo ni videlo, pa še zima je ibla vmes, pod bundo se vse skrije).

Na začetku, ko sva renovirala stanovanje, je šlo to nekaterim jasno na živce, ker je hrup in so parkrat prišli opozorit - samo midva sva zelo težko kaj dop. naredila, saj sva bila takrat v službah... (pri nas se res čisto vse sliši...) Ampak ko sva se pa preselila, pa nama tega nihče ni naprej metal, da bi bili potem še par let užaljeni zato. Sva se lepo opravičila vsakemu, razložila, kaj pa kako in zakaj in večina je lepo razumela.

Tudi pri nas je ena, ki dela zdraho, ampak je ne jemljemo resno in ker ne mejimo z nobeno steno ali stropom ali tlemi nanjo, ni problemov.

Par sosed/ov iz sosednjih blokov cel dan gleda na dvorišče in spremljajo dogajanje. Mene ne moti. Če bulijo tako, da mi je neprijetno, pa da še grdo gledajo zraven, jih pa prijazno pozdravim ali pa jim vse tri pomahamo. POtem pa: ali se nasmejejo ali se pa skrijejouser posted image . V vsakem primeru zmaga, hehe. Ena je pa prav prijazna in dostikrat rečeva kako besedo. zakaj bi mi šli na živce, če sedijo ves da na svojem balkonu? Ali pa če gledajo skozi okno? Hecno mi je, to ja, moti me pa ne, če me ne gledajo grdo - tega pa si ne pustim, ker jim nisem nič slabega naredila. zato pa pomaham v pozdrav.

Kužka smo imeli tudi mi, pa ni bilo problemov - če si prijazen, se da marsikaj zmenit - eno sosedo, ki se boji psov, sem celo malo odvadila panike pred njimi - sem jo povabila k nam domov, da je spoznala našo psičko, da res ni grozna in je kar šlouser posted image . Potem se je na hodniku ni več tako bala, kar je vsem olajšalo situacijo, ker smo se veliko srečevali, smo imeli očitno podoben urnik.

bigubunny, če mene vprašaš, malo preveč besno braniš svoj teritorijuser posted image . Jaz bi sosedi brez karkšnih koli problemov povedala, zakaj sem kužka zaprla ven - zakaj bi se ženska sekirala, da mučimo psa, če pa ni treba?
In če soseda povabi na čistilno akcijo, pa ne morem it, ji pač povem, zakaj ne morem. Če bi rada povabila še njega, povem, da bo takrat verjetno spal, sicer se bo pa lubi že sam znal zmenit. Mislim - a se je splačalo za 6 peklenskih mesecev? Mogoče bi se tudi tvoj mož rajši zbudil, pa ji povedal, da ne more kot pa da se kregata s sosedi... ne vem, po moje pretiravaš. Večinoma se da kar zmenit, tudi s starejšimi... Pa sem živela v več blokih...

Da pa neseš špecerijo starejšim in invalidom gor, se mi zdi pa edino normalno. V bloku je tudi en nepokreten in kadar se ženi izmuzne iz rok, mora prit po nekoga, da revež ne leži potem nekje na sredi sobe ali v kopalnici cel dan. Veš, kako je to peklensko? Meni se oba smilita - in res se mi ne zdi noben problem pomagat, čeprav ga je res težko dvignit, ker je ornk težek možakar.
Pri nas sami starejši zelo težko prosijo, se mi zdi, da so vsi zelo ponosni, tako da je včasih prav težko jim pomagat - ker nesejo pa vseeno težko: ta blok ima strme stopnice, nima dvigala,... sem ravno včeraj "težila" eni sosedi, da naj vendar pozvoni, kadar mora kaj težjega gor odnest. Pa da lahko gre 1x na teden v večjo nabavo in ji midva gor znosiva, samo da veva, kdaj, ad smo potem takrat doma. Pa se ji je ful fajn zdelo. Kaj te pa stane tisto vrečko gor nest? Jaz nisem smela nosit, ko sem bila noseča z Lejlo in je prav peklensko, če moraš ves čas nekaj čakat, pa vse naštudirat... Nikamor nisem mogla, ker Ronja še ni hodila po stopnicah, nest je pa nisem smela... Oni morajo pa ves čas tako živet! Dajmo bit ljudje, pa pomagat, vsaj tam, kjer nas res nič ne stane!

Enkrat me je soseda iz sosednjega bloka ustavila na dvorišču in mi povedala, da na mojo (takrat še) dojenčico sije sonce, (kadar jo imam na pultu v ležalniku, ko delam kosilo, recimo). Sem se ji zahvalila in povedala, da bom pozorna na to. Meni se je to zdelo lepo - da so sosedje tako skrbni, da gledajo za dobro malih in da dejansko tudi ukrepajo - rečejo,... (pa čeprav ni dojenčku nič hudega - dejansko so priporočali sončenje skozi okno (ven nas niso pustili, ker je bil premraz) zdravniki, ker je imela zlatenico). To pomeni, da če se meni kaj zgodi in bi moji otroci sami tu jokali na veliko, da bi nekdo nekaj ukrepal - kar mi daje občutek varnosti, ne pa vtikavanja. Ne vem, mogoče drugače gledam na to...

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.8.2010 17:04:43   
zvezdica_1
saj ne rečem, da komu kdaj prineseš kaj, če te prosi. dokler reče to na lep način in zadeva ne preide v navado, da mu nosiš domov vso špecerijo....
kaj češ, v bloku je pač tako, da je veliko ljudi na kupu z različnimi željami, potrebami in pričakovanji. in zdaj najti samo take, da bi se vsi ujemali, ni možno...
je pa res, da smo samo mladi v tem bloku. sicer je 1 starejši par, ampak glede na njuno urejanje vrtička in okolice očitno zelo aktivenuser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.8.2010 20:18:16   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

Spodaj so vedno sedeli invalidi in penzionisti. Mimo nisi mogel da nebi vprašali kam greta, kdaj prideta, to pa to mi iz trgovine prinesta..

da si upajo invalidi in starejši ljudje enga mladga prosit naj jim kej prnese iz trgovine... višek nesramnosti... user posted image

Po mojem, če bi lepo prosil, bi sigurno prinesla, ampak se gre verjetno za odnos. Oni kar pričakujejo, da jim boš prinesel - imamo enega doma in vem kako je... Se ti smili po eni strani, ampak ni cel svet kriv za to, da je nekdo star ali invalid.... Če mi nekdo lepo reče, mi pa osebno ni problem naredit usluge. Besedi prosim in hvala nista odveč...

Pa ravno včeraj me je ena stara mama nadrla, ko je po pločniku pridivjala 40 km/h, najmanj in se skor v mene zaletela, da če ne vidim, da se ona tam s kolesom vozi... Pa madona, oči pa tud nimam zadaj...

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.8.2010 21:35:49   
Gina
S sosedi rada poklepetam tako zdaj, ko sem v hiši, kot prej v bloku. Tega ne vidim kot vtikanje, ampak kot ok preživljanje časa, socializiranje. Težko bi se mi zgodilo, da bi se mi zdelo da ima sosed tako butaste, da bi mi pokvaril dan - oz. se mi še nikdar ni - očitno imam drugačno dojemanje klepetanja med sosedi. Motili so me samo eni sosedi, ki so bili nasilni oz. nasilja niso ustavili - njihov "ta mali" pubertetnik je metal kamne na naš balkon in v balkonska vrata in okna, pa te reči so se tako stopnjevale, da je kasneje zakuril iz objestnosti po nesreči cel blok. Samo to nima veze s klepetom na hodniku. Ne, ta me pa res ne moti.

Neposredna povezava do sporočila: 17
25.8.2010 16:18:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: PalomaNera
..ali rade počvekate z sosedi ali zgolj samo pozdravite.......prav vsiljivi z pogovorom (2 starejša) ...vedno začne sosed navržti kakšno butasto, da mi takoj pokvari dan!

Eee PalomaNera, potrebuješ zlobne sosede, nesramne in nasilne. Potem bi pogrešala "vsiljive" sosede. Garantirano.

Sam ne klepetam s sosedi v bloku. Največ pozdrav in morda dva stavka. S prvim odgovorim, z drugim pa pojasnim prvi stavek. Za naslednje vprašanje sem običajno že predaleč, da bi za menoj vpili. Po drugi strani pa, če imam dan, se ustavim in izrečem še celo dodaten kakšen stavek, ampak to je bolj poredko.

Običajno se za takšnimi problemi, kot jih imaš s sosedi skriva nek vzrok, potreba, nepotešena želja. Želja po biti opažen, slišan in končno morda kakšen občutek ne vem, vrednosti. Nisem psiholog ampak za tem sigurno stoji človeška potreba.

Ob tem se mi zdi zelo žalostno (pa ne ti, ampak mi vsi) kakšni smo postali. Sosedu bi rade volje dali 20eur, če jih rabi (mislim kot enkratno) pa da nas pusti na miru, nismo pa mu pripravljeni dati tistega, kar nas opredeljuje. Pogled, pogovor, dotik. Dati človeku (v tvojem primeru 2 starejša, v kakšnem drugem primeru klošar) občutek, da je vreden. Ne mislim denarja ampak da je vreden naše pozornosti, našega časa. Morda kdo še da klošarju drobiž, težko pa boš našel nekoga ki se ga dotakne.

Neposredna povezava do sporočila: 18
25.8.2010 20:12:11   
mateyka
S sosedi rada poklepetam tako zdaj, ko sem v hiši, kot prej v bloku. Tega ne vidim kot vtikanje, ampak kot ok preživljanje časa, socializiranje. Težko bi se mi zgodilo, da bi se mi zdelo da ima sosed tako butaste, da bi mi pokvaril dan - oz. se mi še nikdar ni - očitno imam drugačno dojemanje klepetanja med sosedi.

Podpis.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.8.2010 20:25:13   
Anonimen
Ja, seveda počvekam, če se vidimo. To se mi zdi osnova neke socializacije.
Ne vabim pa vseh na kavo - pač tiste, katerimi smo na isti valovni dolžini.

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?