|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehod iz enega stanovanja v drugo
2.7.2010 12:06:55   
madisol
čedalje bolj me muči naslednja zadeva:

stanovanje sva si uredila v taščini hiši. živi sama, je vdova, ima prijatelja, ki občasno prespi pri njej. ni odvisna od nas, se nas ne drži kot klop, pa vendar...

zadeva je naslednja: med njenim in našim stanovanjem so vrata, ki so čez dan večinoma odprta, zaradi otrok, ki kar naprej laufata sem in tja. moti me, ker nimamo nobene zasebnosti, ker sta maladva skoz v pogonu, ker pri njej iščeta potuho, ker gresta vedno pogledat, če ima tašča kaj boljšega za kosilo kot mi, in bla bla bla.

zadnjič so se vrata malo zataknila, pa je vsa zgrožena rekla, da menda pa jih ja nisem zaklenila user posted image

tuhtam, da bi zaklenila ta vmesna vrata in tja postavila omaro, ki jo res rabim (user posted image ), ampak je mož odločno proti, čeprav ni ravno "mamin sinko".

vem, da če bom to naredila bo cel ogenj v hiši. mali že zdaj, če so vrata zaprta in še ne doseže kljuke vpije in se zaletava in kliče mamo user posted image

žal mi je, da tega nisem storila pred 5-leti ko sva si urejala stanovanje....

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehod iz enega stanovanja v drugo
2.7.2010 12:39:25   
~Biba~
IZVIRNO SPOROČILO: madisol

ker si rabila njeno pomoč? varstvo?

sama sem na istem....imamo vmesna vrata...ki mi včasih tudi gredo na živce.

hmm...če je tašča vredu, se pač pogovori z njo o tem, o tvoji potrebi zasebnosti...kupite par siporexov(zidakov) pa zazidajte ta vrata za vedno. ke rče vrata ostanejo, na tvoji strani je omara, na taščini pa? vrata, ki vodijo nikamor? to ni fer.

otroci pa bojo lahko do babice prišli pravtako kot vsi ostali..skozi vhodna vrata. te pa že vidim kako tekaš za njimi po dežju, ko želijo do babice v copatihuser posted image

(odgovor članu madisol)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.7.2010 13:08:15   
ledenaa

:

stanovanje sva si uredila v taščini hiši.

če niste že pred leti uredili stvari tako kot je treba je ne vem zakaj bi te zdaj motila ta vrata user posted image in da otroka odhajata k njej
Tako je,saj živite kot si zgoraj napisala v njeni hiši

ja vem da nisem v nobeno pomoč,ampak ni kej moram napisatuser posted image

(odgovor članu madisol)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.7.2010 14:51:10   
Gina
KO je moja bivša tašča hodila not in ven in not in ven, se mi je enkrat skegljalo in sem začela zaklepat vrata. Kako ji je bivši razložil ne vem, vem pa, da je bila nekaj časa užaljena, potem pa ne več. Jo je minilo.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.7.2010 17:07:32   
Spark
Mene bi motilo da si otroci zmišljujejo in so malu tu in malo tam. Pa če če ti skuhaš nočejo jest pa grejo tja iskat.
Lepo se pogovori z njo zakaj želiš da se vrata zaprejo in ta varata zapri. Otroci naj vedo da si ti mama in da te je treba upoštevati, boste pa šli na obisk k njej, in takrat lahko delajo kakor hočejo. Če se bosta s taščo lepo pomenili bo vse razumela.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.7.2010 17:16:49   
bskrle
Zaradi vzgoje ej bolje, če so vrata zaklenjena, potem vedno obvelja otrokova ali taščina želja in ne tvoja.
Zakleni.
V enem mesecu se bo tudi ona privadila

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.7.2010 19:29:53   
arabela*
meni bi se odrolalo, da nimam zasebnostiuser posted image

< Sporočilo je popravil Saraya -- 2.7.2010 19:30:09 >

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.7.2010 21:03:02   
saruška

tuhtam, da bi zaklenila ta vmesna vrata in tja postavila omaro, ki jo res rabim (user posted image ), ampak je mož odločno proti, čeprav ni ravno "mamin sinko".

to smo nardili mi, in sicer smo namesto vrat postavli gips plošče, na vsako stran pa dali omaro in je tako mir pa še funkcionalno je...

(odgovor članu madisol)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.7.2010 1:04:43   
Vijoličarka

čedalje bolj me muči naslednja zadeva:

stanovanje sva si uredila v taščini hiši. živi sama, je vdova, ima prijatelja, ki občasno prespi pri njej. ni odvisna od nas, se nas ne drži kot klop, pa vendar...

zadeva je naslednja: med njenim in našim stanovanjem so vrata, ki so čez dan večinoma odprta, zaradi otrok, ki kar naprej laufata sem in tja. moti me, ker nimamo nobene zasebnosti, ker sta maladva skoz v pogonu, ker pri njej iščeta potuho, ker gresta vedno pogledat, če ima tašča kaj boljšega za kosilo kot mi, in bla bla bla.

zadnjič so se vrata malo zataknila, pa je vsa zgrožena rekla, da menda pa jih ja nisem zaklenila user posted image

vem, da če bom to naredila bo cel ogenj v hiši. mali že zdaj, če so vrata zaprta in še ne doseže kljuke vpije in se zaletava in kliče mamo user posted image

Ja, že takoj na začetku bi morala tista vrata eliminirati. Zdaj je, kar je, če jih boš zdaj zaprla, ti bosta najbolj zamerila otroka.

Ampak za stvari, ki te motijo, niso kriva vrata. In ni tvoja zasebnost motena, temveč taščina. Saj se uletava v taščino stanovanje, kajne?

Tašči je to očitno všeč.

Druga stvar pa je, da ti dovoliš otrokom, da sredi kosila stečejo k tašči pogledat, da je tam bolje in da se nihče od vaju z možem ni pogovoril z njo, da jih mora poslati nazaj, ne pa vsa srečna streči.  In da tekata po potuho k njej. To se da urediti s pogovori, brez da bi se zazidavalo vrata.

Resno se moraš pogovoriti z možem, mož pa z mamo, da naj ne razvaja otrok čezmerno in spodkopava vajine vzgoje.

Morda pa tašča sploh nikoli ni razmislila, da s tem, ko otrokoma vsa srečna da kosilo (ki je otrokoma tisti hip boljše, kot pri vas), svojima ljubljencema bolj škoduje, kot pa koristi in ni pravična do tebe. Pa tudi s potuho jim ne koristi. Pa če imajo še tako velike očke in so tako prisrčni. Mogoče nikoli ni razmislila, da s tem, ko hrani svoje potrebe po pomembnosti v otroških očeh, njima dela medvedjo uslugo.

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 4.7.2010 1:09:21 >

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu madisol)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.7.2010 16:09:09   
rozinca33
Čist iskreno... mama si ti in ti si tista, ki postavljaš pravila pri svojih otrocih. Od njiju moraš zahtevat, da te ubogata, tašči pa pojasni, kaj želiš doseči. Če otrokoma popuščaš zato, da ne bosta vpila, boš imela celo življenje težave z njima. Ona dva te izsiljujeta, ker si do sedaj to dopuščala (verjetno ti je tako tudi pasalo, da si si lahko malce oddahnila od otrok, kar vsekakor prija na trenutke) - tašča pa ti je to omogočala. Glede na to, da praviš, da tašča ni neki zmaj, o kakršnih imamo možnost brat tudi na RR, verjamem da bo pripravljena sodelovat predvsem v dolgoročno dobro otrok.
Vse dobro ti želim.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.7.2010 8:25:09   
barni
Mi smo že v snovi edino možno odprtino, ki bi lahko služila za prehod iz enega stanovanja v drugega zazidali. Najprej so bial v načrtu vrata in sem bial odločno proti. Potem je bilo okno, kao zaradi svetlobe in sem bila spet proti. Potem smo zadevo resšili s steklenjaki in lepo zazidali. sVetloba je, nihče pa ne more čez.

To je bilo, še preden sva imela otroke. Zdaj vidim, daje bila vrhunska odločitev. Ker vidim, kako hitro se lahko navadiš na komoditeto in t amala bi prav gotovo lepo sama hodila sem in tja. Tako pa ne more, imamo zaklenjena vhodna vrata (ločen vhod) in tudi oni jih imajo.

Jaz bi se ziher zaklenila, če so to vrata, ki se tičejo samo vas (če so hkrati tudi taščina, potem bo malo težje). Samo jaz se ne obremenjujem s tem, kaj si bo kdo mislil. Moja zasebnost in mir sta neprecenljiva, zato sem se odselila od doma in si pri partnerju naredila tako stanovanje, da imam zasebnosti na pretek. Vidimo se, če se srečamo pred hišo. Na obiske se ne vabimo in imamo popolnoma ločeno življenje. Če hoče mala na obisk, mora pri njih pozvoniti. Meni se zdi to osnovni bonton. Že zdaj ve, da je ona doma zgoraj in babi in dedi spodaj. Tudi sicer če kdo od nas kaj rabi, se pokličemo po mobitelu. Kaj veš, ni nujno da vsakemu vsak trenutek paše, da se mu en nalima pred vrata. Meni že ne user posted image .

(odgovor članu rozinca33)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.7.2010 13:42:58   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Ja, že takoj na začetku bi morala tista vrata eliminirati. Zdaj je, kar je, če jih boš zdaj zaprla, ti bosta najbolj zamerila otroka.

Ampak za stvari, ki te motijo, niso kriva vrata. In ni tvoja zasebnost motena, temveč taščina. Saj se uletava v taščino stanovanje, kajne?

Tašči je to očitno všeč.

Druga stvar pa je, da ti dovoliš otrokom, da sredi kosila stečejo k tašči pogledat, da je tam bolje in da se nihče od vaju z možem ni pogovoril z njo, da jih mora poslati nazaj, ne pa vsa srečna streči.  In da tekata po potuho k njej. To se da urediti s pogovori, brez da bi se zazidavalo vrata.

Resno se moraš pogovoriti z možem, mož pa z mamo, da naj ne razvaja otrok čezmerno in spodkopava vajine vzgoje.

Morda pa tašča sploh nikoli ni razmislila, da s tem, ko otrokoma vsa srečna da kosilo (ki je otrokoma tisti hip boljše, kot pri vas), svojima ljubljencema bolj škoduje, kot pa koristi in ni pravična do tebe. Pa tudi s potuho jim ne koristi. Pa če imajo še tako velike očke in so tako prisrčni. Mogoče nikoli ni razmislila, da s tem, ko hrani svoje potrebe po pomembnosti v otroških očeh, njima dela medvedjo uslugo.

Čaki čaki mal. Kaj ma tašča s tem, da se otrokom dovoli it od mize k njej gledat kaj je za jest. To ni nobeno spodkopavanje vzgoje s strani tašče, ampak pomanjkanje vzgoje s strani staršev.

Neposredna povezava do sporočila: 12
22.7.2010 23:09:06   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Čaki čaki mal. Kaj ma tašča s tem, da se otrokom dovoli it od mize k njej gledat kaj je za jest. To ni nobeno spodkopavanje vzgoje s strani tašče, ampak pomanjkanje vzgoje s strani staršev.

Ja, saj je res in tako sem tudi napisala, da ni prav, da ona, kot mamica, otrokom to letanje dovoli.

Ampak tašče so različne.

Ene bodo mamici pomagale in bodo otroke ljubeznivo poslale nazaj, češ da je mamica skuhala kosilo zanje, kaj in kdaj bodo jedli pri babici, se bodo pa drugič posebej zmenili. Druge bodo pa vse srečne, ker ima otrok raje njihovo kuho, morda celo precej zadovoljne, da bo imela snaha polne lonce in imajo rade občutek, da so 'boljše od mamice'.

Ene bodo mamici pomagale in kadar se bodo otroci prišli pritožit, jih bodo poslale nazaj, da naj se z mamico zmenijo, druge jih bodo vse srečne objele, češ 'ja bogi, te samo matrajo, samo babica te razume'.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.7.2010 16:06:11   
mamamajča
Jaz bi pa rekla, da ni tolk problem v vratih, ampak v tem, kaj se dogaja. Ti si mama in enostavno si ti tista, KI NE DOVOLI, da se hodi k babici gledat, če ima kaj boljšega za jest. In ob kakšni strašni krivici, ki jima jo ti narediš, letet k babici po potuho- Ustavi, prepovej!
Pa ne bojo vrata nič napoti.
Saj vem, nisem ti pomagala, ampak ti si mama, in ti določeno stvar dovoliš ali pa pač ne....

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?