|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lega stanovanja + & -
22.7.2010 15:21:44   
Anonimen
Glede na to, kje leži stanovanje (sever,jug, vzhod,zahod) - kakšne so prednosti in slabosti določene lege? Zanimajo me praktične izkušnje. Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lega stanovanja + & -
22.7.2010 15:27:07   
špelin@
Trenutno mi pade na misel samo dejstvo, da imamo dnevno obrnjeno na zahod in mi sonce celo popoldne (in del večera user posted image ) poleti nažiga noter ko utrgano user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.7.2010 15:31:13   
majch
mi smo obrnjeni na vzhod in imamo jutranje sonce, popoldne pa senco. Največ sonca boš imela na jugu, na severu pa najbolj enakomerno svetlobo čez cel dan (primerno za ateljeuser posted image )

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.7.2010 15:44:12   
Anonimen
Največ sonca boš imela na jugu, na severu pa najbolj enakomerno svetlobo čez cel dan (primerno za ateljeuser posted image )

Teoretično razumem, kaj pomeni kaj user posted image , me pa zanima, kako ste praktično zadovoljni s katero od strani neba.

(odgovor članu majch)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.7.2010 16:41:34   
hrchy
Zame je bilo idealno, ko je stanovanje gledalo tako, da je bila kuhinja na SV, dnevna pa na SZ. Nikoli prevroce, pa se zmeraj dovolj sonca takrat, ko ga rabis.

Najbolj neustrezno zame se mi zdi, ce je glavni del stanovanja obrnjen na SV, ker to pomeni, da je vecinoma skoz senca... Zdaj je stanovanje V-Z, kuhinja in spalnica gledata na vzhod in dobita jutranje sonce, dnevna in jedilnica pa vecerno. In je tudi super.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.7.2010 16:47:04   
mateyka
moji starši so vedno govorili, da je najleše stanovanje južno, ker je ful svetlo. samo je pa tud vroče in brez dobre klime in kakih rolet in markiz je kriiiza. pri nas je zarad tega ful vroče. dnevna na zahodu zna bit tud zorpna, ko je tako vroče in ti sije not, da moraš met poleti skoz rolete dol popoldne user posted image takrat je sever nice lega user posted image
pozimi je pa severna lega tmurna za moje pojme. in kar nekak vlažno je tam okoli, ker nikol sonce ne sije direkt tja.

kaj pa vem, fino je (zame), da imaš vsaj 2 legi v tlorisu. nekak je več šanse da dobiš vsaj en del po svojem okusu user posted image

ok, mogoče še to:
1. fino je da spalnica ni na vzhodu, ker te sonce zjutraj ubije že ob 5-6h (to mamo zdaj mi - ni fajn poleti) - ok, razen če daš rolete vedno čist dol, da si v orto temi ko sonce vzide. če si "ptica ranilica" je točka ena brez veze user posted image
2. dnevna ni na zahodu, ker ti sonce spet pribija not cel popoldan, ko se družina zbere doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.7.2010 16:51:02   
mateyka
heh, kakšna različna mnenja user posted image

hotela sem samo še dodat, da po moje vse skup ni tako važno, če maš klimo. pa ja - te vmesne lege (SV, JZ, SZ..) so verjetno res še najbolj prijetne. so nekje vmes in majo vsega po malo. to je še najbolje user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.7.2010 17:33:43   
Anonimen
meni "zahodno" stanovanje odgovarja.
zjutraj frišno, popoldne sončno. poleti.
pozimi pa tudi ni potrebno pretiravati s kurjavo.

se mi zdi, da je to stanovanje za sončne ljudi.user posted image

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.7.2010 18:04:16   
Felicita
moja soba je v zunanjem vogalu hiše, okno gleda na vzhod (mogoče bolj JV), druga zunanja stena pa na sever. je to daleč najhladnejša soba v hiši, sonca nimam direkt zjutri (pride okrog 8ih) in dokaj hitro gre (pred 11o), je pa vseeno dovolj svetlobe čez dan. edino pozimi je stalno temno, ampak sem se že navadla... je pa tut pozimi precej hladno (18-20 stopinj približno, klub ogrevanju); ampak kot rečeno, meni je čist ok.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.7.2010 20:26:26   
jar
IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

Zame je bilo idealno, ko je stanovanje gledalo tako, da je bila kuhinja na SV, dnevna pa na SZ. Nikoli prevroce, pa se zmeraj dovolj sonca takrat, ko ga rabis.

se zelo strinjam.

predvsem kuhinja mora biti čim bolj proti severu, da je čim manj sonca.
prvič: ni dobro, da na hrano sveti sonce, niti na hladilnik
drugič: je potrebno dosti manj pucat, ker se ne vidi vsaka packa, vsak prstni odtis

v dnevni pa zahodno sonce ne sme obsijat TV-ja

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.7.2010 20:28:05   
Anonimen

A lahko tole malo razložiš, zakaj ni dobro?

(odgovor članu jar)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.7.2010 21:04:48   
Felicita
aja, evo še ena pripomba na V/JV postavitev - polna luna sveti skoz okno user posted image tko da za spalnico (vsaj brez rulet) to ni najbolj kul.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.7.2010 22:25:59   
Gina
Če imaš hišo, imaš itak vse štiri strani neba prisotne nekje v stanovanju.
Če pa vprašaš za garsonjero, kam bi jo jaz imela obrneno, pa na jug ali zahod. Zakaj? Ker ljubim sonce, toploto in ker me ubijata mraz in tema. Vzhod ima res premalo sonca, vsaj za moj okus, sever je pa sicer relativno enakomenrno osvetljen, ampak če pa ne vidiš direktno sonca, si ves čas v polmraku. Ne, to ni zame.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.7.2010 23:01:11   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

A lahko tole malo razložiš, zakaj ni dobro?

jaz imam v kuhinji cel dam sonce....fuuuul sonce.... in iz vsake peške, koscice na okenski polici  mi zraste rozicauser posted image ....pa zacimbe....pa ko rozam dajem umetno dihanje jih samo na kuhinjsko okno postavim....

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.7.2010 23:07:18   
Anonimen
pa ko rozam dajem umetno dihanje jih samo na kuhinjsko okno postavim....

to si pa tako lepo napisala, da imam občutek, da pri tebi še suho cvetje oživi!user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
23.7.2010 8:30:01   
LoCa
najboljše je, da imaš tiste sobe, kjer si čez dan (dnevna ponavadi najbolj) svetle in da ti sonce not sije. Imam večino dneva sencio tako da govorim iz izkušenj. Za moje pojme je jug ali jugozahod najboljši. Tiste boge 3 mesece, ko imaš dol rolete je nič v priemrjavi s tričetrt leta umetne svetlobe. Če boš gledala so taka stanovanja tudi dražja.
Tako kot je napisala Gina, ko nimaš sonca v stanovanju šele vidiš, kaj pomeni, da ga imaš. Dobesedno zgubljaš energijo s slabo lego.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?