Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: LERO Imam možnost, da se zaposlim za 9 ur na tedne za OPB (polna obveznost je 25 ur na teden) - to je po sistematizaciji. Potem pa bi lahko imela še 16 ur dodatne strokovne pomoči, ki pa ni v sistematizaciji (to gre verjetno v povečan obseg dela). Po logiki bi bila na šoli kar nekaj ur. Me pa malo skrbi, kako bo s plačo. A bom potem po sistematizaciji imela 1/3 (36 %) celotne plače ali kaj manj oz. več? Kako se plačuje povečan obseg dela oz. dodatna strokovna pomoč? A je kje določeno, koliko je cena ene ure? Ali mi pripada malica v celoti ali le tretjina? Kako je z regresom? Ali dobim dopust v sorazmernem deležu? Koliko dni je to? Ali bom izpadla čudno, če bom kaj takega vprašala na razgovoru? Hvala za odgovore že v naprej. 9 ur je bolj malo. To pomeni da toliko, to je cca 35% je zaposlitev in toliko dobiš plače. Kako to uradno gre pa ne vem, poglej v ZOFVI, kako je to določeno, al pa še v KP za vzgojo in izobraževanje. Dodatna strokovna pomoč je lahko sistematizirana ali pa ne. Sistematiziran del navadno poberejo spec. pedagogi, psihologi...., nesistematiziran pa učitelji. To pomeni, da dobiš plačanih toliko ur, kolikor jih realno tudi narediš. Med dopustom ne dobiš nič, ta del ti ne šteje v delavno dobo niti ne dobiš nič med bolniško - slednje sicer lahko dobiš plačano, če nadoknadiš ure kasneje. Skratka, te ure so čisto ok, za kakšno uro imet, ampak za toliko ur imeti nesistematiziranih, pa ni ravno najboljša varianata, če mene vprašaš. Nesistematizirane ure niso isto kt povečan obseg dela, so čisto posebej vrednotene in so edini del, ki ga sploh lahko dobiš izplačanega. V šolstvu nimamo stimulacije, ker je zamrznjena že od ne vem kdaj in bo še do ne vem kdaj. V realnosti težko narediš kakšno naduro, ker vse nadure, ki jih narediš, štejejo v dopust. Odvisno od šole do šole, vendar se mi zdi, da se povprečje giblje od 100ur navzgor, pa tja do 200 in več za not prinest, če želiš imeti poleti dopust.
|