|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pes na vrvici-?
24.7.2010 21:11:49   
Bauka
Pozdravljene,

če ima katera izkušnje oz. informacije s tega področja - namreč zanima me kako lahko ukrepaš proti lastniku psa, ki ima svojega ljubljančka spuščenega na javnem mestu in ga kljub tvoji prošnji ne pripne na vrvico, čeprav je bilo v mojem primeru na igrišču pred gostilno (kjer so igrala za OTROKE) zraven vsaj 10 otrok, od tega sta se dva otroka zelo bala tega psa-??? 

Za odgovore se vam zahvaljujem in lahko noč,
Bauka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pes na vrvici-?
24.7.2010 21:33:24   
J.L.
nevem kako ukrepati, je pa kazen za lasnike, v primeru da ne uporabljajo povodca za psa med sprehajanjem. bi ga bilo treba prijavit, sploh če veš podatke o lastniku. me razkurijo takšni ki po parkih sprehajajo pde brez vrvice. user posted image

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.7.2010 21:36:19   
K_a_t_i
Mene pa razkurijo taki, ki pripeljejo psa na otroško igrišče (s tablo, da je za pse prepovedano) in psa privežejo na enega od igral...

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.7.2010 19:58:21   
miapia
Enostavno ga prijaviš - pokličeš policijo.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.7.2010 20:22:05   
Onasiss
Jaz imam podoben primer s tem, da se po bloku šeta neprivezan sosedov pitbul. Bi imela še več komplikacij s sosedom kot če psa oz lastnika prijavim...  žal.

So what....

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.7.2010 10:24:54   
Aja32
Prijavi ga na VURS oz. veterinarskemu inšpektorju. 

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.7.2010 10:26:59   
zvesta
pokliče se policija... ki ga oglobi... preverjeno...

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.7.2010 13:49:14   
anity_1
Ja, to je kaznivo na javnih prostorih imeti psa neprivezanega.. Tako da res najbolje - policija.. 

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.7.2010 10:12:39   
Poka
Jaz bi na vašem mestu to naredila anonimno. Pitbull, verjetno od nekega neuravnovešenega osebka (očitno), zna bit nevaren. Na splošno mi gre na živce, ker so te stvari pri nas neurejene, neodgovornih lastnikov, ponavadi potencialno bolj nevarnih pasem, pa ogromno.

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2010 10:31:10   
Arwenko
Pokličeš policijo, načeloma se kr dobro odzivajo, jaz sem bila prijetno presenečena. 

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2010 15:14:14   
dory
taki pametnjakoviči gredo men ful na živce..a zdej pa k misli da ma največjega psa na vasi, da je pa loh spuščen,ker se bo loh braniluser posted image

jst pa s psi na baterije vse privezane in na čimkrajšem štriku,da kak orjak ne pride mimo in mi ga pomalica...

ja preverjeno...pokličeš policijo...in lastnika oglobijo...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.8.2010 14:36:52   
janaja
Zgleda je tale loška policija pol en čudn primer, ki se jim očitno nič ne da.
Po vasi šeta neprivezanih cuckov 5 kom pa norim in norim in nič ne pomaga.user posted image
Če ne drugega, ko pride kolegica na obisk in imata oba z malim fobije na pse, se vn iz bajte ne prikažemo. Grrrrrrrrrrrrr te vaški cepci

Lp

Janaja

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.8.2010 19:59:43   
carbene
Slovenija je ena taka primitivna vas, kjer je samoumevno, da cucki okoli letajo neprivezani. Le redkokdaj naletiš na pohvale vrednega lastnika psa, ki ima svojo zver trdno na vrvici.

Vedno se razburjam, kako so možne takšne manire, ki predstavljajo celo kršitev zakona (!). Tudi sama imam fobijo pred psi in me je iz teh razlogov močno minilo tako sprehajanje kot izletništvo. Ampak, glej ga zlomka, v tej naši ljubi domovini bi nasrkal ti, če bi se branil pred nevarnim psom in bi ga recimo zabodel, ko bi skočil nate. Ker za takšno dejanje bi moral dokazati, da te je pes res napadel. Torej - najprej ti cucek zagrize v vrat, potem šele ga ti lahko brez pravnih posledic zabodeš. user posted image Pa še potem bi te verjetno namakali v tvojem lastnem soku, ker bi za oblasti težko umevno razložil, zakaj okoli nosiš s sabo hladno orožje (orožni list (tj., pištole in puške) za varnostne namene je pa itak praktično nemogoče dobiti). Torej kaj nam preostane? Baje policija. Policija bi morala zagotavljati varnost državljanov, ki se pač očitno sami iz zgoraj navedenih razlogov ne moremo/smemo braniti sami. Do varnosti smo namreč upravičeni celo po ustavi, če se ne motim, mar ne? Torej to vključuje tudi odvezane pse. Je pa res, da ima zelo verjetno tudi policija pogosto zvezane roke, ker pač tudi njih j***** naši slavni slovenski zakoni oziroma interpretacije le-teh.

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.8.2010 10:18:10   
zvezdica_1
mene je zadnjič en velik pes-ne vem, na kakega ovčarja z dolgo dlako me spominja kar konkretno prestrašil. tečem po gozdu, nakar skoči pred mene, začne lajat in kazet zobe... sem že kar gledala, kje je kako drevo, da na njega spležem,....

in pol se prikaže lasntik, in ja, reksi, kaj pa se jeziš...user posted image in je trajalo par minut, da je psa umiril in spravil s poti, da sem lahko šla mimo... da tega, da je pes dobesedno na zadnjih tacah stal in renčal na mene z odprtim gobcem in kazal zobe, ne omenjam....

ehh, pa eni so brez pameti. in potem se še cmerijo po tv-ju, ko jim kak lovec psa ustreli. če bi ajz kaj smrtnonosnega imela pri roki, tudi ta pes ne bi bil več na zemlji, ampak pod njo. pa imam rada živali, ampak sebe še bolj

(odgovor članu carbene)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.8.2010 9:37:18   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: carbene

Ampak, glej ga zlomka, v tej naši ljubi domovini bi nasrkal ti, če bi se branil pred nevarnim psom in bi ga recimo zabodel, ko bi skočil nate. Ker za takšno dejanje bi moral dokazati, da te je pes res napadel. Torej - najprej ti cucek zagrize v vrat, potem šele ga ti lahko brez pravnih posledic zabodeš. user posted image

vsi cucki in psi pač ne skačejo ljudem za vrat. A zdej bo mene strah, da ne bo en psihopat z nožem napadel mojo ubogo poskočno čivavicouser posted image ..

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu carbene)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.8.2010 18:54:57   
carbene
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: carbene

Ampak, glej ga zlomka, v tej naši ljubi domovini bi nasrkal ti, če bi se branil pred nevarnim psom in bi ga recimo zabodel, ko bi skočil nate. Ker za takšno dejanje bi moral dokazati, da te je pes res napadel. Torej - najprej ti cucek zagrize v vrat, potem šele ga ti lahko brez pravnih posledic zabodeš. user posted image

vsi cucki in psi pač ne skačejo ljudem za vrat. A zdej bo mene strah, da ne bo en psihopat z nožem napadel mojo ubogo poskočno čivavicouser posted image ..

Zakaj pa naj bo mene vedno strah, da me bo en zmešan cucek napadel? Vsi cucki in psi pač niso miroljubni.

Imej čivavo na vrvici, jo dobro drži in jo po potrebi opremi z nagobčnikom. Skratka - če se držiš zakonov, se ni treba ničesar bati. Ne tebi ne meni. Čisto preprosto, mar ne?

< Sporočilo je popravil carbene -- 25.8.2010 18:59:53 >

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?