|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvajanje na hranjenje ponoči
18.8.2010 12:33:53   
Aniiita
Hčerka ima skoraj 10 mesecev in se zbuja vsaj dvakrat do trikrat ponoči za hranjenje (ali nevem za kaj!?)  Zadnjih nekaj dni opažam, da neke posebne lakote ne kaže, ko dobi tisto flašo mleka..pije počasi in vmes spušča. Če pa ne dobi flaše,je pa cela štala..noče zaspat,joče itd..tako da sklepam,da je to sedaj zanjo nek ritual. Ker bi si želela že končno prespati noč, bi jo nočnega hranjenja, če ga več ne potrebuje, rada kako odvadila, zato me zanima, kako ste to izpeljale ve.. Kaj ste naredile, da se niso več zbujali in spalli celo noč..aja, pa prikoliki starosti vam je to uspelo?

Res hvala user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odvajanje na hranjenje ponoči
18.8.2010 12:56:43   
Hope2
Samo da ti povem, kljub temu če se bo odvadila nočnega hranjenja, ni nujno da boste spali, žal.

Naš se je sam odstavil (se je dojil), kar naenkrat več ni hotel ponoči joške (5 mesecev), ampak spali nismo zato nič boljše oz dlje. Zbujal se je še vedno tako pogosto. Za uspavanje je zadostovala le duda. Nato smo pristali še na vodi, saj ga je edino to v sekundi pomirilo. To je trajalo vse do 20 meseca, vmes so bile krize, saj je spil tudi po skoraj 1 l vode ponoči, plenice prepuščale, zbujal samo da bi mu prinesli vodo, četudi ni bil žejen.... Pred kakim tednom je opustil vso nočno pitje in spi celo noč. Nisem ravno v pomoč in vzpodbudouser posted image

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.8.2010 13:18:28   
Aniiita
Ja, saj v bistvu me zanima to- kako jih navaditi, da ne bodo potrebovali nobenih seans ponoči..ne dude, ne vode , ne nič. user posted image

Hope, hvala za tvojo izkušnjo..joj, 20 mesecev..pa to je skor dve leti user posted image Dobra si.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.8.2010 13:33:12   
Anonimen
moja user posted image je stara dva mesca pa pol in je tut jokala ponoč za jest pa sm ji dala za jest in je popila samo tam 10-20ml mleka pol pa spala naprej....in sva s partnerjem rekla, da bova probala jo ponoč samo malo ponost pa dudo ji dat in da bova vidla kok bo...no pol smo pa tko en tedn mal več vstajali ponoč po dvakrat, ker sva jo mogla pocklrat in je spala naprej....zdej gre pa tam nekje ob devetih spat pa mi spi do sedmih oz. osmih kokr ji zapaše....sam še zmeri pa morm ponoč enkrat vstat, da ji dam dudo, ker dudo pa rabi in če jo vn da iz ust jokat začne hehe

(odgovor članu Aniiita)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.8.2010 13:43:30   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: Lea_Tia

moja user posted image je stara dva mesca pa pol in je tut jokala ponoč za jest pa sm ji dala za jest in je popila samo tam 10-20ml mleka pol pa spala naprej....in sva s partnerjem rekla, da bova probala jo ponoč samo malo ponost pa dudo ji dat in da bova vidla kok bo...no pol smo pa tko en tedn mal več vstajali ponoč po dvakrat, ker sva jo mogla pocklrat in je spala naprej....zdej gre pa tam nekje ob devetih spat pa mi spi do sedmih oz. osmih kokr ji zapaše....sam še zmeri pa morm ponoč enkrat vstat, da ji dam dudo, ker dudo pa rabi in če jo vn da iz ust jokat začne hehe

A si ti ziher,da prav delašuser posted image
Če pridobiva na teži  ok,samo glede na to,da je bla pri rojstvu precej lahka...samo da ne bo potem na posvetovalnici kakih neprijetnih presenečenjuser posted image

Odgovor za Aniiito:
Moja deklica je stara dve leti in pol in še vedno ponoči spije flaško mleka...jaz mislim,da rabi...če jo probam potolažit brez,se kar obrača,prebuja,premetava,ko pa dobi svojo "dozo" pa v roku dveh minut zaspi nazaj user posted image

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.8.2010 13:52:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

A si ti ziher,da prav delašuser posted image
Če pridobiva na teži  ok,samo glede na to,da je bla pri rojstvu precej lahka...samo da ne bo potem na posvetovalnici kakih neprijetnih presenečenjuser posted image

am smo prašali na posvetovalnici k jo je mela prejšnji tedn če lahko tako delamo pa je rekla P da lahko, ker tut lepo pridobiva na teži in tut dobi dost obrokov in če ponoči noče jest je ne rabim neki silt.sicr pa ko je šla iz porodnišnce tamala je bla pa lahka zato, ker pri meni ni dost popila k sm jo probala dojit..edino pol k sm ji pa po flaški začela dajat se je pa lepo zredila in ma zdej 5800g :))

(odgovor članu sami0804)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.8.2010 14:04:43   
sami0804
edino pol k sm ji pa po flaški začela dajat se je pa lepo zredila in ma zdej 5800g :))

Ooo,to je pa lepa težauser posted image user posted image user posted image
Se opravičujem,po porodni teži sem sklepala,da je bolj pri lahkihuser posted image

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.8.2010 14:07:18   
Anonimen
heh ni panike....nism še nč napisala kok je napredovala ker zmeri pozabm hehe...drgač pa ja se je kr lepo zredila ja....no zdej pa nazaj k temiuser posted image Hope2 upam da ti jo rata odvadit ponoč jest...veliko sreče

(odgovor članu sami0804)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.8.2010 14:19:07   
malaMravljica
Aniiita, ko dobis pravi recept ga lahko se meni prodas, vek kok ti placam zanj. Danes sem spala 4,5 ure vsega skupaj. Se je zbudu ze ob 10h, pol  ob 12h pa s eje odlocu, da ni vec zaspan in je pol zaspal ob 3h spet in spal do 7,30. Se mi pa tudi drugace zbuja ene 3x na noc in ga seveda se dojim. Sem pa sedaj ze poskusla in ga dam sam k meni v posteljo, se stisne k meni in naceloma pol zaspi pri meni in ga cez 15 minut nesem nazaj, ker ce se pri nama zbudi bo pol takoj na robu postelje. Sam vsako noc  3x bujenje zame tudi ni fajn, pol mi pa govorijo, da ne jem in zato hujsam, ja pa ja de. Ne vem, se posusam tolazit, da preden gre v solo bo prespal tudi noc, ceprav mi je to slaba tolazba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.8.2010 14:46:24   
Anonimen
Men  je moja lepo spala do ene tretjega meseca potem se je pa začela zbujat. Najprej enkrat na noč, ni hotla ne dude ne čaja ne vode, samo mleko. Potem čez kakšne 14 dni se je začela zbujati 2x za mleko, potem 3x....včasih tud 10x na noč. Naredila par požirkov in zaspala nazaj. Pri enih devetih mesecih sem ji začela redčiti mleko, npr. 2 merici v 180ml vode pa je blo dobro. Potem sem  začela s čajem, pa potem z vodo.
Pri enem letu sem jo dala spat v svojo sobo v taveliko pojsteljo in od takrat prespi noč. Zdej pa ne vem al zarad tega al pa se je naveličala zbujat za vodouser posted image .
Tamal mi pa prespi noč od enega meseca pa poluser posted image

(odgovor članu Aniiita)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
18.8.2010 15:33:53   
petea
malaMravljica,
ob svojo posteljo postavi še eno za user posted image , tako ti ne bo padel dol, vsi boste imeli dovolj prostora in lahko se boš naspala. user posted image  se bo podojil, koliko bo želel, ti zato ne boš rabila vstajati ponoči, oba bosta pa prespala praktično celo noč.

Otroka zmoti, ko ga preneseš drugam, se zbudi in ostane buden, ker je spremenil okolje, v tistih nekaj minutah spanja pa se je že odpočil za prvo silo. Prav tako lahko išče varnost; če spi sam, ga je lahko strah. Včasih je dovolj, da otroci čutijo samo roko od starša, ali da ga zaslišijo, pa lahko mirno spijo dalje.

Tako kot smo odrasli različni, so tudi otroci. Nekateri zlahka spijo sami in v svojih sobah, drugi pod nobenim pogojem.
Da dajemo dojenčke spat same v drugo sobo, je pogruntavščina 'civiliziranega' sveta, da se slučajno ne bodo razvadili.
Dva odrasla, ki sta v očeh otroka neustrašna starša, pa med tem spita skupaj v eni postelji. Meni se to zdi absurd.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.8.2010 15:37:03   
petea
Še to:
nekateri se zbujajo, ker jih je strah (nočnih zvokov, tišine, samote, hudih sanj), nekateri, ker jim je neudobno (jih zebe ali jim je vroče),
nekateri, ker so lačni ali žejni,
nekateri, ker so se naspali.

Vsak starš mora za vsakega otroka posebej ugotoviti, kaj je razlog, saj je vsak otrok edinstven.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.8.2010 15:50:12   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Aniiita

Hope, hvala za tvojo izkušnjo..joj, 20 mesecev..pa to je skor dve leti user posted image Dobra si.

Saj enkrat po 1 letu je začel spat, samo pol so spet zobki prišli-budnice, pa spet mir z zobki-spanje za kak dan ali 3 ( se nas je usmililuser posted image ), ap spet zobki- nespanje, pa konec zobkov- spanje za dan ali dva, pa potem že kak prehlad-nespanje, pa dopust, pa.......... in meseci minejo in človek se navadi. Pa je spal kak mesec, pa smo vstajali ob 5 zjutraj  user posted image . Meni tudi ni bilo jasno, kako lahko 2-3x na noč nekdo vstaja, ampak če zdaj pomislim, smo mi tudi po 8x vstajali in preživeli. Ta teden ko spi po 12-13 ur v kosu brez joka, pa ga hodim gledat, če je še živuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.8.2010 15:52:25 >

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.8.2010 16:44:42   
Katy78
Pri nas hrane ponoči ni več rabil od takrat, ko smo uvedli GH, in sicer riževo kašico za večerjo, to je okoli 6. meseca. user posted image

Mogoče probaj z dudo ali pa da jo malo pobožaš in si malo ob njej.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.8.2010 21:19:30   
Lantea
Mi smo se od nočnega hranjenja odvajali pri 7 mesecih, ko sem videla, da ne gre za lakoto. To je potekalo tako, da je ponoči vstajal le ati, js nič, ker pravijo, da otrok mamico (mleko) zavoha (če je dojen) in mu je težje. Prvo noče je kar nekajkrat vstal, da ji je dal dudo. Rekla pa sva, da je ne bova v tem času (torej ponoči ko smo se odvajali) niti nosila niti ji ne vode dajala, ker potem bi se pač zaradi tega zbujala in bi morali to delati. Naš cilj pa je bil, da spi kakšnih 8 ur skupaj (spat je hodila okrog 21ih, pa da bi spala do kakšnih 5ih). Vsako noč je bilo potrebno manj vstajati, po 10 dneh pa v bistvu ne več. Mogoče res samo še toliko, da sva ji dala dudo in je zaspala naprej. Ampak pri tej "metodi" naj povem, da ne gre brez joka. Mala je prve tri dni kar nekaj prejokala, potem pa vsakič manj in od takrat smo vsi bolje spali, radi se imamo pa še danesuser posted image . Ne spomnim se sicer več, koliko je bila stara, ampak kasneje sva ji dala v posteljo dve dudi, da jo je lažje ponoči našla, ko jo je rabila, pa nama ni bilo treba vstajati. user posted image user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.8.2010 13:29:10   
Aniiita
Hvala vam za vse nasvete.

Gea spi v sobi z nama (sicer v svoji postelji), zako da dvomim, da bi se zbujala, ker bi jo bilo strah.. pa se mi zdi,da še niti ne pozna tega strahu. En obrok ponoči sem ji začela že prej redčiti in ga je daj dva sni prespala..bomo videli, če bo šlo tako tudi naprej..

MM- ja, se zdi, da jih je od dojenja ponoči še težje odvajati kot od flaše.. Razen vztrajnega dajanja dude v usta tudi jaz nevem kaj bi user posted image

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.8.2010 13:47:22   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Aniiita
MM- ja, se zdi, da jih je od dojenja ponoči še težje odvajati kot od flaše.. Razen vztrajnega dajanja dude v usta tudi jaz nevem kaj bi user posted image

Najboljše, da ji še dudo ukineš, pa bo boljše. Ker ta duda je tudi mene spravljala ob živce, odkar smo jo (pri 9,5 meseca) ukinili, je pa mir. Jaz sem ta prvo odvadila (pri 7-ih mesecih) nočnega dojenja tako, da ko se je zbudila in začela jokati, nisem nič prižigala luči, ampak sem jo samo lepo v temi božala in tolažila, dokler ni zaspala nazaj. (Dude ona za ponoči itak ni nikoli imela.) Prvo noč je trajalo 10 minut, naslednjo noč je jokala samo še pol minute, potem je par noči še samo zajamrala in takoj, ko sem jo začela božati po trebuščku, zaspala nazaj, po kakem tednu se pa niti zbujala ni več.

Ta drugega ni bilo treba odvajati hranjenja ponoči, ker je sam lepo postopoma podaljšal spanje brez hranjenja do jutra - to presneto dudo je pa ponoči večkrat izgubil in se je samo zato zbujal. Potem je imel v posteljici 2 in si je vsaj eno večinoma sam našel, včasih pa tudi ne in mu je bilo treba pomagati. Potem pa mi je (ko je bil star 9,5 meseca) tašča rekla, da je brala, da je treba dudo vzeti pri 6 ali 7-ih mesecih, da  je takrat najlažje. Pa sem rekla - ok, pa probajmo. Popoldan je kar v redu zdržal, proti večeru je bil malo siten (to bi sicer bil tudi z dudo), ker je bil že zaspan, ko sem ga dala v posteljico in je pojedel flašo, nato pa ni dobil dude, je pa začel tuliti. Sem pa pazila, da ne bi popoldan spal, da bo zvečer čim bolj zaspan. Lepo sem ga vzela v naročje, stisnila k sebi in je v minuti zaspal. Ponoči se je zbudil - believe it or not - SAMO 1x samkrat. Malo sem ga pobožala in je v minutki zaspal nazaj. Nisem mogla verjeti. Naslednjo noč se je tudi 1x zbudil, potem pa več ne in odkar nima več dude, spimo 100x boljše. Pa nisem mogla verjeti, da se je dude odvadil tako (rekla bi skoraj čudežno) zlahka, ker je bil - to moram poudariti - namreč pravi odvisnik - duda je bila v ustih kar naprej dan in noč, po možnosti še pa ena v roki. V par dneh se je pa vedel, kot da dude nikoli ni imel. Tako da - vsaj po naši izkušnji - imajo strokovnjaki, ki pravijo, da je treba dudo vzeti čimprej, čisto prav.

Se je pa po tem še zgodilo enih parkrat, da je pa hotel jesti ponoči (kakih 3h, 4h) - ampak to se je zgodilo samo, ko je iz kakršnega koli razloga čez dan premalo jedel (ker je bil bolan, ker mu je nagajal zobek ipd.), če čez dan dovolj je, ni nobenega problema in spi od 20h do 7h/8h zjutraj. V takem primeru, ko je bil dejansko res lačen, pa nobeno božanje/tolažnje ne pomaga, takrat pa tuli kot bi ga iz kože dajal in če ga skušaš potolažiti, še bolj tuli, ker vidi, da mu nočeš dati flaše. Če ni lačen, pa se slučajno kdaj zbudi, je pa dovolj da samo narediš "šššš, ššš" pa že zaspi dalje. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.8.2010 16:58:19   
Lantea
Tole z dudo bi bilo pa za poskusit. Naša je sicer šele dober mesec stara, tako da ne vem kaj vse se bo še do 7 meseca zgodilo, pa vseeno. Čeprav prva hčerka tud pri dveh letih ni imela pretiranih težav z odvajanjem. Je pa res, da sva pa tisti dve leti prej večkrat ponoči vstala, da sva ji dudo dala, ko bi mogoče lahko že bolje spala...vsi trije. No ja, vse pa ne more bit popolnouser posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?