miapia
|
Draga maša! Najprej te spodbujam in upam, da boš dosegla svoj cilj, ki je sicer mogoče malo preveč drastičen, ampak vseeno. Za začetek bi ti povedala, da 3kg na mesec ni zdravo hujšanje. Hujšaj tam od 0,5-1 kg na mesec. In ti bo uspelo, če si v glavi razčistila in se dobro motivirala. Čeprav je kasneje dober motivator odlično počutje. Ne pa obupat, če kile ne bodo letele dol, ker ti povem, da ne bodo, se bo pa poznalo na tvoji postavi, sploh če telovadiš. Moraš pa upoštevati še eno dejstvo, da kilaža ni vedno merilo in lahko te bo maj v hlačah, imela pa boš več kg, sploh če boš pridobivala mišično maso. Zato mogoče delaj na začetku na kurjenju maščob, kar pomeni drugačno obliko rekreacije, kjer je max napor hitra hoja oz, lahek jogging. Še eno stvar naj omenim. S hormonskimi spremembami, vlago v zraku, vročino, vrsto hrane (slane) se ti poviša raven vode v telesu, kar lahko pomeni tudi par kg več. Potem pa še M, kjer imam jaz vedno od 1-2 kg v teh dnevih več. Ker diet ne bi rada uporabila in jih jaz tudi ne maram in ne podpiram, se moraš pripraviti na spremembo načina prehranjevanja. Jaz imam sicer na začetku zaradi zdravstvenih težav (dermatitis, kandida...) tak način, ki ga živim že 9 mesecev in ga v večji meri ne bom nikoli spremenila. In to je: - nič belih stvari (moke, mleka, sladkorja) - čim manj OH - nobenih drugih sladil (od medu naprej) - nobenih priboljškov (bonbon, žvečilka) - ne jem mlečnih izdelkov, razen margarine in masla, včasih pojem malo sira, če je ravno v solati - ne jem ne kruha, ne testenin, ne riža - kaj jem: sadje, zelenjavo, meso, ribe, jajca (stročnice JA, hrenovke JA...) Pijača: - zgolj kava brez vsega, čaj brez vsega, navadna voda, radenska, donat. Bog ne daj vode z okusi, ker imajo zelo veliko sladkorja. In to je to... v 9 mesecih 10 kg, ki so mi ostali od poroda. Najbolj važno pa je...nikoli nisem preveč nažrta, nikoli napihnjena, nikoli me ne zvija, redno hodim na blato, počutim se največkrat "prazno"ali fit, kakor hočeš to razumeti. Najbolj pa, da sem ponosna nase, da sem v življenju dosegla nek nivo, ko lahko rečem, da skrbim za svoje zdravje. Pa srečno in veliko uspeha.