alesha
|
Doma imam dvomesečno punčko, ki se samo doji. Včeraj sve imele tudi pregled pri pediatru, od koder sem šla zelo slabe volje. Ta mesec je namreč pridobila samo 500 g . Prvi mesec jih je 860 g. Pediater je rekel, da je to premalo in da naj ji 2x na dan dodajam po 60 ml (ker se ta trend ne sme nadaljevati). Čist sem bila na tleh, kako je to možno , ker vem, da imam mleka dovolj. Seveda mi hudič ni dal miru in sem jo včeraj podojila, nato pa ji dodala še 60 ml mleka po flaši, ki jo je brez problema sprejela. Popila je vse. Še predno sem ji dala flašo, sem jo hotela podojiti še na drugi joški, vendar jo ni in ni hotela sprejeti . Drla se je, kot da ji ne vem kaj delam. Ker imam še od prejšnje hčere doma pumpo, sem danes si probla izčrpat, če je res problem v tem, da nimam dovolj mleka. Najprej sem jo ob 6.00 podojila, nato pa sem si ob 7.20 iz iste dojke načrpala še 80 ml (pa še bi lahko, vendar sem nehala). Torej ni problem v tem, da ni dovolj mleka.... ampak ne vem, očitno mala ne sesa dovolj intenzivno in dovolj dolgo. Kako to spodbuditi???? Ko se doji, večrat vmes neha in jo moram kar naprej stimulirat, da še malo potegne. Doji se okoli 15-20 minut, kar bi človek pričakoval, da je dovolj, samo očitno ni. Ali ima katera nasvet kako pripraviti otročka, da bi bolj sesal. Očitno je res malo bolj nežne sorte, ker me od vsega začetka bradavice niso nič bolele. Se mi pa večkrat zgodi, da ko jo skušam pristaviti se začne jokat, glava umika stran, se odriva, pa vem da je lačna . Ne vem zakaj se tako obnaša. Včasih imava res borbe s tem dojenjem. Sploh ne vem kaj naj naredim. Podoji se samo na eni dojki, drugo potem noče... ali naj res dodajam.... kaj naj še probam???? Res ne bi rada prešla na flašo. Hvala za nasvete in izkušnje!