slovenka
|
naš mali (2m) se zvečer pogosto krega na dojki, vse od začetka... pa sem se nekaj časa mučila, tudi dodajala, a je spil kvečjemu 40ml, potem sem pa nehala s hranjenjem. Nahranim ga malo prej, ko je še miren, recimo ob 19h, potem pa pred spanjem ponudim zizo in če se začne bunit in jezit, ga odstavim in malo nosim, da se umiri, potem gre pa kar tako spat ("brez večerje"). Se je izkazalo za dobro. Si mislim, da pač ni lačen oz. ni tako lačen, da bi se mučil dojiti dodajam pa ne. Težo dobro pridobiva, 1 kg na mesec, se potem zbudi kje ob 1h in v miru naje... Sicer pa pri starejši pupi (sedaj 2 leti) sem nekaj šarala, teža je bolj počasi naraščala in sem se dosti sekirala, na splošno je bilo več težav z njo kot sedaj... začelo se je pri 2m, potem nekje pri 3m zvečer ni več hotela dojenja in je spila flaško mleka itd. Po 4. mesecu sem si nekje začela že mleko črpati in ji dajati in tako smo vozili do 5. meseca, ko pa ni bilo več mleka. Biga, ne sekiraj se preveč. Te razumem, kako je s starejšim, naša je tudi ljubosumna... in sem pred porodom rekla, da če bo dojenje trajalo 40 min ena runda, pa na eno uro, kot je pri večji, sploh ne bom dojila, ker tako ob dveh otrokih ne bo šlo. Se pa mali sedaj naje v 10 min in je na tri ure...