|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
6.7.2010 21:15:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Popolnoma prekiniti stike s primarno druž...
6.7.2010 21:15:44   
Anonimen
Ne glede na to, kaj vse smo vložili v svojo ozdravitev, še vedno nekje v nas ostaja hrepenenje. Hrepenenje po normalni družini, normalnem otroštvu, starših, ki bi nas spodbujali. Čeprav vemo, da je vse to mimo in da realno ni možno, se vendarle nezavedno vračamo k tej želji in hrepenenju in v vse to projiciramo tiste, ki so nas rodili. Do konca take stvari razčistimo šele ob smrti staršev.

Ne vem, če je potrebno čakati do smrti - se mi zdi, da je škoda življenje za večno hrepenenje - in na enak način se mi zdi, da vedno pride trenutek in točka preloma - ko se gugalnica začne gugati v drugo stran.

Samo jaz sem borec, nekje v sebi user posted image , in (že) z današnje časovne distance mi stvari stojijo čisto drugače. Šla sem svojo pot in glede na to da, da staršem ni bilo ama ništa nič prav kar sem počela (ali dobrega ali slabega) - sem začela početi samo tisto, za kar sem v sebi bila trdno prepričana, da prihaja iz mene - čeprav nasproti vsakemu pričakovanju in vsaki družbeni normi. In to je plus, v bistvu ogromen plus, najbrž-toliko kot mi nekdo ni dovolil živeti mojega življenja, toliko bolj sem nekje ga.

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
6.7.2010 21:38:26   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Ne glede na to, kaj vse smo vložili v svojo ozdravitev, še vedno nekje v nas ostaja hrepenenje. Hrepenenje po normalni družini, normalnem otroštvu, starših, ki bi nas spodbujali. Čeprav vemo, da je vse to mimo in da realno ni možno, se vendarle nezavedno vračamo k tej želji in hrepenenju in v vse to projiciramo tiste, ki so nas rodili. Do konca take stvari razčistimo šele ob smrti staršev.

Ne vem, če je potrebno čakati do smrti - se mi zdi, da je škoda življenje za večno hrepenenje - in na enak način se mi zdi, da vedno pride trenutek in točka preloma - ko se gugalnica začne gugati v drugo stran.

Samo jaz sem borec, nekje v sebi user posted image , in (že) z današnje časovne distance mi stvari stojijo čisto drugače. Šla sem svojo pot in glede na to da, da staršem ni bilo ama ništa nič prav kar sem počela (ali dobrega ali slabega) - sem začela početi samo tisto, za kar sem v sebi bila trdno prepričana, da prihaja iz mene - čeprav nasproti vsakemu pričakovanju in vsaki družbeni normi. In to je plus, v bistvu ogromen plus, najbrž-toliko kot mi nekdo ni dovolil živeti mojega življenja, toliko bolj sem nekje ga.

Jap, sem že razmišljala, zakaj je cca polovica ljudi, ki so imeli težko otroštvo tako presneto egocentričnih, da vidijo samo sebe, cca pol jih je pa preveč prestrašenih. Oboje odnese v neko skrajnost. Najbrž to izvira iz tega, da so imeli tako take vzorce (pomemben sem jaz, če ne poskrbim zase, bom izvisel - in seveda vzorec, da drugi ljudje niso pomembni, da z njimi lahko delaš kar hočeš) ali pa so jih narava, geni + hudo težka vzgoja pripeljali v strahospoštovanje do vsega, boječnost, nezaupanje in nesamozavest - pa so morali vlagat res ogromno energije, da so sploh ven zlezli - so pa zelo prijazne osebe v osnovi, vsaj kar jih jaz poznam. Prvim je mogoče malo lažje, ker so se rodili z močnim zavedanjem o sebi. Čeprav še vedno ne vidim, da bi bili tako zelo izraziteje srečnejši od drugih. Kaj pa vem, lahko se pa kompletno motim.

PIkapolonica, jaz ne bi prav nič razmišljala, z vsemi sredstvi bi se borila za sestro. Matr, zasluži si to. Ne smeš pustit, da takole trpi in da se nad njo izživljajo. V končni fazi, morda bo šlo pa zlepa, morda bo še srečna mama, da se jo bo rešila, če itak ne mara punc. Če ne gre zlepa, lahko še vedno delaš zgrda. In to si sestra zasluži. Zasluži si, da jo nekdo ima brezpogojno rad in da se zanjo brezpogojno potegne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
6.7.2010 22:14:53   
TaMaSa
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

pri meni bi bila samo ena možnost, za sestro bi se borila...

Tudi pri meni.
Se posebej, ker si sama isto dozivljala,in ves kako ji je hudo in kaksne posledice pri njej lahko pusti. Ne misli na to, da se bo mama ubila. Zakaj sploh, zaradi sosedov, govoric? Bori se za sestro, sicer ti bo enkrat zal, da nisi ukrepala, ceprav si vedela kako ji je tezko. Poleg tega imas se mozevo podporo.

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 29
7.7.2010 9:01:55   
Pikicapokica6
OMG.....Vijoličarka, kako dobro si napisala, kako resnično....

Hvala vsem za vzpodbudo in tako veliko podporo. Upam, da se bo tole dobro končalo. Kar se tiče mene ne bo težko dokazati dejanskih razmer, saj imam pri psihologinji vse črno na belem, težje bo prepričati okolico, ki jo imajo za svetnico, saj smo navzven vedno delovali kot popolna družina. O razmerah ve le nekaj sorodnikov, moj mož (kateremu je enkrat, preden sva se poročila, poskušala preprečiti poroko z mano, ker da sem lajdra in da z mano ni vse ok, da si naj najde kakšno boljšo, je rekla.....moj mož pa je moj prvi fant, vendar mi tega nikoli ni hotla verjeti), tudi oče, vendar se na njega ne morem zanesti.....Težko bo, ampak poskusila bom. Sestro bom pa že zdaj poskusila pripeljati k nam, ker so počitnice. Vendar se bojim, da sploh do nje ne bom mogla, ker jo bo mami verjetno zaprla noter. Zlahka sigurno ne bo šlo. In delala bo scene, verjetno bo padala dol, kot ponavadi, kadar ji je kdo kaj rekel ali se ji postavil po robu. Zato pa je oče raje tiho. Težko bo, ja.

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
7.7.2010 9:39:12   
TaMaSa
Pikapolonica, prav si se odlocila. Bos videla, da bo slo.

Se bojis, da sploh do sestre ne prides? Kaj tvoja mama ne hodi vec v sluzbo? Ce ja, potem pojdi po sestro med njeno odsotnostjo, bosta lahko vsaj v miru spakirali. Najbolje, da gresta kar skupaj z mozem.

Res mocno drzim pesti, da ubogi punci omogocite lepse zivljenje. Mi je zelo hudo zanjo, kar na jok mi gre, ko premisljujem, kako uboga reva trpi. Imam sama 15letno hci, katera se trenutno sekira zaradi neuslisane ljubezni, pa se mi smili. Da bi  kaj taksnega dozivljala kot tvoja sestra..user posted image user posted image .

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 31
7.7.2010 10:30:06   
mojamura
PikicaPokica6, sama ti lahko rečem le, da si super oseba, da je tvoja sestra lahko res srečna da te ima...mnogo otrok nima takšne sestre ali brata. se pa tudi pridružujem mnenju vseh ostalih tukajuser posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

Neposredna povezava do sporočila: 32
7.7.2010 10:37:18   
sanasan
OMG.....Vijoličarka, kako dobro si napisala, kako resnično.... Hvala vsem za vzpodbudo in tako veliko podporo. Upam, da se bo tole dobro končalo. Kar se tiče mene ne bo težko dokazati dejanskih razmer, saj imam pri psihologinji vse črno na belem, težje bo prepričati okolico, ki jo imajo za svetnico, saj smo navzven vedno delovali kot popolna družina. O razmerah ve le nekaj sorodnikov, moj mož (kateremu je enkrat, preden sva se poročila, poskušala preprečiti poroko z mano, ker da sem lajdra in da z mano ni vse ok, da si naj najde kakšno boljšo, je rekla.....moj mož pa je moj prvi fant, vendar mi tega nikoli ni hotla verjeti), tudi oče, vendar se na njega ne morem zanesti.....Težko bo, ampak poskusila bom. Sestro bom pa že zdaj poskusila pripeljati k nam, ker so počitnice. Vendar se bojim, da sploh do nje ne bom mogla, ker jo bo mami verjetno zaprla noter. Zlahka sigurno ne bo šlo. In delala bo scene, verjetno bo padala dol, kot ponavadi, kadar ji je kdo kaj rekel ali se ji postavil po robu. Zato pa je oče raje tiho. Težko bo, ja.

Super, pikicapokica6user posted image
Upam, da boste imeli čim manj težav!user posted image user posted image user posted image
Pa ne oziraj se na njene scene. Če se le da, ignoriraj! Ne pusti se sprovocirati in poskusite izpeljati ne glede na mamine scene!
Jaz bi se pred drastičnimi koraki ali pač hkrati z njimi odločila tudi za pogovor, nasvete pri 'uradnih osebah' t.j. csd, sestro bi tudi peljala na kakšen pogovor k šolski ali pač kakšni drugi psihologinji na pogovor, kak nasvet bi prosila tudi tvojo bivšo....fajn bi bilo, da imata s sestro neko 'zaslombo'. Če gresta na csd ali policijo prvi, imata namreč že korak prednosti pred mamo. Kaj veš, kaj ji lahko pade na misel...Se mi zdi, da če pri odgovornih ustanovah prvi iščeta nasvete, pomoč bosta, upam, imeli že nekakšno 'zavarovanje'. Sestra je namreč še mladoletna...da ne bi slučajno mami padlo v glavo, da te morda še obtoži ugrabitve ali kaj podobnegauser posted image

Veliko sreče!!!

CARPE DIEM!

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.7.2010 10:46:53   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

PikicaPokica6, sama ti lahko rečem le, da si super oseba, da je tvoja sestra lahko res srečna da te ima...mnogo otrok nima takšne sestre ali brata. se pa tudi pridružujem mnenju vseh ostalih tukajuser posted image

Se ne bi mogla bolj strinjat!

Vsem tistim (vidim, da vas je kar nekaj), ki ste imeli tako težko otroštvo ob ljudeh, ki si ne zaslužijo naziva "starši", pa pošiljam en velik objem. user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.7.2010 11:32:43   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa

Se bojis, da sploh do sestre ne prides? Kaj tvoja mama ne hodi vec v sluzbo? Ce ja, potem pojdi po sestro med njeno odsotnostjo, bosta lahko vsaj v miru spakirali. Najbolje, da gresta kar skupaj z mozem.

Res mocno drzim pesti, da ubogi punci omogocite lepse zivljenje. Mi je zelo hudo zanjo, kar na jok mi gre, ko premisljujem, kako uboga reva trpi. Imam sama 15letno hci, katera se trenutno sekira zaradi neuslisane ljubezni, pa se mi smili. Da bi  kaj taksnega dozivljala kot tvoja sestra..user posted image user posted image .

Moja mama nikoli ni hodila v službo. Menda zato, ker ni imela kam dati otrok, vendar mislim, da ni bila sposobna, saj so seveda že takrat obstajali vrtci, pa še stara mama je bila doma. Naj omenim, da je mojega očeta spoznala pri 13 letih in se poročila in me rodila pri 17. letih. Imela je tudi sama težko otroštvo (oče pijanec, ki je vse po vrsti pretepal), zato je na ta način verjetno želela uiti takim razmeram. Vem in razumem, zakaj je vedno bila taka zagrenjena in polna sovraštva. Večkrat sem ji rekla, da bi mogla it na kakšen posvet h kakšnemu strokovnjaku, pa je bila huda ura, nabutala in zmerjala me je kot hudiča, dobesedno. Ampak ko sem bila mlajša, sem samo sebe krivila za take izpade in vse, zato se nisem znala upreti. Pa kaj čem razlagat......Hudo, res.....Močno me je prizadelo, ko sem spoznala, da je enako s sestro. Vendar imam zdaj moč in podporo, ki je prej nisem imela. Čeprav sem mislila, da sem že vse prebolela, me močno boli.....Ampak tokrat je drugače, ker vem, da lahko kaj naredim. 

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 35
7.7.2010 11:44:28   
*miska.mcc*
pikicapokica....v rokah imas moznost, da lahko resis clovesko zivljenje. ne izpusti je. ni veliko ljudem dano kaj tako plemenitega!

srecno!user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 36
7.7.2010 11:50:02   
TaMaSa
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa

Moja mama nikoli ni hodila v službo. Menda zato, ker ni imela kam dati otrok, vendar mislim, da ni bila sposobna, saj so seveda že takrat obstajali vrtci, pa še stara mama je bila doma. Naj omenim, da je mojega očeta spoznala pri 13 letih in se poročila in me rodila pri 17. letih. Imela je tudi sama težko otroštvo (oče pijanec, ki je vse po vrsti pretepal), zato je na ta način verjetno želela uiti takim razmeram. Vem in razumem, zakaj je vedno bila taka zagrenjena in polna sovraštva. Večkrat sem ji rekla, da bi mogla it na kakšen posvet h kakšnemu strokovnjaku, pa je bila huda ura, nabutala in zmerjala me je kot hudiča, dobesedno. Ampak ko sem bila mlajša, sem samo sebe krivila za take izpade in vse, zato se nisem znala upreti. Pa kaj čem razlagat......Hudo, res.....Močno me je prizadelo, ko sem spoznala, da je enako s sestro. Vendar imam zdaj moč in podporo, ki je prej nisem imela. Čeprav sem mislila, da sem že vse prebolela, me močno boli.....Ampak tokrat je drugače, ker vem, da lahko kaj naredim. 

Grozno. To je se veliko huje, ker ni bila zaposlena. Sigurno se ji zdi, da je sama ena velika revauser posted image , vidve s sestro pa trpita.

Pikicapokica, nic ne odlasaj ce si se odlocila, da sestri pomagas. najbolje, da gres se danes do CSD. Tudi tebi bo veliko lazje, ko bo vse za vami. Res mi je hudo.user posted image

Ampak kaj pa brata? Popolnoma pod maminim vplivom? Sta se toliko mlajsa, ali kako, da ne sprevidita kako sestra trpi? Oce pa sploh...nimam besed.
Drzi seuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 37
7.7.2010 16:46:09   
ronja
Sem bila v isti situaciji kot jo ti opisuješ - nasilje podolgem in počez, še za vsako petico sem slišala,da sem gnoj in ku.rba in kaj vem kaj še user posted image - sčasoma sem itak nehala informirati ljudi, kaj počnem.

Čakaj malo, a nisi ti pisala, da si imela "hvalabogu normalno mamo"? Ki je bila super mama... Zdaj mi je sicer veliko bolj jasno, zakaj si pisala na tisti temi to, kar si pisala, samo sama sebe pa negiraš...

vijoličarka, spet podpis, hehe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
7.7.2010 18:00:27   
Anonimen
Čakaj malo, a nisi ti pisala, da si imela "hvalabogu normalno mamo"? Ki je bila super mama...

Na splošno ziher ne normalno, daleč od tega. V določenih pogledih pa ja.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
7.7.2010 19:46:12   
madela
Nisem brala vsega,zato ne vem če že tak odgovor obstaja....

Iz lastnih izkušenj ti povem,da sem pri 15 letih pobegnila od doma...moja mama je točno vedela kje živim,šla je na CSD in v mojo  šolo in za odgovor je dobila,da me pod prisilo več ne more spravit nazaj domov,dokler imam jaz streho nad glavo.
Če še to velja ne vem,vendar mislim,da ni nobenega problema,da vzameš sestro k sebi!
Obema pa želim veliko sreče user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
11.7.2010 9:31:39   
mala zirafa
Kaj pa če jo vzameš k sebi v "rejo".Jaz bi jo kakorkoli.Poskusi kaj posnet na dig. diktafon oz. na gsm.Tako bi pridobila več dokazov.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 41
11.7.2010 10:35:40   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Kaj pa če jo vzameš k sebi v "rejo".Jaz bi jo kakorkoli.Poskusi kaj posnet na dig. diktafon oz. na gsm.Tako bi pridobila več dokazov.

ne bojo upoštevali, razen če tisti ki je sneman podpiše, da ve da je sneman.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?