bomboncek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: luba duša tukaj se najdem...in razmišljam isto...dejstvo je da sem ga kar nekajkrat soočila z vsem...pogovorom tko in drugače, napisala sms,pismo, prosila, kričala, jokala, lepo rekla, pejva zdej narazen ko še lahko sodelujeva zaradi otroka...[b]pa me vedno prepriča v nasprotno..in je nekaj dni/mesec bolje in za trenutek pomislim "prav sem naredila"...pa pride tisti ups... Hvala vam res; Ronja tudi tebi posebej za spodbudo...sama pa moram bit pogumna...nihče drug ne bo srečen namesto mene... po prebranem sodeč te ima tvoj mož zagotovo rad, se pa bojim, da ljubezni in spoštovanja ni več. mislim, da tudi zelo dobro ve, da če bi šla narazen, bi bil tako ob določene ugodnosti (žena servis) kot celo pridobil nove obveznosti (najbrž bi imela deljeno skrbništvo za otroka). Če pustimo čustva ob strani in gremo samo na racionalni del zakona oz. funkcioniranja družine, ti povem takole: Nekoč sem na enem drugem forumu prebrala, da je ženska rekla svojemu moškemu: poslušaj, glej, jaz ne morem več, stalno sem sama z otroki, familijo furam sama naprej, gospodinjstvo sama, meni je tega dovolj in odhajam. bom prihajala po otroke vsak vikend, ok? Kaj misliš, da se je zgodilo? Najbrž je človek zelo hitro poprijel za svoj delež obveznosti, saj je po moško izračunal, da se mu to bolj splača, kot če ostane 5 dni na teden z otroki in gospodinjstvom. Morda ne bi bilo odveč, če bi tvojega moža soočila s tem, da bo hočeš nočeš MORAL najti čas, ko bo sina ob njemu določenih dnevih MORAL it iskat v šolo, peljat v glasbeno, na nogomet ali kamor pač sin hodi. In da bo med vikendi MORAL imet 48 ur neprestano otroka s sabo in to brez žena servisa. Izračunal si bo, da se mu to ne splača. No, še za konec, praviš, da dokler ni zamenjal službe, da je bilo vse ok, službo pa je menjal pred letom dni. No, tukaj priznam, da sem se malo vprašala kako to, da si ti v enem samem letu tako na durh marš popustila in postala tako izredno nesrečna, da bi ga takoj bila pripravljena zapustit. Eno leto je - če drugače obstaja ljubezen - tako kratek čas, da se v tem času skoraj ne moreš zavedati problema, kaj šele, da bi problem zaznala, opazovala, če gre res za problem in analizirala situacijo, premislila o nadaljnjih korakih in se navsezadnje odločila o usodi zakona. Zato te imam malo na sumu, da si ti njega tudi malo naveličana, ne samo, ko ga ni, pač pa tudi ko je.
< Sporočilo je popravil bomboncek1 -- 24.10.2010 14:15:31 >
|