|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   napovedan CR-maribor
16.8.2010 14:17:48   
malecka_mateja
Eno vprašanje za tiste ki ste imele napovedan cr v Mariboru. Kako je potekalo? EN dan prej sprejete? Ali ste se zbujale ob možu? ali ste takoj ko ste se zbudile videle otroka? Če ste mele enega otročka doma, ali ga je lahko na oddeleke šel takoj pogledat?

Prosim za čimveč informacij. me drugi ted čaka Cr in me zanima. Hvala že vnaprej

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: napovedan CR-maribor
16.8.2010 21:10:38   
smejčica

Oj,

jaz sem imela napovedan CR oktobra. En dan prej oziroma zvečer sem prišla v porodnišnico, uredila papirologijo, podatke, britje ..nobenega vaginalnega pregleda, sam pritisk ti zmerijo.
Ene so imele še ctg in ultrazvok, jaz ne. Potem zgodaj zjutraj sem imela ctg, nato pa sem čakala.

Jaz sicer nisem spala pri porodu (spinalna analgezija), tako da sem videla, kako se rodi. So mi ga takoj dali, da sma se malo pocartala, poslikala, ..(bilo je nopopisno, super res.) in takoj ko sem prišla iz operacijske, sem ga že imela pri sebi. Ko so me šivali, pa ga je imel moj.

Sem pa bila v sobi z eno, ki se je odločila, da bo spala. Zbudili so je že v operacijskii.Ko je prišla ven, je malega videla, ker ga je imel njen fant. Ko pa je fant odšel, so ji ga odnesli, ker ni bila v najboljšem stanju.(bruhanje, slabost, ..) Dobila ga je par ur po tistem.

Ob tebi na intenzivni je lahko samo partner, nihče drug ne more tja. Hčerka je lahko z mojim prišla šele 3 dan in še to sem morala iti ven iz intenzivne, da sem jo lahko videla. Je pa tako, da sta bila tam samo eno uro, poem pa so jih že začeli ven podit. :(

Te zanima še kaj? :)

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.8.2010 17:20:15   
malecka_mateja
user posted image smejcica res hvala za izčrpne podatke. tudi jaz sem se odločila za spinalnega.bomo vidli kako bo. mam pa carskega napovedanega čez en teden tako da bo hitro minilo in upam da bo lažji kot prvi ko sem spala.

hvala še enkratuser posted image

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.8.2010 18:37:46   
smejčica

Ja, Mateja. Men je blo res super, da sem imela spinalno. Pa imela sem eno res ful fajno anestezistko. Ful sem ji hvaležna. Na začetku je prišla do mene, mi povedala kako in kaj bo potekalo, da sem vse vedela. Vse mi je razložila. Ko se je začelo, mi je prišla dati tekočino, nato sem čakala oziroma ležala, da je tisto steklo (eno uro nekje), potem pa so me odpeljali v operacijsko.

Notri je blo pa tud vse super. Na začetku so mi dali spinalno v hrbtenico. Ni bolelo nič. (Sam prav se moreš naštimat, to ti vse prej razloži in pokaže mesto, kjer ti jo bo dala.). Potem se moreš hitro vlečt, ker zelo hitro prime in ne čutiš več nog. Mal hecen občutek, ampak nič hudega. Potem te z mokro vato mal potegne, da vidi do kod in če je spinalna prav prijela. Potem ti vstavijo kateter, ki ga tak ne čutiš. :) Pol se pa začne. Anestezijstka je stala pri moji glavi in me ves čas spraševala, kako se počutim, če je vse ok, in mi vmes razlagala, kaj se dogaja. :) Tako hitro je minlo in že je rekla, otrok je že zunaj. :) Jaz pa čist blažena. :)

Sem tudi imela najprej pomisleke, pa mi sploh ni žal, da sem se tako odločila. Res super. Malega so mi dali, poslikali, .. nato so ga malo sčistli in ga nesli mojemu, da ga je videl in malo pocartal, pa še slikala ju je in mi prinesla pokazat. Tako da....fotoaparat vzemi zraven, če boš imela morda isto anestezijstko. ;)

Potem ko pa so me pripeljali na intenzivno, pa sta me moja sončka že čakala tam. ;)
Vse je blo res super!

Naj ti tile dnevi hitro minejo in vse dobro. Saj bo. Potem se pa le oglasi tukaj na tej temi, pa poročaj, kako je bilo. ;););)

Neposredna povezava do sporočila: 4
17.8.2010 23:37:04   
ellie
Jaz sem imela napovedan CR januarja letos. Noter sem morala bit en dan prej ob 8ih zjutraj. Sicer niti ne vem, zakajuser posted image  ker sem potem nekje do 2eh čakala na sobo. V tem času sem izpolnila vse papirje in sva z mojim šla še ven na kavo in malo okrog. Sem pa že dobila kosilo. Potem proti večeru je prišla ena sestra, da bi me obrila...ampak ni blo potrebe, ker sem se že sama doma. Po večerji nisem smela več nič jest in pit. Naslednje jutro so pa me prišli kar zgodaj zbudit, da sem dobila še svečko (ki itak ni imela učinkauser posted image ) in sem šla na ctg. Okrog 8ih, pol 9ih so me peljali dol na intenzivno in mi dodelili posteljo. Je prišla anestezistka...vse razložila, me še enkrat vprašala, če sem res prepričana za spinalno. Ker ful preverijo, če si psihično pripravljen...ker drugače te raje dajo na splošno. Dobiš drugo spalno srajco, ki je zadaj odprta...in greš v operacijsko. Pred tem imaš še možnost videt partnerja (ampak ga jaz nisem, ker so sestre pozabile na njegauser posted image ...jaz sem pa itak bla mal zmedena od vsega adrenalina). Potem sem se pa morala vsedet na operacijsko mizo in mi je vstavila kateter za spinalno. Je začelo kar hitro prijemat...tak da sem zadnjo sekundo dala noge gor...ker jih skoraj več nisem čutila. Potem pa preverjajo, kaj še čutiš...in ko prime tako kot treba (meni se je zdelo, da je to trajalo par minutk), se začne. V operacijski sta bila sva porodničarja in cel kup sester. Anestezistka je bila superuser posted image  tista blontna...mi je skos govorila, kaj se dogaja in me božala in se pogovarjala z mano. Pomoje je fora v tem, da tako preverja, kako si. Dajo ti v žilo neko zadevo za krčenje maternice. Jaz sem imela malo problemov, ker sem ful težko dihala...tak da so mi potem zmanjšali dozo. Je pametno vse povedat kar čutiš...ne mislit, da pač tako mora bit. In otroček je bil kar naenkrat zunaj...so mi ga pokazali, ko se ga je držala še popkovina in potem preden so ga odesli na umivanje so mi ga prislonili k obrazu. Doktor je med tem že šival. Prestavili so me na posteljo in odpeljali na intenzivno. Partner te lahko vidi samo na poti do intenzivne...ker potem ga niso spustili noter, ker te tam rihtajo in itak si malouser posted image  Potem te začnejo filat s protibolečinskimi v žilo in filing je fenomenalen (od takrat razumem, zakaj se nekateri zadevajouser posted image ). Meni je blo ful fajn...ko si cel odsoten in kar spiš. Med obiski pripeljejo otročka in obišče te lahko samo partner.

Evo, to je moja zgodbauser posted image  ko sem bila jaz tam, smo bile na intenzivni ful fajn družba...smo se ful presmejale in res imele fino. Nas je pa bilo 6.

Še moj nasvet: ko ti bodo ponujali protibolečinske zadeve, sprejmi vse. Ne bit preveč pogumna, ker se ti bo zdelo, da te ne boli...ampak bolje je preprečit že v začetku...ker ko se ti enkrat razboli, pa ti več nič kaj dosti ne pomaga. In jaz več ne bi silila gor na oddelek...ker me smo imele možnost ostat doli al pa it gor. In mi je potem blo ful žal, da sem šla gor. Res da doli nimaš otročka skos pri sebi...ampak se pa imaš vsaj možnost res dobro odpočit. Doli te strežejo iz vseh strani, postelje so ful udobne...zgoraj na oddelku pa si bolj kot ne prepuščen sam sebi...postelje pa takšne, da jaz nisem nič spala.

Imam pa res lepe spomine na tiste dneve v Puser posted image  se še zdaj ful rada spomnim na takratuser posted image

< Sporočilo je popravil ellie -- 17.8.2010 23:39:27 >

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.8.2010 23:44:31   
ellie
Aja, sem zdaj še enkrat prebrala in vidim, da si en CR že imelauser posted image  ne vem, kako je drugače...jaz imam nasplošno visok prag bolečine...in sem okrevala ful hitro. 6. dan sem šla domov brez bolečin in sem doma počela že takoj vse tako kot ponavadi.

Je pa z obiski na intenzivni tak...odvisno od dežurne babice. Nekatere so malo komplicirale...večina pa jih je spustila tudi koga drugega noter. Če ne drugače pa si lahko šel tam do sprejemne sobe in si tam bil z obiski.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.8.2010 8:09:56   
malecka_mateja
user posted image ellie za zgodbo!hvala še tebi. zdaj sem res polna informacij. upam da bo vs epotekalo kot mora.
glede bolečinskih vem jaz sem prvič vse vzela še na oddelku 2 krat ker me je bolelo tako da to nebo panike. ja ko bom vstaal bom pa tudi jaz prosla drug dan da grem ven v dnevno sobo da bi moj oprincesko vidla ker bo njej in meni ful hudo če se 4 dni nebova vidle. no amapk vse bomo preživeli. tak da zdaj sem že čist pripravljena ampak kaj bo pa bomo videli v torej. komaj čakam malo pa me je tudi strah.
bom javla potem ko pridem kako je bilo.
hvala obena za izčrpne informacije.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.9.2010 8:32:27   
malecka_mateja
dan!

evo naju že doma.
sem se odločila za spinalno in res je bila zakon. takoj sem videla mojega sončka in pa nič ni bolelo nič nisem čutila niti ko sem spinalno dobila tako da res vse pohvale, super je bilo. tudi sestre v šok sobi so zakon.
tako da vsem ki greste na Cr poskusite spinalnega ker je zakon in nič ne boli pa najlepši trenutek ko zaslišiš otročka jokat in ga takoj vidišuser posted image user posted image user posted image user posted image
hvala vsem puncam ki ste mi pomagale pri odločitvi.

Neposredna povezava do sporočila: 8
1.9.2010 12:54:08   
smejčica

Super. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem prav čakala, kdaj se boš oglasila.

Lepo cartanje. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?