hedviga
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Ima ogromno besedišče, trenutno poje pesmice Žiga žaga, Jaz sem mala roža, loči med bagrom, traktorjem, kamionom, pove, da je počil balon, razloči kako je ime našemu psu, sosedovemu, ve kaj je velika ptica, kaj majhna, kaj je letalo, helikopter in kaj mravlja, pa vse ostalo, kaj je v naravi, ve imena hrane, pijače - sok, voda, čaj, potem oblačila, naša imena, obuvala, pove, da oči pelje avto, mami čiča, ona čiča, ve osnovne dele telesa, da če se usekneš, da je smrkelj, in tako naprej. A????? O svašta.. A vse te zadeve tudi dejasnko poimenuje? Recimo "traktor" ali "sok"?? Ali smrkelj? Madoniš, naša dva bosta začetek avgusta stara 18 mesecev pa niti v sanjah da bi kateri kaj takega povedal. Mislim... vesta kaj bo, če rečem da bomo pili čaj ali kdo bo piškotek ali kje je kuža Beki in kako dela ura itd In vesta kje čistimo nosek pa s čim čistimo zobke pa .... Ampak, da bi to poimenovala pa niti slučajno. Pojeta oba, Špela sicer veliko bolje, tonsko pravilno a brez besedila Lajata, mjaukata, rjoveta, tiktakata, amam-ata, kličeta mamo ... Sicer pa imata preveč dela z debato med sabo v svojem jeziku. In videti je da se 100% razumeta!! Ni čudno da "ne razumeta" mene, če jima kaj ne dovolim