Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi No, vidiš, to pa je meni nekaj težko razumljivega. A potem si tudi ti zjutraj ne umiješ zob in greš v službo z zadahom?! In če temu ni tako, zakaj je potem razlika pri otroku? Te ločnice med praksami res ne razumem. Nekaj velja za starše, nekaj pa za otroke - zakaj že?! Če pa seveda to velja generalno, pa je - oprosti izrazu - zame to višek malomarnosti. In ja, pri nas si umivamo zobke po vseh glavnih obrokih, vsekakor pa zvečer in zjutraj. Sama si tudi v službi vsaj z zobno nitko očistim zobe po obroku in splaknem usta, če sem kaj sladkega pojedla. Ker je otrok še vseeno otrok.....in trileten otrok ni enak 30 in 40 letnemu odraslemu...... Jaz moji hčerki zjutrja nisem umivala zob nekaj mesecev, ko je bila v tisti fazi, ko se je temu upirala in drla na vso moč.....sva imeli samo zvečer borbo...... se mi je pač tisti čas zdelo brez veze navsezgodaj zjutraj obremenjevati otroka in sebe zaradi enega umivanja zob.....pa saj ne gre za življenje in smrt ampak zgolj za neumite zobe...... jaz sem si jih začela umivati, se mi zdi, šele tam nekje pri 4 letih, pa sem imela vse zdrave mlečne zobe in tudi s stalnimi nimam problemov (me je celo zobozdravnik pohvalil, da imam odlično higieno zob in ne boste verjele, umivam si jih le zjutraj in zvečer......zobozdravnik mi je tudi dejal, da je to povsem zadosti, da pretiravanje lahko škodi zobni skleninini).... Aja, pa hčerka spije še mleko pred spanjem......sicer nikoli ne pije sokov ponoči (sokove itak pije zelo, zelo redko, za žejo pije vodo ali radensko).....mleko pa spije skoraj vedno po umivanju zob, že na pol v spanju...... Liliana, spoštujem tvoje mnenje, se pa z njim ne strinjam. So določena opravila in dolžnosti, kjer ni debate, med slednje po mojem mnenju sodi tudi umivanje zobk. Kar se mora, se mora, od prvega zobka dalje. Smo tudi mi imeli nekaj časa borbo, ampak smo vztrajali in madam je dojela, da tu ni pardona. Že dolgo časa si tako dosledno in rada umiva zobke. Pretiravanje škodi, se strinjam, ampak zame 2x ali 3x dnevno ni pretirano umivanje zob. Zakaj pri umivanju, česanju las, menjavanju spodnjega perila ipd. ni take tolerance? Ali pa je mogoče tudi tu?!