|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bom zmogla!?!
17.8.2010 10:51:23   
aleunam
Samo debatiramo. user posted image  Ni potrebno takoj planiti po človeku v smislu, skuliraj svoje misli in občutke (pa da ne razumeš kako se lahko nekomu ustavi življenje...). Včasih potrebujemo samo to, da se spihamo na forumu, da preberemo tudi kakšno vzpodbudno besedo, da dobimo nov zagon. Ponavadi ni potrebno veliko, da na stvari začnemo gledati še z drugega zornega kota in začnemo premikati gore. In ja, tudi brco v rit potrebujemo, ni potrebno zavijati v celofan, a svetujmo na kulturen način brez obtoževanj.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
17.8.2010 14:00:57   
Vijoličarka
ploho3006, napravi si načrt. Pa jedilnike. Punce so ti par enostavnih stvari predlagale, še kakšno si izmisli. Pri kuhi, sploh za veliko ljudi, je dostikrat problem prav to, da ne veš, kaj bi skuhal.

Vsedi se za mizo in si izmisli par jedi, katere ali marisikaj lahko napraviš prejšnji večer, da ne boš živčna ali da so hitro pripravljene. Napiši jih po vrsti in ko boš prišla po seznamu do konca, začni od začetka. Tako boš vedno vedela, kaj bo treba jutri skuhati.

Če si boš zamislila kakšen makaronflajš, potem lahko omako pripraviš že zvečer, naslednji dan pa samo še pogreješ in skuhaš makarone, zvečer pripraviš golaž, naslednji dan pogreješ in hitro skuhaš polento... Kranjske klobase so dobra ideja in marsikatero čorbo na žlico laho pripraviš prejšnji dan.

Ljudje smo različni in tudi sama sem taka, da sem ziheraš, če moram vse delati zadnjo minuto, sem čisto iz sebe. Zato si pomagam s predpripravami, kolikor je realno mogoče.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 27
17.8.2010 14:12:10   
ronja
Delavcem lahko tudi kupiš hrano, ni treba, da je vse handmade, saj oni tega navadno ne cenijo toliko kot če jim prineseš kake ornk nasitne zadeve, zelenjave tako navadno ne marajo preveč. Če pa že kuhaš, naredi pasulj, pa klobase, pa tako. Kruh kupi. Začni si že zdaj sestavljat jedilnike, kaj boš skuhala in kaj rabiš za kako jed in koliko - da boš imela vse splanirano in boš potem samo listek vzela v trgovino, nabavila naenkrat vse potrebno in ne bo potem še skakanja za raznimi sestavinami in tuhtanja, kaj naj pa zdaj...

Vsekakor nabavi sling - tako lahko kuhaš z otrokom zraven, on je ves zadovoljen, da gleda, ti pa imaš obe roki prosti za delo.

Te pa razumem, ker sta tudi mojidve zelo zelo nespeči in kot dojenčici nista kaj dosti spali, Ronja celo samo v rokah ali slingu. Brez njega bi gagnila. Ampak gre počasi na boljše, otroci dobijo nek ritem, včsasih tudi malo dlje začnejo spat,... Sem pa še vedno neprespana, kar je logično, ker v 3 letih še nisem prespala cele nočiuser posted image .

Sčasoma se tudi naučimo boljše organizirat: vidim pri sebi: zdaj naredim v krajšem času vse - tudi v službi naredim v polovičnem času toliko kot sem prej v polnem delovnem času z veliko nadur... Enostavno imaš večjo motivacijo, da do ure končaš in zato bolj misliš, da imaš vedno plan b, da si vse pripraviš nekako vmes, sproti, medtem, ko kaj drugega delaš... Medtem, ko se tuširaš, v glavi sestavljaš jedilnik, recimo, hehe.

Pa odloži dete, zamoti naj se sam

Zara, eni otroci se ne zamotijo sami - vsaj ne kot dojenčki. saj počasi se vsi navadijo, moji sta zdaj včasih prava angelčka, ampak kot dojenčici pa ju nisem mogla kaj dosti odlagat...

Meni je zelo všeč tisti pregovor, ki pravi, da takrat, ko si rečeš, da ne moreš več, si ravno na pol poti tega, kar v resnici zmoreš. Na žalost ga jaz včasih preveč dobesedno jemljem in se potem mal zrušim od časa do časa. ampak se potem spet sestavim, (I get knocked down- but I get up again - you can never keep me down!) hehe.

Neposredna povezava do sporočila: 28
17.8.2010 14:22:41   
ronja
Ideje boš mogoče dobila pri kakem taborniškem kuharju, oni kuhajo za veliko lačnih otrok, ki hočejo bit hitro siti - verjetno majo kak trik v rokavu...

Delavci navadno zelo cenijo meso: klobase, hrenovke in podobno - to je hitro kuhano in nimaš veliko dela - flikneš v vodo in pobereš ven, to je to. Pasulj je tudi priljubljen, pa kak golaž, pa ričet,... sposodi si v knjižnici kako knjigo: jedi na žlico. ali pa Balkansko kuhinjo, not imaš skoraj vse recepte v takih količinah, da ti ne bo treba nič preračunavat - bojo vsi siti, pa še za vas bo ostalo. Seveda jejte vi isto kot oni, da ne boš 2x kuhala.

Če boš delala pecivo, naredi nekaj, kar se samo vlije na pekač, ne se spravit delat nekih kifeljčkovuser posted image . Vliješ na pekač, razrežeš, po želji posuješ s sladkorjem in to je to. Kreme so dobre, ampak se pacajo, delavci pa navadno nimajo čistih rok, ker si jih nimajo kje umit in jim je štorasto to jest.

Res je veliko v ogranizaciji in gotovo ti bo uspelo, samo nehaj dvomit, pa boš imela 2x več moči. jaz sem bila zdaj sama z malima na morju 9 dni in sem si ful splanirala vse. Vem, da ni isto, ampak tam ni ves čas odprta trgovina, tudi je z malima tam zelo zoprno it v trgovino in sem si zorganizirala tako, da mi je bilo čim lažje, ves čas sem imela jedilnik v glavi, ker mala je tečna, ko je lačna, meni je pa težko z ljubeznijo kuhat, medtem, ko se mi ljubljeno bitje dere zravenuser posted image . In je ful laufalo! Res se splača zbrat ideje in potem po tistem kuhat, je vse veliko hitreje!

PS: pa pozanimaj se, od kod so delavci oz. če je kak musliman med njimi, da jim ne boš ravno svinjine delala, če je ne jedo. navadno cenijo tako skrb bolj kot pa kake fensi šmensi hrane. Ne pripravljaj nič kitajskega, ker je treba vse na malo zrezat. Kuhinje, kjer se kuha za veliko ljudi bolj ležerno so grška, turška, balkanska in naše jedi na žlico.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
17.8.2010 15:46:43   
jana banana
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

Dete je sedaj staro slabih 8 mesecev in včasih mi ne uspe ne pospraviti pa ˝našem˝ stanovanju, niti skuhati kaj več kot za malega princa...v galvnem RAZMETANO!!!

Ko pomislim da se od mene pričakuje da bom kuhala še za delavce...si ne predstavljam kako, kdaj...če še za naju včasih ne uspem skuhati. Kam bom dala otroka če...ne vem no...dajte me malo potolažite, ker me kar precej skrbi, kako bom vse to izpeljala, da bo prav!

Moje je 16 mesecev in mi nikakor ne uspe imeti pospravljeni niti se trudim, ker je čez minuto tko kot je blo.

Delavci so pa predvidevam plačani - zato nej rihtajo sami hrano - vsaj pri nas je blo tko ko smo renoviral.

Če pa delajo zastonj - pol si pa zaslužjo - da jejo v gostilni!

drugače pa ne - ne boš vsega zmogla

Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Varstvo otrok.
пеперутка16

Kdo pazi na vašega otroka, medtem ko ste v službi?

Hodi v vrtec. (74%)

Stari starši. (19%)

Varuška. (0%)

Ne delam, pazim sama. (7%)

Drugo. (0%)

Število vseh glasov: 27

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!