|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kilogrami pred prvo nosečnostjo in drugo
5.7.2010 12:13:15   
Anonimen
No tule se pa moram oglasituser posted image

Naj povem, da tudi mene na trenutke muči podobno, kot začetnico tele teme. Vedno sem bila prava Twiggy - torej bolj drobne in majhne postave. No v določenem obdobju življenja, kar malce preveč suha (sicer povsem nenačrtovano). Pred nosečnostjo sem imela 53 kg, kar je za mojo postavo ravno prav (po raznoraznih izračunih telesne mase in ne vem česa še vseuser posted image ). Ob porodu sem jih imela okroglih 75 kg. S porodom sem jih izgubila cca 9 kg in potem še nekaj kilc. Potem pa se je ustavlo. in ni šlo pod 60 kg. Ampak sem bila seveda kriva sama.

Nekega dne pa sem se odločila, da želim nekaj narest v smeri, da pridobim nazaj postavo, kot sem jo imela pred porodom. Ampak poleg postave mi je bilo tokrat zelo pomembno, da si naberem tudi kondicijo, moč, al kakorkoli se že temu reče. In tako sem sklenila, da bom v roku pol leta skušala izgubit cca. 8 kg in preoblikovat telo. cilja še nisem dosegla, pa so mimo komaj 3 mesci. Manjkata pa le še dva kg. Ampak verjele ali ne. Jaz se spravim v vse svoje stare cote in sem polna energije.

In kako mi je uspelo. Vse je v glavi. Najprej si je treba dopovedat, da razne diete, pač ne pripeljejo daleč, ker se jih ne mormo držat celo življenje. Kajti najslajši sadež, je zagotovo prepovedan sadežuser posted image . Treba je veliko pit nesladkane tekočine (voda, čaj), ta ponavadi zapolni tisto "lakoto", ki to sploh ni. Potem imeti več obrokov (tri glavne in dve malci). In seveda. Treba je začet migat (user posted image user posted image ). In to zadnje meni ogromno pomeni. Jaz telovadim zgodaj zjutraj. Pa naj bo to pred službo, ob vikendih, na dopustu,... in v tem sem začela uživati. Lahko bi rekla, da sem postala celo malce odvisna. Kar morm it migat zjutraj. Takrat imam čas le zase (otrok in mož še spita) in lahko bi rekli, da imam tisti meditacijski mir, ki ga tako zelo potrebujem, ko je potem cel dan direndaj okoli mene. In kako sem po vsej tej telovadbi polna energije. Kar pokam od nje. Zato, vsem, ki bi rade naredile nekaj zase, toplo svetujem, da nehate z raznimi dietami, si v glavi postavite realne cilje in potem vztrajate in predvsem uživate na poti do cilja.

Pa še to. Občudujem vse, ki ste se sprijaznile s svojo postavo po porodu. Jaz se žal nisem mogla. Pa mi moj mož ni nič sitnaru, da sem debela in ne vem kaj. Ampak, ko sem se pogledala v ogledalo, enostavno nisem bila jaz. Zato razumem tiste, ki si po porodu niste bile tako najbolj všeč. Zdaj pa, pa čeprav še nimam, po kilah, svoje stare postave, se mi zdi da sem prav super, telo je dobilo obliko. In prav to slednje, vsaj meni se tako zdi, je bistvo pri hujšanju.

P.S.: Pa da ne bo pomote. Še vedno si privoščim svoje razvade (čokolada, pa kakšen čips, pa cmoki,...) Zdele se recimo bašem s pečeno hrenovko, belim kruhom in Pepsijem. Ampak naj povem, da je teh razvad seveda veliko manj, so v manjših količinah, pa še ne ostajajo toliko v telesu, ker pač migamuser posted image

Torej ne pozabit: "KJER JE VOLJA, JE TUDI MOČ!"user posted image

A ja. Otročke pa le imejte. Ker postava pride, pa mine, pa spet, z voljo, lahko pride,... Otroci pa so bogastvo, ki je neprecenljivo in večno! Žal pa ni dano vsem, ki si ga želijo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
27.7.2010 14:45:51   
perp
Punce, jaz samo pravim VELIKO se gibajte že v nosečnosti. Telovadite, hodite na sprehode, sobno kolo, orbitrek, če je možno plavajte. Tako boste tudi boljše volje, polne moči in energije. Vse skupaj v nosečnosti kombinirajte z zdravi prehrano. Ko pa rodite, pa vsak dan za 3 ure na sprehod (šele nato kofetkanje...), pa malo v hrib hodit z vozičkom za ritko, pa čim prej na aerobiko, na pilates, na jogo, pa ko nehate dojit, začnite tečt in ne samo, da bodo šle kile dol, ampak pridobile si boste nazaj obliko telesa. Jaz ima hčerko staro 2,5leti in sem točno tako delala in imam danes spet super športno postavo. Je pa res, da hodim od njenega 6 mesec po2-4 krat na teden na aerobiko in če se le da, hodim tečt. In to je samo 1 uro na dan parkrat na teden - mislim, da bodo lahko partenrji toliko pomerkali otročke, a ne? Pa še oni bodo bolj veseli, ko bo njihova partnerica bolje zgledala.
Tako da vse se da zgubiti in nazaj preoblikovati, ampak najbolj je pomembno, da si vztrajen in da to delaš z veseljem, z ljubeznijo, ne pa z muko. Pa veliko športne energije!

< Sporočilo je popravil perp -- 27.7.2010 14:47:36 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
27.7.2010 15:05:18   
Anonimen
Js pa mislim da ni vse odvisno od hrane in telovadbe,
pač pa od strukture telesa in genov.
Moja mami je - lahko bi rekla - debela. Imam dve sestre, obe imata
po dva otroka in obe imata iste postave.
In jaz, kot najmlajša, sem bila vedno suha. Vse dokler nisem rodila.
Po porodu se mi je postava spremenila. Pa čudo je to - da sem s kilami na istem user posted image
Samo koža ni več taka kot je bila. Prej je bila napeta, trda, brez celulita...
Zdaj pa je mlahava, s celulitom in strijami. In pogled na postavo se seveda spremeni.
Kile pa so lahko iste. Pa sem poskusila s telovadbo pa džabe.

(odgovor članu perp)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
28.7.2010 12:13:18   
perp
verjamem, da tudi genetika nekaj pripomore k obliki postave. Stvar telovadbe je v vztrajnosti. Tudi moja se ni po enemu mesecu telovadbe spremenila. Je pa po slabem letu treninga vsak teden 3-4 krat postala lepša, bolj čvrsta, tudi koža je bolj napeta. Pa kakšna boljša, res bolj kvalitetna krema proti celullitu, pa kakšen piling, pa knajpanje pri tuširanju in ratajo rezultati. Ampak kot sem napisala, ne zgodi se čez noč, ampak po mesecih dela in aktivnosti. Pa vso srečo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
28.7.2010 12:37:42   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Js pa mislim da ni vse odvisno od hrane in telovadbe, pač pa od strukture telesa in genov.

Res je. Nismo vse enake srečnice, da bi porodu zgledale kot prej.

Saj ne rečem, da se s telovadbo nič ne spremeni, gotovo se, ampak tista s slabimi geni bo mogla v to vložit precej več kot ena z dobrimi.

Jaz sem srečnica. Pri prvi nosečnosti nisem dobila nobene strije, redila sem se pa samo v trebuh. Štartala sem z 58 kg, zredila 15kg, po porodu prišla iz P z 10 kg manj, tistih 5 kg pa se je potem zgubilo samo od sebe, nikoli nisem hujšala, sem pa seveda bila z malim zunaj veliko. Zdaj je star 19m, jaz drugič noseča, začela pa sem z isto težo kot prvič. Če se bo isto izšlo, ne vem, upam pa da bo. Zaradi sebe in tudi zaradi partnerja, ki je zelo ponosen, ko me drugi hvalijo, da mi ni nič ostalo od poroda ipd.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.