|
RE: Čiščenje kože ali alergija: izkušnje, pro... 29.7.2010 22:43:48
|
|
|
|
naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: novakatja naja78 hvala za odgovor. Zdaj sem 9 dni na dieti brez jajc in urtika 3. Mleko jem. Izpuščaj po rokicah in trebuhu je začel malo bledeti, več ga zanesljivo ni, mogoče malo manj. Se kar bojim, da bi bila preveč optimistična. Zdaj ne vem, ali naj še mleko ukinem ali ne. Naša P je na dopustu do 23. 8. , k tej drugi se mi pa ne da, če ne bo izrazito slabše. Mi ni všeč. A ti ješ kuhan paradižnik - mezgo, ribe, papriko? Moja kolegica, ki je bila na dieti brez mleka in jajc, je to jedla in v 1 mesecu so vse pike izginile, pa kri v blatu tudi. Teste je imela tudi vse negativne. ojla. jaz bi na tvojem ukinila prej mleko,se mi zdi da je bolj pogost alergen,na drugem mestu so jajca,ponavadi pa je pa kar združeno.tako da,...............kar bodi optimistična,te alergije izginejo baje do 3 leta starosti. jaz jem domače paradajze,mezgo kupljeno zelo malo.koncentrat sploh ne nikoli,ker ni zdrav.tudi vegete ne.imap v millerju bio jušne kocke,ki so take kot knorr-ove.ni razlike,pa nobenih E-jev.daš jih povsod,imajo tudi v obliki kao vegeto. ribe,ja recimo 2x na mesec,pretiravam ne,ker so tudi zelo alergene,sploh morske sedeže ne(ala hobotnica v solati,školjke,...),kaki kalamari pa ker padejo na krožnik.seveda na žaru.papriko samo z vrta,ne vsak dan. moraš biti le malo previdna.od tvoje kolegice otrok ziher ni imel problemov,zato je pač vse jedla.tudi mamice,katerih dojenčki imajo močne krče-kolike,jedo vse,pa je zeloooooooo priporočljivo da ne jedo mlečne izdelke in mleka,ker to povzroča 80% kolik.pač.odčločitev je tvoja.tako kot npr. če bi dajala govejo juhico 4 mesečnem otroku.ene to delajo.pa so otročki ok,meni pa je skregano z logiko,...sej pri 3 letih pa fašejo alergijo na nevem kaj.me razumeš,.....kasneje so lahko problemi. jaz jem skoraj vse:pogruntala sem ful izdelkov,ki ne delajo problemov pri dieti na kml,jajca. npr: wanerjeve dietne napolitanke,....kruh kupujem v merkatorju,imaš jih najmanj 6,7 vrst.vse ok.pršut od mip-a,pečen pršut,kuhan pršut,bio tartex paštete z gobicam in ostali okusi,gea margarina je čist ok,še za pečt je super.meda ne jem.je zelo alergen.tudi pico sem jedla.testo je brez mleka,jac(preveri!!! v gostilni).samo brez sira,šunke.ostalo je gor. koruza našga napenja. imaš miljon testenin brez jajc,ki so popolnoma enake kot ostale.ne jem preveč svinjine.malo pogrešam pohane šnicle. sladoled,je zakon: rižev imajo ga v leclerku in tušu,je pa drag čez 7 eur.ampak jaz si ga kupim. pijem riževo mleko od isole.super je.kupim si čokolino(ne čokolešnik,ker so not lešniki,....). a poznaš izdelek TOPPASS,taki polšterčki,ki jih v riževo mleko namočiš??? super so. ne uživa, sojine izdelke,ker je soja zelo alergena in otrok večkrat razvije še alergij nanjo.ni pa nujno.danes sem probala sicer sojin desert,ampak je bila to izjema,.... jem vse od krompirja,...riž,polento,golaži,...ma ni da ni.pa še kile gredo dol. upam da sem ti kaj pomagala.aja bonboni: kiki,une mentolove z želejem in cukrom,...preverjeno....
|
|
|